Enni Mertanen (toim.)

kuvituskuva: kirjan kansi

Julkaisun esittely

Ruokapalveluihin kuuluvat kaikki erilaiset ruokapalvelujen sektorit ravintoloista julkisiin ruokapalveluihin. Koronavuonna 2020 ruokapalvelujen merkitys ja tärkeys on nähty: ne kuuluvat elämäämme päiväkotiruokailusta ikäihmisten ateriapalveluihin. Ruokapalvelut huolehtivat lasten ruokailusta ja ruokakasvatuksesta päiväkodissa ja koulussa, työpaikkalounaista ja sairaalan potilasruokailusta, ravintola-aterioista, pizzoista ja pikaruoasta.

Ruokapalvelujen kehittäminen on jatkuvaa työtä. Tässä kirjassa on esimerkkejä ruokapalvelujen kehittämisestä AMK-opinnäytetöissä sekä ruokapalvelujen kehittämiskohteista ja ravitsemusaiheista YAMK-opinnäytetöissä. Lisäksi pohditaan muutamia ruokapalvelujen monista kehittämiskohteista: ravitsemuksellista laatua, kestävyyttä ja hävikin hallintaa. Valmistuneet opiskelijat kertovat ruokapalvelujen kehittämisestä tai YAMK-opinnäytetyöstään.

Justesenin englanninkielinen artikkeli tuo teoreettisen katsauksen hospitality -käsitteeseen ja hospitalityn teoriaan. Se on hyödyllinen kaikille marata-alan opiskelijoille.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 296
Koulutusyksikkö: Liiketoimintayksikkö
ISSN-L: 1456-2332
ISBN 978-951-830-601-9 (Painettu)
ISBN 978-951-830-602-6 (PDF)
Julkaisuvuosi: 2021
Laajuus: 137 s.

Lataa avoin julkaisu

 

Aiheeseen liittyvää

Yhteiskehittämisestä kilpailuetua matkailu- ja ravitsemisalalle

Tässä julkaisussa esitellään, millaista yhteistyö voi olla matkailu- ja ravitsemisalan korkeakoulutuksen ja elinkeinoelämän välillä sekä miten soveltavan tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää alan elinkeinoelämän kehittämisessä.

Ikäihmisten ruokapalvelut

Miten suomalaiset ikäihmiset syövät tulevaisuudessa? Raportti ehdottaa Suomeen sovellettavaksi käytäntöjä muista maista: mm. senioriravintoloita, lounasklubeja sekä yhteisöllistä ruokailua. Hankkeen tuloksia käytetään suomalaisten ikäihmisten ravitsemus- ja ruokailusuositusten pohjana.

Näytä lisää