jamk.fi

Kirjaston avoimet koulutukset

Missä ja mihin aikaan?

Kaikille avointa koulutusta järjestetään eri kampuksilla ja verkossa. Näihin koulutuksiin voit osallistua, vaikka et ole jamkilainen. 

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään edeltävänä perjantaina lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Pääkampuksen kirjastoon. Koulutus järjestetään vain, jos  ilmoittautuneita on vähintään kolme.

Kirjaston alakohtaisissa tiedonhaun oppaissa on myös video-ohjeita. Tutustuthan niihin! Katso video Hyödyt Janetista alempana tällä sivulla (YouTubevideo avautuu uuteen ikkunaan).

Jos kyseessä on Zoom-webinaari, tarvitset tietokoneen ja headsetin (kuulokkeet ja mikrofoni, nappikuulokkeet eivät käy).

Tammikuun koulutukset

 • Ma 7.1.2019  15.45-17.15 Opparin lähdeviitteet -työpaja (webinaari), Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille. 

Helmikuun koulutukset

Maaliskuun koulutukset

 • Ma 11.3. klo 11.30 - 13.00 Liiketalouden tietolähteillä (webinaari), Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille pari tuntia ennen koulutusta.
 • Ma 11.3.2019 klo 15.45-17.15 Opparin lähdeviitteet -työpaja (webinaari), Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille pari tuntia ennen koulutusta.
 • RefWorks käyttöön! Teet vaivatta lähteet, lähdeluettelon ja tekstin sisäiset viitteet. Ota yhteyttä ja ehdota koulutusta varten sinulle tai ryhmällesi sopivaa aikaa: Hannele Saari (etunimi.sukunimi@jamk.fi).

Huhtikuun koulutukset

 • Ke 3.4.2019 kello 14.15–15.45 Tietokannat Hospitality & Tourism, EconBiz ja Passport (webinaari). Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille pari tuntia ennen koulutusta. Tietokantojen aiheina matkailu, majoituspalvelut ja ravitsemispalvelut (ravintolat, kahvilat). Ilmoittaudu viimeistään ma 1.4.
 • Ma 8.4. klo 15.45 - 17.15 Opparin lähdeviitteet -työpaja (webinaari), Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille pari tuntia ennen koulutusta. 
 • To 25.4. kello 16.00 - 17.15 Tietokannat Hospitality & Tourism, EconBiz ja Passport (webinaari). Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille pari tuntia ennen koulutusta. Tietokantojen aiheina matkailu, majoitus ja ravintolat/kahvilat.
 • RefWorks käyttöön! Teet vaivatta lähteet, lähdeluettelon ja tekstin sisäiset viitteet. Ota yhteyttä ja ehdota koulutusta varten sinulle tai ryhmällesi sopivaa aikaa: Hannele Saari (etunimi.sukunimi@jamk.fi).

Toukokuun koulutukset

 • To 2.5. klo 15.45 - 17.15 Opparin lähdeviitteet -työpaja (webinaari), Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille. 
 • To 9.5. klo 15.45 - 17.15 Liiketalouden tietolähteillä (webinaari), Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille pari tuntia ennen koulutusta.
 • Ti 21.5. klo 9.00 - 10.30 Tietokannat Hospitality & Tourism, EconBiz ja Passport (webinaari). Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille pari tuntia ennen koulutusta. Tietokantojen aiheina matkailu, majoitus ja ravintolat/kahvilat.
 • RefWorks käyttöön! Teet vaivatta lähteet, lähdeluettelon ja tekstin sisäiset viitteet. Ota yhteyttä ja ehdota koulutusta varten sinulle tai ryhmällesi sopivaa aikaa: Hannele Saari (etunimi.sukunimi@jamk.fi)

Kesäkuun koulutukset

 • Ti 4.6. klo 9.00-10.30 Opparin lähdeviitteet -työpaja (webinaari), Zoom-linkki työtilaan lähetetään ilmoittautuneille.

 

Kirjaston avoimet koulutukset

(Sisällöt aakkosjärjestyksessä)

Avoin tiede ja tutkimus - kaikille käyttöön! POP-UP

Tietoisku avoimen tiedon ja tutkimuksen hyödyntämisestä opetuksessa ja opiskeluissa. Tutustutaan sekä JAMKin avoimen tiedon sivuihin että oppaisiin avoimen tiedon hausta, arvioinnista ja hyödyntämisestä.

Evidence-based information in nursing

Löydä näyttöön perustuvaa tutkittua tietoa hoitoalalta. Ohjaus englanniksi.

Hyödyt Janetista

Mitä kaikkea voitkaan tehdä uudistetulla Janetilla? Hakea tietoa, tallentaa hyviä hakuja, tehdä suosikkilistoja ja uutuusvahteja.
Katso video:

Kirjallisuuskatsaukset - systemaattisestiko?

Opinnäytettä tai muuta tutkimusta tehtäessä on selvitettävä, mitä aiheesta jo tiedetään. Opetus soveltuu kaikille kiinnostuneille, esimerkiksi Hyvinvointiyksikön opiskelijoille ja henkilökunnalle, mutta myös muiden alojen edustajille.

Liiketalouden tietolähteillä

Tietoa yritystoiminnasta, taloushallinnosta, verotuksesta ja muista liiketoiminnan aiheista. Lähdemme liikkeelle Liiketoiminnan tiedonhaun oppaasta ja valitsemme sieltä sopivat hakupalvelut osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Opparin lähdeviitteet -työpaja

Lyhyt, viiden minuutin alustus lähdemerkinnöistä. Sen jälkeen osallistujat voivat kysyä omista lähdeviitepulmistansa.

Oppimisen ja ohjauksen tiedonlähteillä

Miten etsiä kasvatustieteiden lähteitä netin sekamelskasta? Kokeile sitä ohjatusti ja löydä luotettavia lähteitä. Opetus soveltuu kaikille oppimisen ja ohjauksen lähteitä tarvitseville, esimerkiksi ammatillisen opettajakorkeakoulun opiskelijoille ja opettajille. Tietokannat: ERIC, EBSCO Academic ja netin hakukoneet.

Ota Refworks käyttöön !

Tee vaivatta lähteet, lähdeluettelo ja tekstin sisäiset viitteet uudistuneella RefWorksilla.

Viitteidenhallintaohjelma RefWorksilla voi kerätä kirjallisuusviitteitä eri tietokannoista. Niitä voi kansioda, muokata jakaa, ja niihin voi liittää pdf-muotoisen artikkelin ja tehdä lukutilassa merkintöjä.  Viitteistä voi tehdä helposti lähdeluetteloita eri viittaustyyleillä. Opinnäytteeseen tai artikkeliin voi tehdä tekstin sisäiset viitteet ja samalla saa automaattisesti lähdeluettelon.  Opetus soveltuu erityisesti opinnäytetyön tekijöille ja JAMKin henkilöstölle.

Tiedonhaku avoimesta tilastotiedosta

Tarkastellaan käytännönläheisesti Tilastokeskuksen sivuja: miten kotimaiset tilastot ja tilastotaulukot löytyvät.

Tutkittua tietoa sosiaali- ja terveysalalta

Tutustutaan tutkitun tiedon etsimiseen sosiaali- ja terveysalan tiedonlähteistä kuten: Cinahl, Medic, Terveysportti, PubMed, Social Care Online. Opetus on suositeltu ensisijassa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ja henkilökunnalle.