Räätälöityä restonomikoulutusta aikuisille

Tekijä(t): Anne Nurminen (toim.)

Julkaisun esittely

Osaavasta työvoimasta voi olla pula jo muutaman vuoden kuluttua. Näin aikuiskoulutuksen merkitys kasvaa. Avuksi tähän tilanteeseen esitellään nyt aikuisten restonomikoulutuksen kaksi mallia, joista toinen on alueellinen, toinen alakohtainen.

Ammattilaisesta asiantuntijaksi, tekijästä näkijäksi -hankkeen ideana oli viedä koulutus opiskelijoiden luo, toisin kuin aikaisemmin. Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opettajat kävivät viikonloppuisin opettamassa Haapavedellä. Toimitilapalvelujen muuntokoulutus työn ohessa toteutettiin Jyväskylässä, mutta koulutuksen suunnittelussa kuultiin alan yrityksiä, ja kontaktiopetuspäivät sovittiin opiskelijoiden kanssa yhdessä.

Haapaveden koulutuksen yhteydessä esitellään viiden opinnäytetyön tuloksia. Kaikki liittyvät koulutuksen aluekehitysvaikutuksiin: tuotekehitys ja jatkojalostus, lähiruoka ja Haapaveden kaupungin ruokapalvelut. Toimitilapalvelujen muuntokoulutuksesta esitellään hankkeen suunnittelu, toteutus ja arviointi. Lopuksi on kahden opiskelijan puheenvuoro opiskelusta aikuisena ja työn ohessa.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 96
Koulutusyksiköt: Liiketoiminta ja palvelut -yksikkö
ISSN: 1456-2332
ISBN 978-951-830-150-2
Julkaisuvuosi: 2009
Laajuus: 56 s.

Loppuunmyyty