Full Stack -ohjelmistotuotannon YAMK-koulutuksessa opit ymmärtämään ohjelmistotuotannon koko elinkaaren, kehitysvälineet ja menetelmät. Voit hakea, mikäli sinulla on insinööri (AMK) -tutkinto sekä 2 vuotta alan työkokemusta. Tutkinnon voit suorittaa työsi ohessa. Opiskelukieli on englanti.

Full stack software development -osaajia tarvitaan

Ohjelmistotuotantoon tarvitaan osaajia, jotka hallitsevat sekä tuotantoprosessin työkaluineen että sovellusarkkitehtuurin eri osat "front endistä back endiin". Full Stack Software Development -YAMK-koulutusohjelmasta valmistuttuasi ymmärrät nykyaikaisia ohjelmistotuotannon kehitysvälineitä ja menetelmiä. Tunnet merkittävimmät teknologiat ja sovelluskehykset, ja osaat tehdä ohjelmistotestausta.

Osaat suunnitella ja toteuttaa tietoturvallisia ohjelmistotuotantoon liittyviä teknologisia ratkaisuja sekä back end - että front end -puolella. Voit opiskella tutkinnon työn ohella ja hyödyntää oppimaasi työssäsi samanaikaisesti. 

 

Opiskele ohjelmistotuotantoa

Full Stack Software Development -koulutuksessa perehdyt ohjelmistotuotannon koko elinkaareen käytettävyyssuunnittelusta aina jatkuvaan käyttöönottoon ja ylläpitoon. Koulutuksessa käsitellään ohjelmointia (selainpohjaisista) käyttöliittymistä järjestelmäintegraatioihin ja palvelinpuolen ratkaisuihin.

Neljän pakollisen ja kahden valinnaisen opintojakson lisäksi teet opinnäytetyön. Se on työelämää palveleva tutkimus- ja / tai tai kehittämishanke, jolla on selkeästi käytäntöön soveltava luonne ja urakehitystäsi tukeva tehtävä. Opinnäytetyön avulla osoitat kykysi soveltaa tutkimustietoa. Käytät valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Osoitat valmiutesi itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.


Voit suorittaa tutkinnon työn ohessa

Full Stack -koulutus toteutetaan monimuotona. Opiskelet osan itsenäisesti ja tapaat ryhmäsi kontaktiopetuksessa. Kontaktipäivät pidetään viikonloppuisin, yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Koulutus on suunniteltu siten, että se on mahdollista suorittaa kahdessa vuodessa työn ohessa.

 

Master of Engineering, 60 op

Expert Core Competence

 • Modern Software Development, 5 credits 
 • Data Modelling & Back-end Development, 5 credits
 • Application Frameworks, 5 credits
 • User-centred Design, 5 credits
 • Master’s Thesis, 30 credits

Shared Master Competence

 • Research and Development, 5 credits (preferred)or
 • Management, 5 credits

Compulsatory Competence

 • Elective Master’s Degree Level studies, 5 credits

Lue lisää opinto-oppaasta

 

Mitä valmis Full stack software developer tekee?

Tutkinto-ohjelmasta valmistuneena voit toimia erilaisissa ohjelmistoprojekteissa, joissa pääset suunnittelemaan, kehittämään ja toteuttamaan sovelluksia hyödyntäen moderneja ohjelmistotuotantomenetelmiä ja ‑välineitä. Voit toimia ohjelmistokehittäjänä eri alojen yrityksissä tai julkisorganisaatioissa.

Tehtävänimikkeitä

Full Stackin parissa työskentelevien YAMK-insinöörien tyypillisimpiä tehtävänimikkeitä ovat

 • Full Stack Software Developer
 • Front End Web Developer
 • Software Engineer
 • Back End Developer
 

Minkälaista YAMK-opiskelu on?

Full Stack Software Development -koulutus on aikuiskoulutusta, jonka voit suorittaa työsi ohessa. Opiskelet ja opit lähipäivillä yhdessä tekemällä sekä kirjallisten tehtävien ja oman pohdinnan kautta.

Lue lisää opiskelusta

Opinnäytetyö YAMK-tutkinnossa

Opinnäytetyö (30 op) on työelämää palveleva tutkimus- ja / tai kehittämishanke, jolla on selkeästi käytäntöön soveltava luonne ja urakehitystäsi tukeva tehtävä. Työn avulla osoitat kykysi soveltaa tutkimustietoa. Käytät valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen. Osoitat valmiutesi itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.

Mitä YAMK-opiskelu maksaa?

YAMK-tutkinto-ohjelmassa ei ole lukukausimaksuja paitsi Eu- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Opiskelijana sinulla on monia etuja, saat esim. käyttää opiskeluterveydenhuollon palveluja Jyväskylässä, voit ruokailla opiskelijaruokaloissamme edullisesti sekä voit saada taloudellista tukea opintoihisi.

Lue lisää käytännön asioista

Hakuohjeet | Hae kevään 2022 yhteishaussa

Opintopolku.fi Hakuaika 5.-19.1.2022 klo 15 saakka Hakuaika alkaa 5.1.2022

Kysy lisää

Huotari Jouni

Huotari Jouni

Yliopettaja, Principal Lecturer
IT, Institute of Information Technology
Teknologia, School of Technology
+358408344615
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Ratkaisen eteen tulevat haasteet integroimalla osaamista siten, että löydämme kaikkia tyydyttävän ratkaisun.
Tutkinnot:
KTT
Evästeasetukset voivat vaikuttaa lomakkeen toimintaan. Voit muuttaa asetuksia Evästeilmoitus-sivulla
 

Aiheeseen liittyvää

Cyber Security, insinööri (YAMK)

Opi suunnittelemaan, kehittämään, toteuttamaan ja hallitsemaan kyberturvallisuuteen liittyvät teknologisia ratkaisuja. Opiskele englanninkielinen Master-tason tutkinto kyberturvallisuudesta ja valmistu alan asiantuntijaksi!

Digitaalinen toimitusketju, insinööri (YAMK), verkkototeutus

Opi kehittämään liiketoimintaa digitalisaation avulla uusinta teknologiaa käyttäen! Digitaalinen toimitusketju on täysin verkossa toteutettava YAMK-tutkinto, josta saat uusinta tietoa digitaalisen murroksen vaikutuksista asiakaskäyttäytymiseen, markkinoihin ja teknologiaan. Opit hallitsemaan murroksen johtamista.

Tekniikan ala

Opiskele AMK- tai YAMK-insinööriksi tai valitse muu itseäsi kiinnostava kokonaisuus tai vaikkapa vain yksi opintojakso avoimen amk:n tarjonnasta. Meiltä valmistuneet osaavat suunnitella, johtaa ja kehittää ympäristöään luovasti uusia ratkaisuja etsien.

Näytä lisää