JAMK Future Factoryssa ratkomme opiskelijavoimin aitoja työelämän haasteita. Toimeksiantoja saamme mm. yrityksiltä, TKI-hankkeilta ja projekteilta - oikeastaan mistä vain, kun kyse on kehittämisestä. Yhdistämme JAMKin opiskelija- ja valmentajavoimavarat ketteriksi, monialaisiksi tiimeiksi. 

Onko sinulla tai yritykselläsi kehittämishaaste ratkottavaksi? Opiskelija, haluatko oppia uudella tavalla? JAMKin asiantuntija, haluatko mukaan Future Factory -työhön valmentajana tai toimeksiantajana? Ota yhteyttä!

 

Mikä on JAMK Future Factory?​

Työelämän muutosvauhdissa yksittäisen koulutusalan osaamisella ei enää kyetä vastaamaan monimuotoistuviin haasteisiin. Olemme yhdistäneet JAMKin  eri osaamisalojen voimavarat JAMK Future Factoryksi, jossa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat toimeksiantoja. Opiskelijatiimeihin haetaan toimeksiannosta innostuneita opiskelijoita ja heidän työskentelyään ohjaavat JAMK Future Factory-valmentajat tukenaan JAMKin asiantuntijatiimit.

Ratkaisuja - ideoita - palvelukonsepteja

JAMK Future Factoryssa yritykset ja TKI-hankkeet saavat ratkaisuja omiin toimeksiantoihinsa. Opiskelijatiimit kehittävät valmentajan ohjauksessa uusia ideoita, protoja, demoja, palvelukonsepteja ja innovaatioita. JAMK Future Factorysta löydät hyviä tyyppejä - tulevaisuuden työvoimaa.

Toimeksiannosta innostuneet opiskelijat muodostavat tiimin. Tiimi työskentelee valmentajiensa tukemana ja heillä on käytössään JAMKin asiantuntijoiden tuki sekä viimeisintä teknologiaa, oli kyse sitten konseptin, proton tai menetelmän kehittämisestä. JAMK Future Factory tarjoaa kehittämishaasteellesi valtavat voimavarat!

Kokemuksellista ja tavoitteellista osaamisen kehittämistä

JAMK Future Factoryssa osaaminen karttuu yhdessä toimisen ja kokemisen kautta. Se on kokemuksellinen tapa kehittää osaamistaan kohti henkilökohtaisia oppimistavoitteita - opintopisteitäkin voi kerryttää oman suunnitelmansa mukaan.

JAMK Future Factoryssa opiskelu avaa ovia tulevaisuuden työelämään. Oppimiskokemus kehittää tulevaisuuden työelämätaitoja, innovaatio- ja yrittäjyysosaamista. Samalla opiskelijalle rakentuu työelämäverkostoja ja mahdollisia urapolkuja.

 

Tutustu Labeihin:

WIMMA Lab on JAMK Future Factory toimintaa parhaimmillaan

JAMKin IT-instituutissa on paiskittu töitä jo yhdeksänä kesänä Wimma Labissa. Wimma Lab on oiva esimerkki siitä, mitä JAMK Future Factory voi parhaimmillaan olla: ainutlaatuinen oppimisympäristö, jossa opiskelijat muodostavat tiimejä ja virtuaalisia yrityksiä, joiden tehtävänä on ratkaista jokin ongelma, joka tulee yrityksen toimeksiantona. Lue, mitä Wimma Labissa tehtiin kesällä 2019. Alla olevan videon myötä puolestaan pääset kesän 2019 tunnelmiin. Lisätietoa WIMMA Labin sivuilla.

Voit katsoa videon myös täältä »

Concept Lab

Concept Lab -kokonaisuus on toiminut JAMKissa jo vuodesta 2011 ja myllyttänyt hyvin monenlaisia ajatuksia muun muassa palvelulupauksista sähkölaitteisiin ja digitaalisiin palveluihin. Asiakkaita on sekä yritysmaailmasta, julkiselta sektorilta että kolmannen sektorin toimijoista. Usein kyseessä on uuden tuote- tai palveluidean konseptointi, uuden näkökulman etsiminen olemassa olevaan tuotteeseen tai muu vastaava. Prosessi seuraa yleensä Design Thinking -menetelmän viitekehystä ja se toteutetaan kehittämistyönä, jossa eri kulttuuritaustat, poikkitieteelliset menetelmät sekä monialaiset taustat luovat uusia näkökulmia.

8500
AMK ja YAMK -opiskelijaa
500
kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa
45
asiantuntijatiimiä

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

JAMK Future Factory sähköpostiosoite: futurefactory(at)jamk.fi

Aksovaara Satu

Aksovaara Satu

Lehtori, Senior Lecturer
Opettajankoulutus, Teacher Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358505916264
Karhulahti Mika

Karhulahti Mika

Lehtori, Senior Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358405668036
Keskinen Mikko

Keskinen Mikko

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka, Logistics
Teknologia, School of Technology
+358504085650
Rintamäki Marko

Rintamäki Marko

Lehtori, Senior Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358504071047
Siistonen Matti

Siistonen Matti

Lehtori, Senior Lecturer
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358407497162