jamk.fi

Soveltavaa tutkimusta ja kehittämistyötä

Kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa tekemämme yhteistyö välittää monialaista asiantuntijuuttamme laajalle. Samalla se tuo maakuntaamme toimijoiden hyödynnettäväksi uutta tietoa ja osaamista.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyön pääasiallisena toteutusmuotona on projektit. Yli puolet henkilöstöstämme tuottaa sisältöä tai jakaa asiantuntijuuttaan näissä projekteissa, joiden suurimpina päärahoittajina toimivat Euroopan Unioni, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Tekes. Toiminnan volyymi vuonna 2017 oli 9,4 miljoonaa euroa.

Projektikuvauksia rahoitusohjelmittain

Tutkimus- ja kehitystoiminnan projektien pääasialliset rahoituskanavat ovat julkisia rahoitusohjelmia. Näiden ohjelmien tavoitteita ovat mm. työllisyyden edistäminen, alueiden kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden lisääminen ja liiketoimintamahdollisuuksien kasvattaminen. Tee silmäys mitä teemme juuri nyt projektien kautta. Tutustu eri ohjelmista rahoitettujen projektien kuvauksiin:

Projektien sivustoja

Bloom - Uudet biotuotteet tutuksi

Mitä ovat biomuovit? Missä niitä käytetään? Minkälaisia ovat ympäristön kannalta kestävämmät tekstiilikuidut? Entä kestävä ruokatuotanto? Näitä kaikkia aiheita käsitellään BLOOM-hankkeessa.

Mutoskykyä pk-yritykselle

Uskallatko pysähtyä etsimään ratkaisuja yrityksesi tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin? Haemme kehittämisprosessiin mukaan mikro- ja pk-yrityksiä, jotka eivät aio hukkua muutoksen pyörteisiin, vaan haluavat kehittää liiketoimintaansa omaksumalla uusia toimintatapoja.

Yksissä

Yksissä-hanke: Tietoa ja taitoa ihmissuhteisiin, kohtaamisia maaseudun asukkaiden parhaaksi.

Tekoäly ja data-analytiikka

Sovellamme tekoälyn ja data-analytiikan avoimeen lähdekoodiin perustuvia tuotteita todellisiin yrityselämän haasteisiin ja ongelmiin tai muihin mielenkiintoisiin tapauksiin.

TuotTo

Oletko kiinnostunut kehittämään tulevaisuuden logistiikkatyötä yrityksessäsi? Haemme Tuottavat toimintamallit (TuotTo) -hankkeeseen mukaan mikro- ja pk-yrityksiä, jotka haluavat olla kehittämässä ja ylläpitämässä logistiikkatoimintojensa tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Bio- ja kiertotalousyritykset kasvuun Keski-Suomessa

Hankkeen tarkoitus on edistää erityisesti pk-yritysten teemallisten ja/tai alueellisten yritysverkostojen muodostumista, vahvistaa olemassa olevien bio- ja kiertotalousyritysryhmien kilpailukykyä ja rohkaista niitä uusien ja nykyisten tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen. Oleellisena osana hanketta on myös yritysverkoston ja oppilaitos- ja tiedeyhteisöjen vuoropuhelun kasvattaminen.

NEEFO

Metsänhoidon infokortit metsänomistajille.

Kädentaidoilla kotoutumaan

Hankkeen avulla tunnistetaan maahanmuuttajien omia kädentaitoja sekä etsitään osaajia rikastuttamaan keskisuomalaista käsityökenttää. Hanke on suunnattu käsitöitä harrastaville maahanmuuttajille ja käsityötaidoista kiinnostuneille harrastajille.

Näytä lisää

Ota yhteyttä

Malinen Heikki

Vararehtori, Vice Rector
Konsernin hallinto, Administration
Hallinto, Administration
+358407723376

Moilanen Petri

T&K-päällikkö, R&D Manager
Kehittämispalvelut, Research and Development
Hallinto, Administration
+358405822067

Norvapalo Kare

T&K-päällikkö, R&D Manager
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358405196091
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Kilpailuetua ja osaamista TKI (tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan) ja palveluliiketoiminnan avulla.
Tutkinnot:
KTT, LitM

Martelius-Louniala Tiina

T&K-päällikkö, R&D Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358405797668
Näytä lisää

Raiskinmäki Pasi

Yksikönjohtaja, Director
Teknologia hallinto, Administration
Teknologia, School of Technology
+358503095359

Torvinen Hannele

T&K-päällikkö, R&D Manager
AOKK T&K, Research, Development & Innovations (RDI)
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Teacher Education College
+358405323047

Honkanen Piia

T&K-päällikkö, R&D Manager
Teknologia TKI, Research and Development
Teknologia, School of Technology
+358504360729
Näytä lisää