Kehitämme ja tuotamme automaatio- ja robotiikka-alan asiantuntija-, testaus- ja tuotekehityspalveluita yrityksille ja organisaatioille sekä tarjoamme otolliset olosuhteet muun muassa robottiteknologian testaamiseen tasokkaassa laboratorioympäristössä.

Robotiikkaa laboratorioympäristöissä

JAMKin automaation ja robotiikan laboratorioympäristöissä on useita teollisuusrobotteja, joita käytetään robottisovellusten suunnittelukoulutukseen sekä yrityksille suoritettavaan palvelutoimintaan. Useissa yritysratkaisuissamme on tullut esille tarve konenäön ja robotiikan yhdistämiselle.

Sovellusalueina ovat pääosin teollisuuden tuotantolinjojen automatisointi ja automaattiset kokoonpanolinjat. Automaatiotekniikan laboratorioissa on lisäksi laajat mahdollisuudet erilaisten logiikkaohjattujen järjestelmien, kappaletavara-automaatiojärjestelmien sekä konenäköratkaisujen kehittämiseen ja kokeiluun.

Ota yhteyttä

Kurki Matti

Kurki Matti

Johtava tutkija, Principal Researcher
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358405482230
Riekkinen Juho

Riekkinen Juho

Lehtori, Senior Lecturer
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358405716417

Aiheeseen liittyvää

Automaatio ja robotiikka

Automaatio, robotiikka ja konenäkö ovat voimakkaasti kehittyviä alueita. Uusinta kehitystä edustavat ihmisen kanssa samassa tilassa toimivat turvalliset robotit, jotka voivat vähentää työn kuormittavuutta mm. valmistuslinjoilla, hoivatyössä ja kodeissa.

Tutustu ja menesty

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on arvostettu työelämän kehittäjä. Teemme yhteistyötä yritysten ja organisaatioiden kanssa kotimaassa ja kansainvälisillä areenoilla koulutuksen ja kehittämisen sekä testauksen ja analysoinnin parissa.

Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK)

Sähkö- ja automaatiotekniikan ammattilaisille on kysyntää. Suuntaudu sähkö- tai automaatiotekniikkaan. Opiskeltaviin aiheisiin kuuluvat mm. älykkäät sähköverkot, hajautettu energian tuotanto, IoT ja robotiikka. Valmistuttuasi voit työskennellä alan suunnittelutehtävissä, teollisuuden tuotantolaitoksessa, myyntitehtävissä laitetoimittajalla tai vaikkapa omassa yrityksessäsi. Hae syksyn haussa monimuotoon!

Näytä lisää