Tsempparit Osuuspankissa

Tsempparit tukevat Keski-Suomen Osuuspankin henkilöstöä hyvän elämän rakentamisessa

"Tsempparin työ on pitkäjänteistä, sillä toiminnassa pyritään muuttamaan syvään juurtuneita käsityksiä omasta itsestä ja ympäröivästä maailmasta"

Jyväskylän pääkonttorissa on neljä tsempparia, muut työskentelevät eri puolilla Keski-Suomea sijaitsevissa konttoreissa. Jokaisessa konttorissa tai konttoriryhmässä on yksi tsemppari. Järjestelmäasiantuntija Heli Petrow lähti tsemppariksi, koska pitää tärkeänä työpaikan hyvää ja motivoivaa yhteishenkeä.

”Ensimmäisen kahden vuoden aikana keskityimme fyysiseen jaksamiseen ja sen osatekijöihin. Puhuimme fyysisen kunnon sekä levon, unen ja ravinnon merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille. Tsemppareiden tuella on järjestetty muun muassa liikuntatempauksia”, kertoo toiminnassa pari vuotta mukana ollut Petrow.

Tulevan kahden vuoden aikana pääpaino on psyykkisessä hyvinvoinnissa. Tämän vuoden alussa tsempparina aloittanut johdon assistentti Pia Saikkonen lupaa, että esille nostetaan ajatteluun, muistiin, oppimiseen, luovuuteen ja havainnointiin liittyviä teemoja – yhdessä tekemistä unohtamatta.

Tsempparit itse saavat tukea omalle toiminnalleen Pertec Consulting Oy:n 3–4 kertaa vuodessa järjestämistä valmennuksista.

Saikkonen pitää tsempparikauttaan oppimisprosessina, jossa on mahdollisuus kehittää omia valmiuksia ja omalla persoonalla edesauttaa myös muiden työyhteisön jäsenten kehittymistä.

”Muutos on keskeinen teema alkuvuodesta. Syynä on luonnollisesti tämänhetkinen yhteiskunnallinen tilanne, joka luo epävarmuutta ihmisille. Haluamme selvittää, miten yksilö kokee muutoksen ja miten ryhmä siitä selviää. Itse pyrin siihen, että tsempparille voi tulla puhumaan vaikeistakin asioista. Tarvittaessa tsemppari voi toimia sillanrakentajana työntekijän ja esimiehen välillä, jos asioista on muuten vaikea keskustella”, Saikkonen pohtii.

Heli Petrowin mukaan suurten muutosten ja epävarmuuksien aikana on tärkeää valmentaa työntekijöitä siihen, että muutos ei aina ole uhka, vaan se voi olla myös mahdollisuus.

Haluatko kumppaniksi? Tutustu yritysten ja JAMKin kumppanuusyhteistyöhön Lue lisää

Jaa

Takaisin