Näiltä sivuilta löydät tietoa hajajätevesien käsittelystä ja vesiosuuskuntien koulutuksista.

blobid0.png

Vesiosuuskuntien koulutus- ja kehittämishanke Vesi-IPA

VESIOSUUSKUNTAVIIKKO 9.-13.11.2020 BioPaavo, Kauppakatu 5, Saarijärvi

Ohjelma

Alustava ohjelma on julkaistu ja pääset tutustumaan viikon tarjontaan. Osallistumismaksulla (150 €) saat koko viikon koulutussisällön (20 x 45 min. koulutuskokonaisuus), kahvit BioPaavossa ja aina tarpeellisen varavesiämpärin! Ilmoittaudu 5.11. mennessä. Voit osallistua myös verkossa.

Ilmoittautumislinkki

 

Vesi-IPA -hankkeen tiedottamista varten voit päivittää vesiosuuskuntasi ja omat yhteystietosi tämän linkin kautta.

Vesi-IPAn rahoitus: Keski-Suomen ELY-keskus, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020

EU_lippu_ja_maaseutu_tunnuslause.jpg ely_keskus_logo_286x1000px.png

Lisätietoja: Mirja Hurskainen, puh. 040 768 6250

Lue lisää vesiosuuskunnista

Omatoiminen jätevesilietteen käsittely

Saostus- ja umpisäiliölietteiden omatoiminen käsittely ja hyödyntäminen - Selvitys Sydän-Suomen jätelautakunnan alueella 2018

Selvityksen raportti on luettavissa tästä linkistä.

Jätevesineuvonta on päättynyt tällä erää

www_kaivovesikilpailu_310x180.jpg

ISO KIITOS Keski-Suomen kuntien asukkaille, ympäristöviranomaisille ja kaikille yhteistyötahoille!

Näiltä sivuilta löydät edelleen tietoa hajajätevesien käsittelystä. Jätevesiasioissa Sinua auttavat jatkossa kiinteistösi sijaintikunnan ympäristö- ja rakennusvalvontaviranomaiset.

Jätevesineuvonnan vuosi 2019

Vuosi 2019 oli viimeinen ympäristöministeriön rahoittama neuvontavuosi.

Jätevesi-infoja ja neuvontapisteitä toteutettiin 13 kunnassa. Niissä kävi yhteensä 458 henkilöä. Neuvontaa annettiin puhelimessa ja sähköpostilla 467 henkilölle, määrällisesti eniten koko jätevesineuvonnan historian aikana. Neuvontakäyntejä tehtiin asukkaiden pyynnöstä 52 kiinteistölle. Kaiken kaikkiaan jätevesineuvontaa sai yli 600 henkilöä ja sitä tarvittiin maakunnan kaikissa kunnissa. Asukkaille suunnattu neuvonta päätettiin 31.10.2019, samaan aikaan herkkien alueiden määräajan kanssa. Jätevesineuvonnan raportti on luettavissa tästä linkistä.

 

Hajajätevesien lainsäädäntö

Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn säädösmuutokset tulivat voimaan 3.4.2017. Ympäristönsuojelulain hajajätevesiä koskevia säädöksiä muutettiin ja samalla annettiin uusi "hajajätevesiasetus".

Lainsäädännön soveltamisen tueksi on julkaistu ympäristöopas 2017, Haja-asutuksen jätevedet - Lainsäädäntö ja käytännöt. Opas löytyy täältä.

Jätevesisuunnittelija - ilmoita yhteystietosi

Jätevesineuvontahanke on koonnut listan Keski-Suomen alueella toimivista jätevesisuunnittelijoista. Lista on päivitetty 6.11.2019 ja se on jaettu myös kuntiin. Jos haluat yhteystietosi listalle, ota yhteyttä Mirja Hurskaiseen 040 768 6250, etunimi.sukunimi@jamk.fi.

Jätevesisuunnittelijoita