Oletko ruuasta kiinnostunut muutoksen tekijä? JAMKin palveluliiketoiminnan ohjelmassa voit erikoistua kestävään gastronomiaan. Nyt voit suorittaa koko tutkinnon verkossa!

 

Kestävä gastronomia

 

Oletko kiinnostunut kestävästä ruokajärjestelmästä? Haluatko olla kehittämässä ruokaketjua vastuullisesti? Näissä opinnoissa pääset aidosti osaksi kehitystyötä! Opintojen keskeisinä teemoina ovat ruokakulttuuri ja trendit, laatukysymykset, ruuan vaikutus hyvinvointiin, tuotantotavat ja bisnes.

Opintojen aikana opit tarkastelemaan ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Opit miksi vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle sekä miten se voi toimia myös kilpailuvalttina yrittäjälle. Elintarvikeala on merkittävä osa globaalia bisnestä.

 

Restonomitutkinto 210 op

 • perusopinnot 50 op
 • ammattiopinnot 100 op
 • vapaasti valittavat opinnot 15 op
 • harjoittelu 30 op
 • opinnäytetyö 15 op

Tutustu opetussuunnitelmaan ja opintojen rakenteeseen.

 

Opiskeltavia aiheita

 • kuluttajakäyttäytyminen
 • ruokakulttuuri ja trendit
 • ruuan ja raaka-aineiden tuotantopolut
 • ruuan ja palvelun laaduntekijät
 • ympäristötekijöiden vaikutus alan kehitykseen
 • ruoka- ja elintarvikealan johtaminen

Aiheita tarkastellaan sekä kotimaisesta että globaalista näkökulmasta.

Opinnot tavoitteidesi mukaan

Taustasi ja tavoitteidesi mukaan voit tähdätä mm. ammattikeittiöiden asiantuntijaksi tai palvelupuolen johtamistehtäviin. Jos olet yrittäjä tai kiinnostunut yrittäjyydestä, tarjoamme sinulle sparrausta ja valmennusta liikeideasi kehittämiseen. Vapaavalintaisilla opinnoilla, harjoittelulla ja opinnäytetyön aiheen valinnalla voit suunnata osaamistasi. 

Opiskelu perustuu henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan. Aiempia opintoja ja työkokemusta voidaan lukea hyväksi tutkintoon. Opinnot on mahdollista suorittaa 2 - 4 vuodessa. Voit opiskella joustavasti työn ohella tai kokoaikaisesti päiväopiskeluna, jolloin olet oikeutettu hakemaan opintotukea.

Opinnoista 30 opintopistettä suoritetaan englanniksi. Näin saat valmiudet toimia kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Restonomiopiskelija Annina Siven, Helsinki

"Opiskeleminen JAMKissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä. Monella kurssilla tehtiin antoisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan erilaisiin yrityksiin."

Lue lisää
Restonomiopiskelija Niina Vihelä

Restonomiopiskelija Niina Vihelä

"Kestävä gastronomia jo sinällään on herättänyt todella paljon kiinnostusta työmarkkinoilla hakiessani uusia työpaikkoja. Löysin viimein ihannetyöpaikan ruoka- ja ravitsemusasiantuntijana, joka vastaa täysin tätä mitä nyt opiskelen ja jossa saan toisaalta myös käyttää kaikkea aiemmin hankkimaani osaamista. "

Lue lisää
 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Päivätoteutus

Jos elämäntilanteesi mahdollistaa opiskelun päivisin, voit hakea myös palveluliiketoiminnan koulutuksen päivätoteutukseen.

Lisätietoja koulutuksesta

Väisänen Karoliina

Väisänen Karoliina

Lehtori, Senior Lecturer
Matkailu ja palvelut sekä YAMK, Tourism and Service Business and Master´s Degrees
Liiketoiminta, School of Business
+358408656879

JAMK Liiketoiminta Facebookissa