jamk.fi

Kirjaston avoimet koulutukset

Missä ja mihin aikaan?

Syksyn kalenteri päivitetään syyslukukauden alussa.

Kaikille avointa koulutusta järjestetään eri kampuksilla. Näihin koulutuksiin voit osallistua, vaikka et ole jamkilainen. 

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään edeltävänä perjantaina lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Pääkampuksen kirjastoon. Koulutus järjestetään vain, jos  ilmoittautuneita on vähintään kolme.

Kirjaston alakohtaisissa tiedonhaun oppaissa on myös video-ohjeita. Tutustuthan niihin! Katso video Hyödyt Janetista alempana tällä sivulla (YouTubevideo avautuu uuteen ikkunaan).

Kirjaston avoimet koulutukset

(Sisällöt aakkosjärjestyksessä)

How to find evidence-based information in nursing?

Löydä näyttöön perustuvaa tutkittua tietoa hoitoalalta. Ohjaus englanniksi.

Hyödyt Janetista

Mitä kaikkea voitkaan tehdä uudistetulla Janetilla? Hakea tietoa, tallentaa hyviä hakuja, tehdä suosikkilistoja ja uutuusvahteja.
Katso video:

Kirjallisuuskatsaukset - systemaattisestiko?

Opinnäytettä tai muuta tutkimusta tehtäessä on selvitettävä, mitä aiheesta jo tiedetään. Opetus soveltuu kaikille kiinnostuneille, esimerkiksi Hyvinvointiyksikön opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Liiketalouden tietolähteillä

Tietoa yritystoiminnasta, taloushallinnosta, verotuksesta ja muista liiketoiminnan aiheista. Lähdemme liikkeelle Liiketoiminnan tiedonhaun oppaasta ja valitsemme sieltä sopivat hakupalvelut osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Opparin lähdeviitteet -työpaja

Lyhyt, viiden minuutin alustus lähdemerkinnöistä. Sen jälkeen osallistujat voivat kysyä omista lähdeviitepulmistansa.

Miten teen lähdemerkinnät JAMKissa?

Ohjausta niille opiskelijoille, jotka pähkäilevät lähdemerkintöjen tai tekstiviitteiden kanssa ­– ja sopii tämä opinnäytetöiden ohjaajillekin sekä muille jamkilaisille!

Naxos Työpaja  

Naxos Music Library & Naxos Music Library Jazz, Omat tunnukset soittolistojen tekoon ja mobiilipalveluun kirjautuminen.

Oppimisen ja ohjauksen tiedonlähteillä

Miten etsiä kasvatustieteiden lähteitä netin sekamelskasta? Kokeile sitä ohjatusti ja löydä luotettavia lähteitä. Opetus soveltuu kaikille oppimisen ja ohjauksen lähteitä tarvitseville, esimerkiksi ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoille ja opettajille. Tietokannat: ERIC, EBSCO Academic ja netin hakukoneet.

Tekniikan tiedonlähteitä

Saat yleisnäkemyksen tekniikan alan oleellisista lähteistä, mm. kortistoista ja standardeista.

Tule ottamaan käyttöön uusi Refworks!

Teet vaivatta lähteet, lähdeluettelon ja tekstin sisäiset viitteet.

RefWorks-viitteidenhallintaohjelma on uudistunut selkeämmäksi ja lisäominaisuutena on pdf-muotoisten artikkeleiden tallentaminen ja lukutila, jossa on mahdollisuus tehdä merkintöjä tekstiin. Refworksilla hallinnoit kirjallisuusviitteitäsi omassa tietokannassasi: voit kerätä, jakaa, muokata, kansioda ja tehdä helposti lähdeluetteloita eri tyyleillä. Voit tehdä kirjoitukseesi tekstin sisäiset viitteet ja saat samalla automaattisesti lähdeluettelon. Opetus soveltuu erityisesti opinnäytetyön tekijöille ja JAMKin henkilöstölle.