Minna Suominen ja Rinna Valjakka, valmistuneet restonomiopiskelijat, The Local Culture Hostel & Cafén yrittäjät

Unelmista totta - paikallisuutta korostava The Local kulttuurihostelli Jyväskylän sydämessä

"Harva opiskelija haaveilee yrittäjäksi ryhtymisestä opiskeluaikana, mutta yrittäjyysopinnoilla voidaan avata aivan upeita mahdollisuuksia tulevaisuuden työelämässä. Vinkkinä Rinna Valjakalta tämän hetken opiskelijoille: Hyödynnä JAMKin tarjoamat yrittäjyysopinnot!"

Minna Suominen ja Rinna Valjakka, JAMKista valmistuneet restonomiopiskelijat, nykyiset hostelliyrittäjät, seisovat tyytyväisinä Seminaarinmäellä sijaitsevan The Local Culture Hostel & Cafén aulassa. Helmikuussa 2018 avautuneen hostellin alkutaival on ollut onnistunut, majoittujia ja kahvila-asiakkaita on soljunut sisään tasaisena virtana ja uusi hostelli on otettu lämmöllä vastaan. Minnan ja Rinnan yhteistyö on ollut sujuvaa, molemmilla on ollut samanlaiset ajatukset ja visio siitä, mitä  yhdessä halutaan luoda ja toteuttaa. Yrittäjille tärkeät asiat, kuten perinteisen ja uudemman suomalaisuuden yhdistäminen sekä ympäristöystävällisyys ja kestävyys, näkyvät hostellin ja kahvilan miljöössä.

Mistä tarina on saanut alkunsa?

Kaksi samanhenkistä restonomiopiskelijaa ilmoittautuu samalle liiketalouden opintojaksolle ja he huomaavat pian jakavansa kiinnostuksen hostellin perustamisesta Keski-Suomeen.  Yhteistä taustaa löytyy myös työkokemuksen tiimoilta, molemmat ovat suorittaneet työharjoittelunsa hostelleissa Barcelonassa ja Rotterdamissa. Kiinnostuksesta syntyy idea, ideasta liiketoimintasuunnitelma ja aiheesta muotoutuukin loppujen lopuksi opinnäytetyö, jonka teemana oli markkinointiviestintä- ja jakelukanavasuunnitelma hostellille. Minna ja Rinna ohjautuvat valmentajan pakeille JAMK Generaattoriin, josta ideat alkavat konkretisoitua laskelmiksi ja ajatus hostellin perustamisesta alkaa muotoutua lopulliseksi toteutusvaiheeksi.

Persoonalliset majoitustilat ja paikallistuotteita tarjoava kahvila

Kierreltyään mahdollisia tilaehdokkaita läpi, Minna ja Rinna päätyvät hieman vahingossa kierrokselle vanhaan, silloiseen Yliopiston omistamaan Rehtoraattiin ja paikka hostellille oli ikään kuin löytynyt!  Rakennus on nykyisin Keski-Suomen Suojeltavat Museokiinteistöt Oy:n omistuksessa. Hostellin historia on sikäli huikea, että vuonna 1851 valmistunut rakennus on Jyväskylän vanhin kivirakennus, joka on toiminut viljamakasiinina, kirjastona, kotiteollisuusmuseona, Yliopiston Rehtoraattina ja nyt lopulta hostellina. Hostelli toimii Jyväskylässä osoitteessa Seminaarinkatu 32. 

Tilat ovat valoisat ja siistit, majoitustilaa löytyy 28 hengelle ja lisätilaa saadaan piakkoin remontin jälkeen viereisestä mökistä. Aulatilan kahvila palvelee sekä saapuvia majoittujia, että makean tai suolaisen nälkäisiä kahvittelijoita paikallisten tuotteiden ja tuottajien valikoimilla. Paikallisuus näkyy myös hostellissa järjestettävissä teatteri-, musiikki- ja kulttuuritapahtumien muodossa.

Opiskelija, hyödynnä JAMKin tarjoamat yrittäjyysopinnot

Haastattelen Rinna Valjakkaa ja tiedustelen, minkä neuvon he antaisivat nykyisille opiskelijoille tai jopa itselleen, jos ajassa voisi matkustaa taaksepäin? Rinna mainitsee erityisesti JAMKin hyvän yrittäjyysopintotarjonnan. Rinna sanoo, että ”opiskeluaikaan tuntui jopa ahdistavalta, että yrittäjyysopintoja oli tarjolla melkeinpä liiaksi asti. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olisi ollut järkevää hyödyntää yrittäjyysopintojen tarjonta paremmin”.  Harva opiskelija haaveilee yrittäjäksi ryhtymistä, mutta yrittäjyysopinnoilla voidaan avata aivan upeita mahdollisuuksia tulevaisuudessa.  ” Jos joku olisi sanonut opiskeluaikana, että sinusta tulee yrittäjä, niin enpä olisi uskonut”, naurahtaa Rinna.

The Local Culture Hostel & Cafén sivuille! 

Teksti ja kuva: Mari Hyvönen

Avainsanat

Jaa

Takaisin