Oletko ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? JAMKin  palveluliiketoiminnan ohjelmassa voit erikoistua kestävään gastronomiaan. Nyt voit suorittaa koko tutkinnon verkossa!

 

Kestävä gastronomia

Oletko utelias ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? Näiden opintojen aikana pääset kokemaan ruokaketjun pellolta pöytään. Opit ymmärtämään ruokakulttuuria, ruuan laatua ja vaikutusta hyvinvointiin, tuotantotapoja ja bisnestä.

Katsot ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Huomaat, että vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle ja se voi olla kilpailuvaltti yrittäjälle. Elintarvikeala on myös isoa globaalia bisnestä.

Opiskeltavia aiheita

 • kuluttajakäyttäytyminen
 • ruokakulttuuri ja trendit
 • ruuan ja raaka-aineiden tuotantopolut
 • ruuan ja palvelun laaduntekijät
 • ympäristötekijöiden vaikutus alan kehitykseen
 • ruoka- ja elintarvikealan johtaminen

Aiheita tarkastellaan sekä kotimaisesta että globaalista näkökulmasta.

 

Restonomitutkinto 210 op

 • perusopinnot 50 op
 • ammattiopinnot 100 op
 • vapaasti valittavat opinnot 15 op
 • harjoittelu 30 op
 • opinnäytetyö 15 op

Tutustu opetussuunnitelmaan ja opintojen rakenteeseen.

 

Opinnot tavoitteidesi mukaan

Taustasi ja tavoitteidesi mukaan voit tähdätä ammattikeittiöiden asiantuntijaksi tai vaikkapa palvelupuolen johtamistehtäviin.  Jos olet yrittäjä tai kiinnostunut yrittäjyydestä, tarjoamme sinulle sparrausta ja valmennusta liikeideasi kehittämiseen. Vapaavalintaisilla opinnoilla, harjoittelulla ja opinnäytetyön aiheen valinnalla voit suunnata osaamistasi. Meillä on tarjolla opintoja myös käyttäjälähtöiseen tilasuunnitteluun ja toimitilapalvelujen kehittämiseen.

Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Aiempia opintoja ja työkokemusta voidaan lukea hyväksi tutkintoon. Opinnot on mahdollista suorittaa 2 - 4 vuodessa. Voit opiskella joustavasti työn ohella tai kokoaikaisesti päiväopiskeluna, jolloin olet oikeutettu hakemaan opintotukea.

Opinnoista 30 opintopistettä suoritetaan englanninkielellä. Näin saat valmiudet toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Koulutuspäällikkö kertoo

Koulutuspäällikkö Minna-Maaria Hiekkataipale esittelee restonomiksi verkossa -koulutustamme.

Voit katsoa videon myös täältä »

Food media, kirja-analyysi

Restonomien verkko-opinnoissa lukukokemukset voidaan jakaa vaikkapa videoina. Esimerkkinä opiskelija Vesa Brunin kooste kirjasta Rousseau, Signe. 2012. Food Media. Celebrity Chefs and the Politics of Everyday Interference. 

Kirja-analyysi oli osa Food and consumer -opintojaksoa, jossa pohdittiin ruuan kuluttamista ja  kuluttajaviestintää ruuasta.

Voit katsoa videon myös täältä »

Restonomiopiskelija Niina Vihelä

"Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista. "

Lue lisää

Restonomiopiskelija Anita Kauhala-Antonopoulou, Hollola

"Opiskelu aikuisiällä kannattaa, verkko-opiskelu on joustavaa ja ryhmähenki hyvä! Monimuoto-opiskelu verkossa on monelle aikuiselle hyvä tapa kehittää osaamistaan ilman, että joutuu taloudellisesti miettimään mahdollisuutta opiskeluun. "

Lue lisää

Restonomi Tiina Paavola, Kaustinen

"Minulle ruoan alkuperä on ykkösasia, ja toivon, että meillä on jatkossakin saatavilla kotimaisia elintarvikkeita. Haluan omalla työlläni edistää suomalaista ruokatuotantoa."

Lue lisää

Restonomiopiskelija Salme Suominen

"Tulevaisuudessa kenttäsairaalan lisäksi voidaan avustusoperaatioihin toimittaa myös kenttäkeittiö, ja teen tähän liittyen ruokalistasuunnittelua."

Lue lisää

Restonomi Elina

"Mieti mitä haluat ja toteuta haaveitasi opiskelun kautta. Minä halusin Aasiaan, joten lähdin vaihtoon Etelä-Koreaan, Ajou Universityyn. Aikuisopiskelijat harvemmin lähtevät vaihto-opiskelijaksi, mutta se on mahdollista!"

Lue lisää
 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Opintopolku.fi Hakuaika 18.3.-1.4.2020 klo 15.00 Hae!

Päivätoteutus

Jos elämäntilanteesi mahdollistaa opiskelun päivisin, voit hakea myös palveluliiketoiminnan koulutuksen päivätoteutukseen.

Restonomit Facebookissa

Lisätietoja koulutuksesta

Väisänen Karoliina

Väisänen Karoliina

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358408656879