Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta voit suunnata tradenomitutkintosi web-sovelluskehitykseen, dataan ja pilvipalveluihin perustuvaan sovelluskehitykseen tai digitaaliseen liiketoimintaan. 

Kaikki puhuvat digitalisaatiosta, datasta ja tekoälystä, mutta vain harvat ja valitut osaavat oikeasti suunnitella ja toteuttaa digitaalisia palveluita. Tulevaisuuden työelämän kiehtovat haasteet odottavat Web&Data -linjalta valmistuvia sovelluskehittäjiä. Oletko sinä käyttäjiä opastavien web-palveluiden kuten älykkäiden chatbottien tai datan perusteella päätöksiä tekevien järjestelmien tuleva kehittäjä?

Tradenomi, tietojenkäsittely 210 op

 • yleisopinnot 25 op
 • yhteiset ammattiopinnot Game production -ohjelman kanssa 30 op
 • web & data -ammattiopinnot 30 op
 • täydentävät ammattiopinnot 35 op
 • Ticorporate -tuotekehitysprojekti 25 op
 • vapaasti valittavat opinnot 15 op
 • harjoittelu 30 op
 • opinnäytetyö ja tutkimusopinnot 20 op

Tutustu opintojen rakenteeseen ja opetussuunnitelmaan.

 

Opintojen aihealueita

 • web-ohjelmointi
 • web-teknologiat
 • tietokannat, koneoppiminen ja Business Intelligence
 • modernit sovelluskehitysympäristöt kuten pilvipalvelut
 • liiketoiminta
 • konseptikehitys ja käyttäjälähtöinen suunnittelu
 • tuotekehitysprojektit 
 • graafinen sisällöntuotanto

Academy-Member-Institution-logo_color_270x120.png

Olemme Amazon Web Services (AWS) Academy -jäsenoppilaitos. Ohjelman kautta korkeakoulut saavat opetustarjontaansa valmiiksi rakennetun pilvipalveluiden kurssitarjonnan, jota JAMK tarjoaa opiskelijoilleen syksystä 2021 alkaen.
 
Voit lukea lisää yhteistyöstä täältä.

Työllisty Web-sovelluskehitykseen

Digitalisaation käytännön toteuttajista on kova pula työmarkkinoilla. Ohjelmistokehittäjiä, erityisesti web- ja pilvipalvelukehittäjiä sekä liiketoimintaprosessien digitalisoinnin asiantuntijoita tarvitaan jatkuvasti lisää. Web-sovellusten kautta käytettävien tekoälypalveluiden ja esineiden internetiin liitettyjen älykkäiden web-sovellusten rakentaminen on vasta alkuvaiheessa.

Datan määrä ja sen kerääminen sekä hyödyntäminen kasvavat kiihtyvää tahtia. Yritykset muuttavat toimintaansa datalähtöiseksi ja etsivät keinoja parantaa liiketoimintaansa datan avulla. Erityisesti tietovarastoinnin ja data-analyysin osaaminen on todella kysyttyä.

Osaavien sovelluskehittäjien työllisyysaste on erinomainen. Reilusti toistasataa alumniamme työskentelee sovelluskehittäjinä 30-40 eri yrityksessä tai julkisen sektorin organisaatiossa. Onpa meiltä ponnistettu myös Piilaaksoon saakka!

 

Tuotekehitystä Ticorporatessa

Kolmantena opintovuonna osallistut Ticorporate-tuotekehitysprojektiin. Demolabissa opit tuotekehitysprojektin vaiheet puolen vuoden mittaisessa web-projektissa. Myöhemmin voit halutessasi viedä tuotekehitysosaamistasi askeleen pidemmälle julkaisuihin ja kaupalliseen liiketoimintaan tähtäävässä ProductLabissa.

Ticorporate-opinnot toteutetaan Jyväskylän Digi&Game Centerissä, jossa on ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua alan yritysten kanssa. 

Voit katsoa videon myös täältä »

Yhteistyötä yritysten kanssa

Kumppaniyrityksemme rekrytoivat opiskelijoitamme opinnäytetyön ja harjoittelun kautta jo opintojen aikana. Jatkuvasta osaajapulasta johtuen työ- ja urakehitysmahdollisuudet ovat erinomaiset!

Opinnäytetyön teet pääsääntöisesti alan yritykseen toimeksiantona. Yritysten kanssa tehtävät toimeksiannot ovat oivia paikkoja verkostoitua ja luoda itselleen työpaikka. Harjoittelun suoritat pääsääntöisesti ICT-alan yrityksessä tai organisaatiossa.

 
Tietojenkäsittelyn opiskelija Christian Kätkä

Tietojenkäsittely, opiskelija Christian Kätkä

"Perusteiden kohdalla tuntui aluksi, etten pääse siihen koodaukseen millään kiinni. Pikkuhiljaa se ymmärrys ja kokemus kuitenkin kasvoi ja sitten siihen syttyikin sellainen palo."

Lue lisää
Tietojenkäsittelyn opiskelija Siru Gull

Tietojenkäsittely, opiskelija Siru Gull

"Yllätyin kuinka paljon olen jo ensimmäisenä vuonna oppinut ohjelmoinnista ja web-kehityksestä, vaikka ne olivatkin alkuun ihan hepreaa!"

Lue lisää

Tietojenkäsittely, opiskelija Samuli Rukkila

"Aloitin opintoihini liittyvän harjoittelun heinäkuussa 2019 Jyväskylässä sijaitsevassa ohjelmointiyritys Aitio Finland Oy:ssä. Työni sisälsi pääasiassa ohjelmointia suoraan asiakkaille. Kun harjoitteluni loppui helmikuussa 2020, minulle tarjottiin kokoaikaista ohjelmistosuunnittelijan paikkaa. "

Lue lisää
Annika Manninen ja Siina Kaakinen

Tietojenkäsittely, opiskelijat Annika Manninen ja Siina Kaakinen

"Tietojenkäsittelyn opinnot ovat vahvistaneet entisestään, että olemme valinneet oikean polun työuralle. Hyvällä tsempillä ja omalla motivaatiolla pääsee pitkälle. Vaikka esimerkiksi ohjelmointi tuntui alkuun suurelta möröltä, on se kesyyntynyt pitkäjänteisen työnteon ja omatoimisenkin opiskelun avulla."

Lue lisää
Kuvassa Taneli Mäenpää (vas.), Antony Smal (oik.)

Tietojenkäsittely, opiskelijat Mikko Hannukainen, Taneli Mäenpää ja Antony Smal

"JAMKissa hyvää on mm. kannustava opiskeluilmapiiri sekä opettajat. Opiskelu on myös hyvin työelämäläheistä. Ticorporate-kurssilla jokainen pääsee ryhmänä tuottamaan oman web-sovelluksen tai pelin. Perustimme Frostigon -nimisen yrityksen osana opintojamme. "

Lue lisää
 

Opiskelijaprojektit

 

Hakeminen

Lisätietoja koulutuksesta

Immonen Jarkko

Immonen Jarkko

Lehtori, Senior Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358405853628
Näytä lisää