jamk.fi

Sisäistä opettajaa etsimässä

Ensimmäistä kertaa elämässäni oon semmoisessa työssä, että yhtenäkään aamuna ei oo harmittanu lähteä töihin - ehkä enemmänki on harmittanu lähteä töistä pois.

AmO-opinnot vahvistamassa urapolkua

Hanna-Leena sovitti AmO-opinnot arkeen opintovapaan avulla, kun yhtä aikaa elettiin myös lapsiperhe-elämää ja rakennusprojektia. Monimuoto-opinnot sopivat mainiosti myös työn oheen - verkko-opinnoista, lähipäivistä ja oppimispiirityöskentelystä syntyy joustava kokonaisuus.

Kehittämässä omaa ja oppilaitoksen osaamista

Harkitsetko ammatillisen erityisopettajan uraa? Älä mieti vaan tartu toimeen, lähde retkelle omaan opettajuuteesi!

Aikuisopiskelijana opeopintoihin

Jos mä oon tässä hommassa pärjänny niin varmasti moni muukin pärjää. Asennetta tää vaatii, sitä kun löytyy, niin muu sujuu kyllä.

Logistiikkaosaajasta erityisopettaja aiottua nopeammin

Opintojen alussa epäilin, miten opiskelun käy töiden ohella. Pääsin kuitenkin niin hyvään ryhmään, että valmistuin melkein samaan tahtiin opiskelukavereideni kanssa. Olen itse ollut toistakymmentä vuotta opettajana, mutta työ käy vain haasteellisemmaksi. Nyt ammatillisena erityisopettajana koen, että pystyn ajattelemaan toista ihmistä eri tavalla.

Rakennusalojen erityisopettajasta opinto-ohjaajaksi

Ohjausosaaminen on tärkeää, sillä maailma muuttuu. Meidän pitää pysyä ohjaajina ajan hermolla. Välillä opinnoissa on ollut haasteellistakin sovitella aikatauluja, mutta toisaalta on ollut myöskin palkitsevaa huomata ehtivänsä ja pärjäävänsä.

Video interview: Teacher Education gives you perspective

Teacher Education gives a better platform to be a better teacher. The times have changed, the students are not the same they used to be 20 years ago. The studies help you to be innovative and not to bore students.

Ammatilliseksi erityisopettajaksi työn ohessa

Jokainen tekee opinnot itselleen mieleisiksi. Opiskelu on mennyt hyvin yksiin muun elämäni kanssa. Oikeastaan voin sanoa, että opinnot ovat edenneet rinta rinnan työni kanssa tukien sitä. Uudet opit on voinut viedä heti käytäntöön.

Kieltenopettaja opiskeli ohjausosaajaksi

Opiskelu oli todella monipuolista. Aika paljon puhuttiin tietysti koulutus- ja uraohjauksen teemoista. Toisaalta korostuivat myös verkostot ja työelämäyhteistyö. Hetkittäin on ollut myös epäusko, että jos on näin kivaa ihmisten kanssa, niin onko tämä kunnollista opiskelua ollenkaan.