Liiketalouden tutkinto-ohjelmassa voit ensimmäisen vuoden jälkeen suuntautua vahvemmin kohti sitä alaa, joka kiinnostaa juuri sinua. Voit valita kuudesta eri suuntautumisesta tai valita vapaasti itsellesi sopivia opintojaksoja opintotarjonnastamme. Suuntautumiset koostuvat opintojaksoista (20-40 op), harjoittelusta ja opinnäytetyöstä.

 

Yhdistä urheilu ja bisnes

Opiskele urheiluliiketoiminnan asiantuntijaksi ja luo mielenkiintoinen ura urheilu- ja elämystalouden kasvavalla toimialalla! Tutustut urheilubisneksessä toimiviin organisaatioihin sekä urheilutapahtumiin. Opiskeltavia aiheita ovat mm. urheilumarkkinointi, urheilujohtaminen, ja urheilutalous. 

Opinnot ovat englanninkielisiä, ja monin osin kansainvälisiä, joten kielitaito on tarpeellinen, ja se vahvistuu opintojen aikana.

Sponsorointia, brändäystä ja urheilujohtamista

Opintojen aikana pääset osallistumaan kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimusprojekteihin muun muassa urheilutapahtumien yhteydessä sekä suoritat työharjoitteluasi urheiluorganisaatiossa. Opinnot mahdollistavat myös seurakehitystyön yhteistyössä vaikka oman urheiluseurasi kanssa. Kansallisen tason huippu-urheilijoille nämä opinnot ovat joustava mahdollisuus yhdistää urheilu ja opiskelu.

Voit opiskella osan opinnoistasi ulkomailla. Urheiluliiketoiminnan opiskelijana voit hakea vaihtoon esimerkiksi Yhdysvaltoihin, Saksaan, Alankomaihin ja Espanjaan. Lue lisää vaihtomahdollisuuksista

Opiskelijat ovat mukana monissa tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomailla:

  • Rally Finland, WRC FIA World Rally Championship, Jyväskylä (2011 alkaen)
  • JYP Impact in the Host City, Jyväskylä (2018)
  • Field Hockey World Championships, Hague, The Netherlands (2014)
  • IIHF Ice Hockey World Championship, Helsinki and Stockholm (2012, 2013)
  • UEFA Euro Cup, Poland and Ukraine (2012)
Kiinnostuitko? Opiskele tradenomiksi. Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää

Voit yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun

Urheiluliiketoimintaa opiskelevan tradenomin ei suinkaan tarvitse olla itse olla urheilija, mutta huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu meillä myös!

28.2.2020

Happeen maalivahti Markus yhdistää sujuvasti opiskelun urheilu-uraan

Pelaan Happeen salibandyjoukkueessa SM-liigatasolla ja opiskelen samalla liiketaloutta JAMKissa. Parasta koulussa on monipuoliset opiskelumahdollisuudet sekä joustava huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen. Finanssialalle työllistyminen on tavoitteenani urheilu-uran jälkeen.

Lassi Lintula
18.12.2019

Lassi yhdistää SM-futsalin ja opiskelun

Hain Jyväskylään koska uskoin, että täällä onnistuu hyvin futsalin ja opiskelun yhdistäminen. JAMKissa kiinnosti erityisesti urheiluliiketoiminnan opinnot.

Sport Business School Finland

Sport Business School Finland on urheiluliiketoiminnan tutkimus- ja kehitysyksikkö, joka tuottaa ja kehittää urheiluliiketalouden ja -johtamisen koulutusta. Sport Business School Finland tarjoaa urheilutradenomeille mahdollisuuden päästä mukaan mielenkiintoisiin tutkimusprojekteihin Suomessa ja ulkomailla.

Lue tutkimuspalveluista

Opiskelijat mukana Rally Finlandissa

Opiskelijat ovat olleet mukana tutkimassa mm.:

- rallin ekonomista impaktia,
- rallin brändi-imagoa ja fanien arvoja,
- asiakastyytyväisyyttä ja
- eMotorsport-tapahtumaa.

Video vuoden 2012 tutkimuksesta erikoiskokeelta.

Voit katsoa videon myös täältä »

Opiskelijat mukana kirjoittamassa julkaisua Rally Finlandista

Sport Business School on julkaissut Rally Finlandista ja Business Intelligence-toimintamallin soveltamisesta urheilutapahtumiin kertovan julkaisun

”Sport Business Intelligence - case WRC Neste Oil Ralli Finland” kokosi yhteen vuosina 2011-2014 tehtyjä tutkimuksia. Kirjan artikkelit käsittelevät rallitapahtuman kehittämistä sekä tutkimuslöydöksiä eri näkökulmista. Kirjan töiden toimeksiantaja oli rallitapahtuman järjestäjä AKK Sports Oy ja kirjan kommentaareja ja artikkeleita ovat olleet kirjoittamassa useat kansainväliset asiantuntijat. Kirjoittajina olivat mukana mm. ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen, kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) MM-rallijohtaja Jarmo Mähönen, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tiina Lehmonen sekä rallitapahtuman nimisponsorin, Neste Oil Oyj:n markkinointijohtaja Sirpa Tuomi. Akateemisia tekstejä on ollut tuottamassa joukko kansainvälisesti tunnettuja urheilumarkkinoinnin asiantuntijoita Suomesta, Yhdysvalloista, Etelä-Afrikasta sekä Portugalista. Kirjan toimittivat JAMKin lehtorit Risto Rasku ja Aila Ahonen.

Tradenomi Tutustu opintojen rakenteeseen Lue lisää
Ahonen Aila

Ahonen Aila

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358505921143
Näytä lisää
Laitila Osmo

Laitila Osmo

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358408268441