jamk.fi

Jätevesineuvonta Keski-Suomessa

Maksuttomat ja puolueettomat jätevesineuvonnan kiinteistökäynnit ovat käynnissä. Teemme neuvontakäyntejä asiakkaan pyynnöstä. Neuvontaa on saatavilla myös puhelimitse ja sähköpostilla. Jätevesineuvojan voi kutsua tapahtumiin luennoimaan tai olemaan tavoitettavissa asiakkaiden kysymyksiä varten. Neuvonta tehdään kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti sekä kunnan määräykset ja kiinteistön jätevesien käsittelyn tilanne huomioiden. Ottakaa yhteyttä, jos jätevesiasiat askarruttavat!

Vuoden 2017 valtakunnalliseksi jätevesitoiminnan teemaksi on valittu positiivisuus. Kiinteistönomistajia kannustetaan tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä ja suunnittelemaan sen uudistamista.  Lähivedet ja kaivot kiittävät, kun jätevesiasiat laitetaan kuntoon! 

Tulevia tilaisuuksia

Jätevesineuvontaa saatavilla tapahtumissa

14.10. klo 12-14 Kuhmoisten kirjasto, vapaa-ajan yhdistyksen jätehuoltoinfo, jätevesineuvoja tavattavissa. 

Lisätietoja:
Tuija Manerus, 050 413 5322, etunimi.sukunimi@jamk.fi 

Maakunnan paras kaivovesi 2016 kilpailun voittajat palkittu

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille!

Kilpailusivuilta näet vuoden 2016 voittajat 

Hajajätevesien lainsäädännön muutokset

Haja-asutuksen jätevesien käsittelyn säädösmuutokset tulivat voimaan 3.4.2017. Ympäristönsuojelulain hajajätevesiä koskevia säädöksiä muutettiin ja samalla annettiin uusi "hajajätevesiasetus".

Lainsäädännön soveltamisen tueksi on julkaistu ympäristöopas 2017, Haja-asutuksen jätevedet - Lainsäädäntö ja käytännöt. Opas löytyy täältä.

 

Jätevesineuvonnan vuosi 2016

Alueellista jätevesineuvontaa tarjottiin kesän 2016 aikana pääasiassa pohjavesi- ja ranta-alueilla sijaitseville kiinteistöille. Alueet valikoituivat kuntien ehdotuksesta. Kiinteistöille lähetettiin ennen käyntiä kirje, jossa ehdotettiin aikaa jätevesineuvojan käynnille. Käynnin sai halutessaan muuttaa tai peruuttaa kokonaan. 

Tällaista alueneuvontaa tehtiin mm. Korpilahden Lapinniemen ja Iloniemen alueilla, Hankasalmella Hankaveden ranta-alueella, Uuuraisilla Iso- ja Pieni-Uurainen järvien ranta-alueilla, Petäjävedellä Piesasjärven rannoilla, Äänekosken Kalaniemen alueella, Keuruun Pihlajavedellä Köminjärven, Suojärven ja Vähä Suojärven ranta-alueilla, Keuruun Liesjärvellä, Jämsän Sovijärvellä sekä Laukaassa Peurunkajärven valuma-alueella.

Jätevesi-infoja, luentoja ja neuvontapisteitä pidettiin useissa Keski-Suomen kunnissa. Lisäksi Rakennusmessuilla Jyväskylän Paviljongissa pidettiin kolmena päivänä tietoisku mökkien jätevesistä. Muun toiminnan ohessa jätevesineuvontaa annettiin myös puhelimitse.

 Jätevesisuunnittelija - ilmoita yhteystietosi

Jätevesineuvontahanke etsii Keski-Suomen alueella toimivia jätevesisuunnittelijoita. Suunnittelijoiden yhteystietoja kerätään listalle, jota jaetaan hankkeen toiminnan yhteydessä asiakkaille. 

Suunnittelijoita pyydetään ilmoittautumaan Tuija Manerukselle 050 413 5322, etunimi.sukunimi@jamk.fi.

Jätevesineuvonta jatkuu edelleen

Hankkeen toteuttama jätevesineuvonta on maksutonta!

Ota yhteyttä neuvojiimme.