Satu Korhonen, Fellowmind Finland

Käytännönläheistä ja joustavaa opiskelua YAMK-koulutuksessa

"On tehtävä valintoja, kun on työ ja perhe. Opiskelu vaatii suunnitelmallisuutta ja päämäärätietoisuutta."

Satu on aikaisemmin suorittanut data-analytiikan ja tekoälyn opintokokonaisuuden avoimessa JAMKissa. Lehtoreiden antama tuki ja halu auttaa opinnoissa tekivät häneen vaikutuksen. Siten hänelle oli selvää jatkaa opintoja Artificial Intelligence and Data analytics YAMK-koulutuksessa.

Satu on alanvaihtaja. Hän on opiskellut kasvatustieteitä yliopistolla ja väitellyt tohtoriksi. Hän halusi uudelle toimialalle. Data-analytiikka ei ollut kuitenkaan täysin vierasta, sillä Satu on aikaisemmin käsitellyt dataa työssään.

Millaista on opiskella työn ohella? ”On tehtävä valintoja, kun on työ ja perhe. Opiskelu vaatii suunnitelmallisuutta ja päämäärätietoisuutta. Kurssitehtävien tekemistä ei voi jättää viime tippaan, sillä lapset voivat sairastua tai tulee työkiireitä. Motivaatio uutta alaa kohtaan on kantanut opinnoissa pitkälle.”, Satu toteaa. Lisäksi hän jatkaa, että on priorisoitava tutkintokoulutuksen pakolliset kurssit. Satu kertoo Excel-taulukostaan, johon hän on tehnyt viikkokohtaisen opiskelusuunnitelman ja opiskelijakavereiden viestiryhmästä, josta saa tukea ja apua opiskeluun toisiltaan.

YAMK-opinnoissa Sadun mielestä plussaa on se, että läsnäolovaatimuksia on vähän ja että opiskelu on joustavaa ja käytännönläheistä. Kiinnostusta dataa kohtaan ja halua työskennellä alalla tarvitaan opiskelumotivaatioon ja koulutuksen läpikäymiseen. Python-kielen osaamisesta on apua opinnoissa, mutta sitä voi opetella opintojen alussakin. Seuraava YAMK-ryhmä aloittaa opinnot syksyllä 2022. Tutustu tarkemmin opintoihin ja hae opiskelemaan 5.1.2022 alkaen: https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/tekniikan-ala/ai-and-data-analytics-yamk/

Tällä hetkellä Satu tekee opinnäytetyötään. Sen aihe, luotettava tekoäly, on Sadun sydäntä lähellä ja lopputyö tarjoaa mahdollisuuden syventää oppimaansa käytännön tekemiseen. Jos aihe kiinnostaa, ilmoittaudu 28.1.2022 järjestettävään webinaariin osoitteessa: https://www.jamk.fi/fi/Tapahtumat/luotettava-tekoaly/

 

 

Kiinnostuitko? Tutustu YAMK-koulutukseen Lue lisää

Jaa

Takaisin