Matkailu- ja ravitsemisala, verkostojohtamisen YAMK-opinnot, Harri Santala

Monipuolisia oppimiskokemuksia eri toimialoilta

Harri Santala

"Koen olevani parhaimmillani sosiaalisissa tilanteissa ja ihmisten johtaminen on minulle luontaista. Olen löytänyt vahvuuteni ja mielenkiintoni kohteet ja menen opiskelujen kautta tavoitteitani kohti!"

Harri Santala on valmistunut restonomiksi vuonna 2015. Valmistumisensa jälkeen Harri on työskennellyt Burger Kingin vuoropäällikkönä Jyväskylässä sekä hän oli avaamassa vuonna 2016 uutta Burger King-ravintolaa Tampereelle. Tämän jälkeen tie vei Muurameen Subway-ketjun palvelukseen. Tällä hetkellä Harri työskentelee Jyväskylässä Dinnermax Oy:n palveluksessa, Passion Food & Barin keittiöpäällikkönä.

Heti restonomiksi valmistumisen jälkeen Harrille oli selvää, että hän haluaa jatkaa opintojaan. Harri puntaroi YAMK:n ja yliopiston välillä ja myöhemmin vielä kahden YAMK-tutkinnon välillä, mutta verkostojohtamisen kokonaisuus kuitenkin houkutteli enemmän sekä pituuden, monialaisuuden että sisältönsä puolesta. YAMK-tutkinnon suorittaminen olikin työn alla heti, kun se tarvittavan 3 vuoden työkokemuksen jälkeen oli mahdollista.

Miten sujuu opiskelu monialaisessa ryhmässä?

Verkostojohtamisen ryhmään kuuluu tradenomeja, restonomeja, insinöörejä sekä sosiaalialalta tulleita opiskelijoita. Ryhmän erilaisuus on myös vahvuus, koska se avaa ryhmäläisille hyvin monipuolisia oppimiskokemuksia eri toimialoilta. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti verkko-opintoina, mutta lähipäivät ovat verkostoitumisen ja ryhmäytymisen vuoksi hyvin antoisia. Harrin tavoitteena onkin suoriutua opiskelusta mahdollisimman nopeasti. Motivaatiota opiskelulle antaa toki työnantaja, joka suhtautuu opiskeluun erittäin positiivisesti.

Tulevaisuuden suunnitelmat?

Harri sanoo työharjoittelun JAMKilla Dynamon keittiössä kantaneen hänet alkuun nykyisissä työtehtävissä. ”Tulin suoraan lukiosta restonomiopiskelijaksi, enkä ollut taustaltani kokki, kuten monet alan restonomiopiskelijat ovat”. ”Olen kehittynyt nykyisessä työssäni, kehittänyt yrityksiä ja nyt puolestaan haluan kehittää itseäni”, Harri toteaa. ”Koen olevani parhaimmillani sosiaalisissa tilanteissa ja ihmisten johtaminen on minulle luontaista. Haaveeni onkin työskennellä esimiehenä ihmisille, mutta kyseisen alan ei välttämättä tarvitse olla ravintola-ala. Olen löytänyt vahvuuteni ja mielenkiintoni kohteet, joten miksi en menisi tavoitteitani kohti!”, Harri sanoo.

Lue lisää YAMK-tutkinnoista! 

Jaa

Takaisin