Näiltä sivuilta löydät tietoa hajajätevesien käsittelystä ja vesiosuuskuntien koulutuksista.

blobid0.png

Vesiosuuskuntien koulutus- ja kehittämishanke Vesi-IPA

Vesiosuuskuntien koulutus- ja kehittämishanke Vesi-IPA on päättynyt. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille. Seuraavaksi kohti VesiVarmaa...

 

Osallistu VesiVarma hankkeeseen!

VesiVarma-hankehakemus on rahoittajalla käsittelyssä ja mukaan toivotaan lisää vesiosuuskuntia! Ehdit vielä ilmoittaa oman vesiosuuskuntasi hankkeeseen. Ilmoittautumislomake ja lyhyt tiivistelmä löytyvät täältä.

* * *

Voit tilata Vesi-IPA -hankkeen luentomateriaaleja tämän linkin kautta.

Materiaalitilaukseen

* * *

Vesiosuuskunnan osaaminen ja hiljainen tieto tulee pelastaa ja dokumentoida niin, että se on käytettävissä ja pysyy myös tallessa.

Vesiosuuskuntaviikon Aamukahvitunnilla keskiviikkona 11.11.2020 puhuttiin mm. digitalisaatiosta. Vieraana oli Koka Oy:n myyntipäällikkö Pekka Bremer, joka lupasi tulla esittelemään heidän tuotteitaan vaikka paikan päälle.

 

* * *

Vesi-IPAn rahoitus: Keski-Suomen ELY-keskus, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020

EU_lippu_ja_maaseutu_tunnuslause.jpg ely_keskus_logo_286x1000px.png

Lisätietoja: Mirja Hurskainen, puh. 040 768 6250

Lue lisää vesiosuuskunnista

Omatoiminen jätevesilietteen käsittely

Saostus- ja umpisäiliölietteiden omatoiminen käsittely ja hyödyntäminen - Selvitys Sydän-Suomen jätelautakunnan alueella 2018

Selvityksen raportti on luettavissa tästä linkistä.

Jätevesineuvonta on päättynyt tällä erää

www_kaivovesikilpailu_310x180.jpg

ISO KIITOS Keski-Suomen kuntien asukkaille, ympäristöviranomaisille ja kaikille yhteistyötahoille!

Näiltä sivuilta löydät edelleen tietoa hajajätevesien käsittelystä. Jätevesiasioissa Sinua auttavat jatkossa kiinteistösi sijaintikunnan ympäristö- ja rakennusvalvontaviranomaiset.

Jätevesineuvonnan vuodet

Vuosi 2019 oli viimeinen ympäristöministeriön rahoittama neuvontavuosi. Jyväskylän ammattikorkeakoulun toteuttaman jätevesineuvonnan vuosiraportit ovat luettavissa Raportit-välilehdellä.

Hajajätevesien lainsäädäntö

Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn säädösmuutokset tulivat voimaan 3.4.2017. Ympäristönsuojelulain hajajätevesiä koskevia säädöksiä muutettiin ja samalla annettiin uusi "hajajätevesiasetus".

Lainsäädännön soveltamisen tueksi on julkaistu ympäristöopas 2017, Haja-asutuksen jätevedet - Lainsäädäntö ja käytännöt. Opas löytyy täältä.

Jätevesisuunnittelija - ilmoita yhteystietosi

Jätevesineuvontahanke on koonnut listan Keski-Suomen alueella toimivista jätevesisuunnittelijoista. Lista on päivitetty 7.12.2020 ja se on jaettu myös kuntiin. Jos haluat yhteystietosi listalle, ota yhteyttä Mirja Hurskaiseen 040 768 6250, etunimi.sukunimi@jamk.fi.

Jätevesisuunnittelijoita