Oivallista ruokaa -hankkeen kirjallisuusselvitys

Tekijät: Suvi-Tuulia, Leinonen, Karoliina Väisänen, Moona Partanen, Jenni Palosaari, Kaija Nissinen, Katriina Leikas

kuvituskuva: kirjan kansi

Julkaisun esittely

Millainen on ravitsemuksellisen laadun seurannan ja toteuman tämänhetkinen tilanne ammattikeittiöissä? Kuinka ruoan ravitsemuksellista laatua saadaan parannettua? Suomalaisten keskeiset ravitsemukselliset riskit ovat kaikilla väestöryhmillä samat: liiallinen suolan käyttö, huono rasvan laatu ja liian vähäinen vihannesten, hedelmien ja marjojen kulutus. Ravitsemuslaadun parantamiseen tähtäävissä toimissa tulee käyttää suomalaisia ravitsemussuosituksia koko ravitsemispalvelun tuotannon prosessissa. Kirjallisuusselvityksessä tarkastellaan ravitsemuslaatua ja sen indikaattoreita ravitsemispalveluiden näkökulmasta sekä valvontaa ohjaavaa lainsäädäntöä ja Oiva-raportin toimintamallia. Näiden lisäksi esitellään suomalaisten ruokailun ominaispiirteitä ja ravitsemuslaadun toteutumista eri väestöryhmissä. Tämä kirjallisuusselvitys on tehty osana Oivallista ruokaa -hanketta ja sen kohderyhmää ovat ruokajärjestelmän toimijat, alan opiskelijat ja muu väestö.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun raportteja 34
Koulutusyksikkö: Liiketoimintayksikkö
ISSN 1795-3766
ISBN 978-951-830-627-9 (PDF)
Julkaisuvuosi: 2021
Laajuus: 67 s.
Lisätiedot: saatavilla vain verkkoversiona

Lataa avoin julkaisu