Liiketalouden tutkinto-ohjelmassa voit ensimmäisen vuoden jälkeen suuntautua vahvemmin kohti sitä alaa, joka kiinnostaa juuri sinua. Voit valita kuudesta eri suuntautumisesta tai valita vapaasti itsellesi sopivia opintojaksoja opintotarjonnastamme. Suuntautumiset koostuvat opintojaksoista (20-40 op), harjoittelusta ja opinnäytetyöstä.

 

Yhdistä urheilu ja bisnes

Opiskele urheiluliiketoiminnan asiantuntijaksi ja luo mielenkiintoinen ura urheilu- ja elämystalouden kasvavalla toimialalla! Tutustut urheilubisneksessä toimiviin organisaatioihin sekä urheilutapahtumiin. Opiskeltavia aiheita ovat mm. urheilu- ja elämysmarkkinointi, tapahtumien tuotteistaminen sekä urheilutalouden erityispiirteet. 

Sponsorointia, brändäystä ja tapahtumatuotantoa

Opiskeltavia aiheita ovat mm. urheilumarkkinointi, urheilujohtaminen, tapahtumien tuotteistaminen sekä urheilutalouden erityispiirteet. Opinnot ovat englanninkielisiä, ja monin osin kansainvälisiä, joten kielitaito on tarpeellinen, ja se vahvistuu opintojen aikana.

Opintojen aikana pääset osallistumaan kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimusprojekteihin urheilutapahtumien yhteydessä sekä suoritat työharjoitteluasi urheiluorganisaatiossa. Opinnot mahdollistavat myös seurakehitystyön yhteistyössä vaikka oman urheiluseurasi kanssa. Kansallisen tason huippu-urheilijoille nämä opinnot ovat joustava mahdollisuus yhdistää urheilu ja opiskelu.

Voit opiskella osan opinnoistasi ulkomailla. Urheiluliiketoiminnan opiskelijana voit hakea vaihtoon jopa University of Floridan Sport Management -yksikköön. Floridan yliopisto on tämän alan huippuyliopisto ja kuuluisa mm. Florida Gators jalkapallojoukkueestaan. Lue lisää vaihtomahdollisuuksista

Opiskelijat ovat mukana monissa tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomailla:

  • Neste Oil Rally Finland, WRC FIA World Rally Championship, Jyväskylä 2011 alkaen
  • UEFA Euro Cup 2012, Poland and Ukraine
  • IIHF Ice Hockey World Championship 2012 ja 2013, Helsinki ja Tukholma
  • Finnish Skiing Championships 2014, Jyväskylä
  • Land Hockey World Championships 2014, Hague, The Netherlands
Kiinnostuitko? Opiskele tradenomiksi. Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää

Voit yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun

Urheiluliiketoimintaa opiskelevan tradenomin ei suinkaan tarvitse olla itse olla urheilija, mutta huippu-urheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu meillä myös!

28.2.2020

Happeen maalivahti Markus yhdistää sujuvasti opiskelun urheilu-uraan

Pelaan Happeen salibandyjoukkueessa SM-liigatasolla ja opiskelen samalla liiketaloutta JAMKissa. Parasta koulussa on monipuoliset opiskelumahdollisuudet sekä joustava huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen. Finanssialalle työllistyminen on tavoitteenani urheilu-uran jälkeen.

Lassi Lintula
18.12.2019

Lassi yhdistää SM-futsalin ja opiskelun

Lassi Lintula opiskelee tradenomiksi JAMKissa ja pelaa samalla SM-tason futsalia Kampuksen Dynamossa. Miten kilpaurheilun ja opiskelun yhdistäminen onnistuu? Mitä tulevaisuuden suunnitelmia Lassilla on?

28.2.2019

Hiihtosuunnistajat Suutarin siskokset

Liiketalouden opinnot ovat mielenkiintoisia, koska ne kertovat myös siitä, miten maailma toimii. Hiihtosuunnistaja voi karttatelineessä opiskella harjoitellessaan vaikka ruotsin sanoja!

uimahalli
23.11.2017

Kilpaurheilun ja urheiluliiketoiminnan opintojen yhdistäminen onnistuu Jyväskylässä

Kansallisella tasolla urheileville opiskelu on se ykkösjuttu, ja koulun tulisi mahdollistaa opiskelijan urheilu. Kun tavoitellaan kansainvälistä huippua, urheilu on ykkösjuttu ja opiskelu tulee kakkosena. Tällöin oppilaitoksen tulisi mahdollistaa urheilijan opiskelu. Tämä onnistuu Jyväskylässä.

Sport Business School Finland

Sport Business School Finland on urheiluliiketoiminnan tutkimus- ja kehitysyksikkö, joka tuottaa ja kehittää urheiluliiketalouden ja -johtamisen koulutusta. Sport Business School Finland tarjoaa urheilutradenomeille mahdollisuuden päästä mukaan mielenkiintoisiin tutkimusprojekteihin Suomessa ja ulkomailla.

Lue tutkimuspalveluista

Tutkimustyötä Neste Oil Rallissa

Opiskelijat ovat useina vuosina tehneet tutkimuksia Neste Oil Rallissa.

Tutkimuksia ovat olleet mm.:
- Ns. non-spectator -kyselyllä selvitettiin, miksi "ei-asiakkaat" eivät osallistu tapahtumaan sekä tekijöitä, jotka motivoisivat potentiaalisia asiakkaita osallistumaan.
- Toisessa tutkimuksessa selvitettiin tapahtumakävijöiden asiakaspolkua sekä valintakriteerejä tapahtumaan osallistumisessa.
- Kolmas tutkimuskokonaisuus kartoitti Neste Oil Rallin uutuuden, Rally Zonen, asiakaskokemuksia sekä tyytyväisyyttä oheistapahtumaan.

Video on vuoden 2012 tutkimuksesta.

Voit katsoa videon myös täältä »

Julkaisu Neste Oil Rallista

Sport Business School on julkaissut Neste Oil Rallista ja Business Intelligence-toimintamallin soveltamisesta urheilutapahtumiin kertovan julkaisun

”Sport Business Intelligence - case WRC Neste Oil Ralli Finland” kokosi yhteen vuosina 2011-2014 tehtyjä tutkimuksia. Kirjan artikkelit käsittelevät rallitapahtuman kehittämistä sekä tutkimuslöydöksiä eri näkökulmista. Kirjan töiden toimeksiantaja oli rallitapahtuman järjestäjä AKK Sports Oy ja kirjan kommentaareja ja artikkeleita ovat olleet kirjoittamassa useat kansainväliset asiantuntijat. Kirjoittajina olivat mukana mm. ralliautoilun nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen, kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) MM-rallijohtaja Jarmo Mähönen, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tiina Lehmonen sekä rallitapahtuman nimisponsorin, Neste Oil Oyj:n markkinointijohtaja Sirpa Tuomi. Akateemisia tekstejä on ollut tuottamassa joukko kansainvälisesti tunnettuja urheilumarkkinoinnin asiantuntijoita Suomesta, Yhdysvalloista, Etelä-Afrikasta sekä Portugalista. Kirjan toimittivat JAMKin lehtorit Risto Rasku ja Aila Ahonen.

Tradenomi Tutustu opintojen rakenteeseen Lue lisää
Ahonen Aila

Ahonen Aila

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358505921143
Näytä lisää
Laitila Osmo

Laitila Osmo

Lehtori, Senior Lecturer
Liiketalous, Business Administration
Liiketoiminta, School of Business
+358408268441