Teemu Simovaara, Information Technology, Cyber Security

Opiskelu on mainio tapa verkostoitua

"Uskon, että tutkinto-ohjelma tarjoaa tärkeää osaamista IT-alan ammattilaisille. Miltei kaikki yhteiskunnan toiminnot perustuvat nykyään tietotekniikkaan, joten sen luotettavuus ja toimintavarmuus on ensiarvoisen tärkeää. Opinnoista jäi käteen paljon mielenkiintoisia asioita ja uusia kontakteja eri puolelle Suomea. Opiskelu on mainio tapa verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa."

Hyvinkäällä asuva 39-vuotias perheenisä Teemu Simovaaraa on työskennellyt Soneralla jo 14 vuotta. Simovaara päätti hakeutua jatko-opintojen pariin huomattuaan työssään puhelinverkkojen kehityksen ja ympäröivän maailman muuttumisen myötä erilaiset puhelinverkkoihin kohdistuvien turvallisuusuhkien lisääntymisen.

”Tietoliikennekuviot ovat kiinnostaneet minua pienestä pitäen.  Jo pienenä poikana leikimme LA-puhelimilla ja myöhemmin hankin myös radioamatöörilisenssin.  Lukion jälkeen hakeuduin ammattikorkeakouluun tietoliikennelinjalle. Ensimmäisenä kesänä olin töissä Riihimäen Puhelimella tietoliikenneasentajana.  Seuraavaksi kesäksi sain paikan Soneran testikeskuksesta, jossa testattiin erilaisia puhelinkeskustekniikoita.  Sille tielle myös jäin. Tein lopputyöni Soneralla liittyen VoIP-testiprojekteihin ja ura on kehittynyt siitä eteenpäin mukavasti.  Soneralla olen työskennellyt vakituisena n. 14 vuotta.  Aloitin testaamalla erilaisia puhelinverkon toimintoja ja ohjelmistoversioita.  Melko pian siirryin verkkojen kehityksen pariin asiantuntijaksi ja nykyisin toimin järjestelmäarkkitehtinä Soneran puheratkaisuihin liittyen.

Puhelinverkkojen kehitykseen ja turvallisuuteen liittyvässä työssäni oli jo pitkään ollut havaittavissa, että puhelinverkkojen kehityksen ja ympäröivän maailman muuttumisen myötä erilaiset puhelinverkkoihin kohdistuvat turvallisuusuhat ovat lisääntymässä.  Koin tärkeäksi lähteä kehittämään osaamistani kyberturvallisuuteen liittyen.  Ylempi korkeakoulututkinto vaikutti hyvältä asialta urakehitystä silmällä pitäen. Lapset olivat myös kasvaneet jo sen verran, että oman ajan lisääntyminen mahdollisti jatko-opintojen suorittamisen. 

JAMKin kyberturvallisuusohjelma oli ensimmäinen laatuaan. Kyberturvallisuus nähtiin tärkeänä alueena myös työnantajani puolelta, josta sainkin vahvan tuen opiskelulleni. Opinnoista käteen jäi paljon mielenkiintoisia asioita ja uusia kontakteja eri puolelle Suomea. Opiskelu on mainio tapa verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa.

Nyt koulutuksen jälkeen jatkan edelleen asiantuntijatehtävissä nykyisellä työnantajallani, mutta uskon, että voin hyödyntää tutkinto-ohjelmasta saatuja oppeja myöhemmin urallani.  Voin mm. huomioida turvallisuusasiat entistä paremmin verkkojen suunnittelussa ja kehityksessä, vaikka se ei tällä hetkellä varsinaista vastuualuettani olekaan. Sonera tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet kehittyä työssään ja halutessaan on mahdollista hakea uralleen uutta suuntaa myös talon sisällä.  Aika näyttää alkaako työni jatkossa painottua enemmän tietoturvallisuuden alueelle.

Kiireinen työ, perhe ja opiskelu ovat vaativa yhdistelmä. Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen saatuani homman pakettiin kahdessa vuodessa! Jälkeenpäin on helppo todeta, että ohjelma kannatti käydä läpi. Täytyy myös kiittää perhettäni tuesta opiskeluprojektini aikana!"

Tiesitkö? Kyberturvallisuudesta voit suorittaa ylemmän AMK-tutkinnon Lue lisää
Takaisin