Tradenomiopiskelija Mirva Jokilehto

Matkalla finanssialan myynnin erikoisosaajaksi

Mirva Jokilehto

"Kahden kärjen suorittaminen on myös ollut monin tavoin palkitsevaa. Olen saanut upeita mahdollisuuksia, oppeja ja verkostoja, joita en ilman kärkiä olisi mitenkään saanut. Haastetta se on tietysti lisännyt erityisesti ajan riittämisen suhteen, mutta opiskelijan yksi parhaimmista ystävistä, kalenteri, on auttanut tässäkin."

Olen Mirva Jokilehto, toisen vuoden liiketalouden opiskelija JAMKista. Käyn kahta kärkeä, myynnin osaajaa sekä Nordea-kärkeä, joten sitten oikeasti ”isona” minusta pitäisi tulla finanssialan myynnin erikoisosaaja, ainakin näillä näkymin. En kuitenkaan halua tai uskalla sanoa sitä varmaksi, sillä muutama vuosi sitten kysyttäessä en olisi osannut sanoa opiskelevani liiketaloutta, saati sitten myyntiä ja finanssialaa.

Kolme lukiossa vietettyä vuotta eivät maagisesti taikoneet päähäni tietoa siitä, mitä haluaisin opiskella. Välivuosi oli siis edessä. Minun tapauksessani se oli upea kokemus työnteosta ulkomailla, enkä kyllä vaihtaisi siitä hetkeäkään pois. Ennen lähtöä kävin kuitenkin katsastamassa JAMKin liiketalouden pääsykokeet, ihan vain saadakseni paremman kuvan pääsykoemaailmasta. Ja samaisesta pääsykoetilanteesta löysinkin itseni myös vuotta myöhemmin, tällä kertaa vain lopputuloksena olikin paljon parempi menestys kokeessa ja muutto Australian sijaan Jyväskylään.

Aloittaessani en ollut täysin varma siitä, tuleeko ala olemaan minulle sopiva. Opintojen edetessä tämä ajatus kuitenkin vahvistui, enkä nyt kadu hetkeäkään opiskelupaikan vastaanottamista. Pelko siitä, että alavalinta rajoittaa tulevaisuuden mahdollisuuksiani hälveni, nyt näen vain entistä enemmän mahdollisuuksia horisontissani. Kuluneet vuodet ovat tuoneet elämääni tietojen ja taitojen lisäksi niin paljon unohtumattomia kokemuksia, hetkiä ja tärkeimpänä tietysti ihmisiä. Jyväskylää ei turhaan sanota opiskelijakaupungiksi, täällä kyllä opiskelija viihtyy ja löytää samanhenkisiä ihmisiä ympärilleen. Jos ei koulusta, niin harrastuksista, sillä erilaisia mahdollisuuksia on lukemattomia.

Opiskelu JAMKissa on ollut mielenkiintoista ja haastavaa. Laaja kurssivalikoima on mahdollistanut hyvin omannäköisen opintopolun suunnittelemisen, eivätkä kärkien mukanaan tuomat suuntaviivat opinnoille ole ohjanneet meitä opiskelijoita liian samanlaiseen suorittamiseen. Olen kokenut tämän valtavana rikkautena, sillä tehdessämme esimerkiksi ryhmätöitä on mahdollisimman monipuolisesta näkökulmasta vain hyötyä. Kahden kärjen suorittaminen on myös ollut palkitsevaa monin tavoin. Olen saanut upeita mahdollisuuksia, oppeja ja verkostoja, joita en ilman kärkiä olisi mitenkään saanut. Haastetta se on tietysti lisännyt erityisesti ajan riittämisen suhteen, mutta opiskelijan yksi parhaimmista ystävistä, kalenteri, on auttanut tässäkin. Aikatauluttamisesta onkin tullut aika olennainen osa arkeani, sillä vuoden alusta alkaneet tehtävät opiskelijakuntamme JAMKOn hallituksessa vievät myös oman osansa päivieni työtunneista.

Kuten sanottu, kaksi vuotta sitten kouluun hakiessani en olisi koskaan osannut kuvitella olevani tässä tilanteessa juuri nyt. Opiskeluelämäni on mahtavaa, haastavaa sekä mielenkiintoista, mahdollisuuksia täynnä olevaa kiireistä tasapainottelua opintojen, urheilun, ystävien ja perheen välillä, ja harmittelen jo nyt muutaman vuoden kuluttua koittavaa valmistumista. Onneksi sitä ennen on vuorossa vielä paljon upeita kokemuksia, joista suurimpana kolmannen vuoden keväällä koittava vaihto!

Opiskele tradenomiksi Hae 18.3. - 1.4.2020 Lue lisää

Jaa

Takaisin