Kaisa Lehtonen, sosiaali- ja terveysala YAMK

Sain oikeita oppeja työterveyshoitajan työhöni

Kaisa Lehtonen

"Olin työttömänä ja yksin kotona pienen lapsen kanssa, kun heräsi palo tehdä jotakin. Olin huomannut JAMKin mainoksen jostain, ja terveyden edistäminen vaikutti mielenkiintoiselta aiheelta. "

Olen Kaisa Lehtonen ja toimin Pihlajalinna Oy:ssä työterveyshoitajana. Pidän siitä, ettei minulla ole täällä yhtään samanlaista työpäivää. Vastuullani ovat mm. terveystarkastukset, työpaikkakäynnit ja niistä raportointi sekä eräässä yrityksessä pidän ns. tehdasvastaanottoa. Tietenkin teen myös sairasvastaanottoja ja toimin labrassa.

Olin työttömänä ja yksin kotona pienen lapsen kanssa, kun heräsi palo tehdä jotakin. Olin huomannut JAMKin mainoksen jostain, ja terveyden edistäminen vaikutti mielenkiintoiselta aiheelta. Sain sovittua Kelan kanssa ansiosidonnaisesta opiskelusta eli olin ns. päätoiminen opiskelija ja osa-aikainen äiti. Opiskelujen sovittaminen arkeen luonnistui helposti, sillä kontaktipäiviä oli vain muutamia kuukaudessa eikä lapsen sairastelutkaan onnistuneet sotkemaan aikatauluja. Tilanne oli loistava, sillä pystyin olemaan lapsen kanssa ja samalla kehittämään itseäni.

Olen työskennellyt aiemmin lasten kanssa ja varsinkin AMK-opiskeluaikanani ajattelin, ettei minusta koskaan tulisi ainakaan työterveyshoitajaa. YAMK-opintoihin lähtiessäni minulla oli varmaan ihan eri ajatukset tulevasta kuin nyt. Opinnoista sainkin enemmän, mitä alkuun ajattelin tarvitsevani ja näin jälkikäteen katsottuna siellähän opiskeltiin juuri niitä asioita, joita nyt työssäni tarvitsen!

Tällä hetkellä olen erittäin tyytyväinen käymiini kouluihin ja työhöni. Työterveyshoitajan työhän on terveyden edistämistä parhaimmillaan. Lisäksi ottamistani johtamisen kursseista on ollut hyötyä esim. yritysten kanssa toimiessa. Eikä työpaikkakäynneistä raportointikaan tuota päänvaivaa, kun siihen opiskellessa taas tottui.

 Teksti ja kuva: Tiia Kolu

Hae 14. - 28.3.2018 Sosiaali- ja terveysala, ylempi AMK Lue lisää!
Takaisin