Oletko ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? JAMKin  palveluliiketoiminnan ohjelmassa voit erikoistua kestävään gastronomiaan. Nyt voit suorittaa koko tutkinnon verkossa!

 

Kestävä gastronomia

 

Oletko kiinnostunut kestävästä ruokajärjestelmästä? Haluatko olla kehittämässä ruokaketjua vastuullisesti? Opintojen aikana pääset sitä tekemään hyödyntäen aiempaa kokemustasi. Keskeisinä teemoina opinnoissa ovat ruokakulttuuri ja trendit, laatukysymykset, ruuan vaikutus hyvinvointiin, tuotantotavat ja bisnes.

Katsot ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Huomaat, että vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle ja se voi olla myös kilpailuvaltti yrittäjälle. Elintarvikeala on myös isoa globaalia bisnestä.

 

Restonomitutkinto 210 op

 • perusopinnot 50 op
 • ammattiopinnot 100 op
 • vapaasti valittavat opinnot 15 op
 • harjoittelu 30 op
 • opinnäytetyö 15 op

Tutustu opetussuunnitelmaan ja opintojen rakenteeseen.

 

Opiskeltavia aiheita

 • kuluttajakäyttäytyminen
 • ruokakulttuuri ja trendit
 • ruuan ja raaka-aineiden tuotantopolut
 • ruuan ja palvelun laaduntekijät
 • ympäristötekijöiden vaikutus alan kehitykseen
 • ruoka- ja elintarvikealan johtaminen

Aiheita tarkastellaan sekä kotimaisesta että globaalista näkökulmasta.

Opinnot tavoitteidesi mukaan

Taustasi ja tavoitteidesi mukaan voit tähdätä ammattikeittiöiden asiantuntijaksi tai vaikkapa palvelupuolen johtamistehtäviin.  Jos olet yrittäjä tai kiinnostunut yrittäjyydestä, tarjoamme sinulle sparrausta ja valmennusta liikeideasi kehittämiseen. Vapaavalintaisilla opinnoilla, harjoittelulla ja opinnäytetyön aiheen valinnalla voit suunnata osaamistasi. 

Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Aiempia opintoja ja työkokemusta voidaan lukea hyväksi tutkintoon. Opinnot on mahdollista suorittaa 2 - 4 vuodessa. Voit opiskella joustavasti työn ohella tai kokoaikaisesti päiväopiskeluna, jolloin olet oikeutettu hakemaan opintotukea.

Opinnoista 30 opintopistettä suoritetaan englanninkielellä. Näin saat valmiudet toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Koulutuspäällikkö kertoo

Koulutuspäällikkö Minna-Maaria Hiekkataipale esittelee restonomiksi verkossa -koulutustamme.

Voit katsoa videon myös täältä »

Minun uratarinani: Restonomiopiskelija Annina Siven

"Opiskeleminen JAMKissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä. Monella kurssilla tehtiin antoisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan erilaisiin yrityksiin."

Lue lisää

Restonomiopiskelija Niina Vihelä

"Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista. "

Lue lisää

Restonomiopiskelija Anita Kauhala-Antonopoulou, Hollola

"Opiskelu aikuisiällä kannattaa, verkko-opiskelu on joustavaa ja ryhmähenki hyvä! Monimuoto-opiskelu verkossa on monelle aikuiselle hyvä tapa kehittää osaamistaan ilman, että joutuu taloudellisesti miettimään mahdollisuutta opiskeluun. "

Lue lisää

Restonomi Tiina Paavola, Kaustinen

"Minulle ruoan alkuperä on ykkösasia, ja toivon, että meillä on jatkossakin saatavilla kotimaisia elintarvikkeita. Haluan omalla työlläni edistää suomalaista ruokatuotantoa."

Lue lisää

Restonomiopiskelija Salme Suominen

"Tulevaisuudessa kenttäsairaalan lisäksi voidaan avustusoperaatioihin toimittaa myös kenttäkeittiö, ja teen tähän liittyen ruokalistasuunnittelua."

Lue lisää

Restonomi Elina

"Mieti mitä haluat ja toteuta haaveitasi opiskelun kautta. Minä halusin Aasiaan, joten lähdin vaihtoon Etelä-Koreaan, Ajou Universityyn. Aikuisopiskelijat harvemmin lähtevät vaihto-opiskelijaksi, mutta se on mahdollista!"

Lue lisää
 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Opintopolku.fi Hakuaika 17.-31.3.2021 klo 15.00 Hae!

Päivätoteutus

Jos elämäntilanteesi mahdollistaa opiskelun päivisin, voit hakea myös palveluliiketoiminnan koulutuksen päivätoteutukseen.

Lisätietoja koulutuksesta

Väisänen Karoliina

Väisänen Karoliina

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358408656879

Restonomit Facebookissa

Food media, kirja-analyysi

Restonomien verkko-opinnoissa lukukokemukset voidaan jakaa vaikkapa videoina. Esimerkkinä opiskelija Vesa Brunin kooste kirjasta Rousseau, Signe. 2012. Food Media. Celebrity Chefs and the Politics of Everyday Interference. 

Kirja-analyysi oli osa Food and consumer -opintojaksoa, jossa pohdittiin ruuan kuluttamista ja  kuluttajaviestintää ruuasta.

Voit katsoa videon myös täältä »