jamk.fi
toggle mainmenu toggle search
 

Kirjaston avoimet koulutukset

Missä ja mihin aikaan?

Syksyn 2019 koulutukset, aikataulu täydentyy talven aikana

Kaikille avointa koulutusta järjestetään eri kampuksilla ja verkossa. Näihin koulutuksiin voit osallistua, vaikka et ole jamkilainen. 

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään edeltävänä perjantaina lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Pääkampuksen kirjastoon. Koulutus järjestetään vain, jos  ilmoittautuneita on vähintään kolme.

Kirjaston alakohtaisissa tiedonhaun oppaissa on myös video-ohjeita. Tutustuthan niihin! Katso video Hyödyt Janetista alempana tällä sivulla (YouTube-video avautuu uuteen ikkunaan).

Jos kyseessä on Zoom-webinaari, tarvitset tietokoneen ja headsetin (kuulokkeet ja mikrofoni, nappikuulokkeet eivät käy).

Lokakuun koulutukset

  • ke 23.10. klo 12.30-13.30 Avoin tiede ja tutkimus - kaikille käyttöön! POP-UP, Pääkampus, D-pääaula (Huom! aika muuttunut!)
  • to 24.10. klo 10-11 Avoin tiede ja tutkimus - kaikille käyttöön! POP-UP, Lutakko aula
  • ma 28.10. klo 12-15 E-aineistot tutuksi. Kirjan monet muodot: Kirja, e-kirja, äänikirja, Celia-kirja. Lukemisen monimuotoisuus. POP-UP, Lutakko aula

Marraskuun koulutukset

  • 11.11. Tieteellisen tiedon lähteet ja tiedonseurannan välineet. Tieteellinen tieto | Ammatillinen tieto | Virallistieto | Yleistieto. Mitä on tieteellinen tieto, mistä sitä löytää, miten siihen viitataan ja miten sitä arvioidaan. POP-UP, Lutakko aula
  • Peruttu, ei ilm.! 13.11. klo 15-16 Tutkittua tietoa sosiaali- ja terveysalalta / How to find evidence-based information in nursing? webinaari zoom 

Joulukuun koulutukset

  • tulossa koulutus Pubmedin uudesta käyttöliittymästä 
 

Kirjaston avoimet koulutukset

(Sisällöt aakkosjärjestyksessä)

Avoin tiede ja tutkimus - kaikille käyttöön! POP-UP

Tietoisku avoimen tiedon ja tutkimuksen hyödyntämisestä opetuksessa ja opiskeluissa. Tutustutaan sekä JAMKin avoimen tiedon sivuihin että oppaisiin avoimen tiedon hausta, arvioinnista ja hyödyntämisestä.

Evidence-based information in nursing

Löydä näyttöön perustuvaa tutkittua tietoa hoitoalalta. Ohjaus englanniksi.

Hyödyt Janetista

Mitä kaikkea voitkaan tehdä uudistetulla Janetilla? Hakea tietoa, tallentaa hyviä hakuja, tehdä suosikkilistoja ja uutuusvahteja.
Katso video:

Kirjallisuuskatsaukset - systemaattisestiko?

Opinnäytettä tai muuta tutkimusta tehtäessä on selvitettävä, mitä aiheesta jo tiedetään. Opetus soveltuu kaikille kiinnostuneille, esimerkiksi Hyvinvointiyksikön opiskelijoille ja henkilökunnalle, mutta myös muiden alojen edustajille.

Liiketalouden tietolähteillä

Tietoa yritystoiminnasta, taloushallinnosta, verotuksesta ja muista liiketoiminnan aiheista. Lähdemme liikkeelle Liiketoiminnan tiedonhaun oppaasta ja valitsemme sieltä sopivat hakupalvelut osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Opparin lähdeviitteet -työpaja

Lyhyt, viiden minuutin alustus lähdemerkinnöistä. Sen jälkeen osallistujat voivat kysyä omista lähdeviitepulmistansa.

Oppimisen ja ohjauksen tiedonlähteillä

Miten etsiä kasvatustieteiden lähteitä netin sekamelskasta? Kokeile sitä ohjatusti ja löydä luotettavia lähteitä. Opetus soveltuu kaikille oppimisen ja ohjauksen lähteitä tarvitseville, esimerkiksi ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoille ja opettajille. Tietokannat: ERIC, EBSCO Academic ja netin hakukoneet.

Ota Refworks käyttöön !

Tee vaivatta lähteet, lähdeluettelo ja tekstin sisäiset viitteet uudistuneella RefWorksilla.

Viitteidenhallintaohjelma RefWorksilla voi kerätä kirjallisuusviitteitä eri tietokannoista. Niitä voi kansioida, muokata, jakaa, ja niihin voi liittää pdf-muotoisen artikkelin ja tehdä lukutilassa merkintöjä.  Viitteistä voi tehdä helposti lähdeluetteloita eri viittaustyyleillä. Opinnäytteeseen tai artikkeliin voi tehdä tekstin sisäiset viitteet ja samalla saa automaattisesti lähdeluettelon.  Opetus soveltuu erityisesti opinnäytetyön tekijöille ja JAMKin henkilöstölle.

Tiedonhaku avoimesta tilastotiedosta

Tarkastellaan käytännönläheisesti Tilastokeskuksen sivuja: miten kotimaiset tilastot ja tilastotaulukot löytyvät.

Tutkittua tietoa sosiaali- ja terveysalalta

Tutustutaan tutkitun tiedon etsimiseen sosiaali- ja terveysalan tiedonlähteistä kuten: Cinahl, Medic, Terveysportti, PubMed, Social Care Online. Opetus on suositeltu ensisijassa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ja henkilökunnalle.