Ylempi Amk-tutkinto matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla

Tekijä(t): Enni Mertanen, Annikki Mikkonen & Anne Nurminen (toim.)

Julkaisun esittely

Miten palvelujen vaikuttavuutta voi arvioida? Onko ammattitaito sivistystä? Mikä on asiakaslähtöinen malli aikuisten näyttötutkinnoissa? Millaisia ovat tulevaisuuden ammattikeittiöt? Tämä artikkelikokoelma tarjoaa vastauksia ja näkymän ylempään AMK-tutkintoon matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla.

Ensimmäiset opiskelijat aloittivat palveluliiketoiminnan koulutusohjelmassa vuonna 2006. Sen jälkeen on opinnäytetöitäkin kertynyt melkoinen määrä. Tähänastisten töiden perusteella näyttää siltä, että oma työ, uuden oppiminen ja pedagogiikka kytkeytyvät toisiinsa hedelmällisellä tavalla.

Kokoelma alkaa koulutusohjelman esittelyllä. Sen jälkeen tarkastellaan palvelujen vaikutusten arviointia (PVA), joka on koulutuksen aikana kehitetty palvelualojen sovellus sosiaali- ja terveysalan ihmisiin kohdistuvien vaikutusten arvioinnista (IVA). Tällä menetelmällä tehtiin useita mielenkiintoisia opinnäytetöitä.

Pedagogiikasta on kolme puheenvuoroa: sivistyksen, aikuisten ja nuorten näkökulmasta. Kokoelman päättää ammattikeittiöiden tulevaisuuden pohdiskelu.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 104
Koulutusyksikkö: Liiketoiminta ja palvelut -yksikkö
ISSN: 1456-2332
ISBN 978-951-830-173-1 (Painettu)
Julkaisuvuosi: 2010
Laajuus: 74 s.

Loppuunmyyty