Tietojenkäsittelyn koulutuksessa voit painottaa tradenomitutkintosi pelinkehitykseen tai web- ja mobiilisovelluskehitykseen. Lisäksi voit opiskella web-liiketoimintaa.

Tradenomi, tietojenkäsittely 210 op

 • perusopinnot 60 op
 • ammattiopinnot 90 op
 • vapaasti valittavat opinnot 15 op
 • harjoittelu 30 op
 • opinnäytetyö 15 op

Tutustu opintojen rakenteeseen ja opetussuunnitelmaan.

 

Opintojen aihealueita

 • ohjelmointi
 • web-sovelluskehitys
 • pelinkehitys
 • graafinen sisällöntuotanto
 • liiketoimintaosaaminen
 • konseptikehitys
 • tuotekehitysprojektit

Työllisty Web-sovelluskehitykseen

Voit kehittää osaamistasi modernissa full-stack web- ja mobiilikehityksessä. Voit erikoistua esim. frontend- tai backend-sovelluskehitykseen, tietokantasuunnitteluun, käytettävyyteen ja käyttöliittymiin tai ohjelmistotestaukseen.

Kumppaniyrityksemme rekrytoivat opiskelijoitamme opinnäytetyön ja harjoittelun kautta jo opintojen aikana. Jatkuvasta osaajapulasta johtuen työ- ja urakehitysmahdollisuudet ovat erinomaiset!

Tuotekehitystä Ticorporatessa

Toisena opintovuonna osallistut Ticorporatio-yrityssimulaatioon. Demolabissa opit tuotekehitysprojektin perusteet puolen vuoden mittaisessa peli- tai web-projektissa. Kolmantena opintovuonna voit halutessasi viedä tuotekehitysosaamistasi askeleen pidemmälle julkaisuun tähtäävässä ProductLabissa.

Pelinkehitystä opiskelevat Elmo Hämäläinen, Mikko Uusitalo ja Anna-Kaisa Salonen

"On ollut hienoa huomata oman osaamisen mahdollisuudet työmarkkinoilla. Prosessin myötä olemme oppineet myös tiimityön merkityksen sekä konkreettisesti sen, mitä pelin julkaiseminen markkinoilla tarkoittaa. "

Lue lisää

Tradenomiopiskelija, tietojenkäsittely Jani Gröhn

"Opetuksessa on paljon hyvää, esimerkiksi 3D-mallinnuksesta ja pelimusiikin teosta on omat vapaavalintaiset kurssinsa. Sitten on muutamia tosi hyviä kursseja, erityisesti pelikehityksen teknologiat, missä on ollut mukana todella hyvä opettaja, alan ammattilainen, kertomassa ohjelmoinnin hyvistä käytänteistä ja Unityn hienouksista.” "

Lue lisää

Ohjelmistosuunnittelija, konsultti Niko Kettunen, Reaktor. Tradenomi, tietojenkäsittely.

"On tärkeää ymmärtää asiakasta ja omata tunneälyä. Siitä on hyötyä asiakastilanteissa. Ongelmat eivät aina ratkea koodaamalla."

Lue lisää

Tradenomi-opiskelija, tietojenkäsittely, Elina Salminen

"Opiskelin vuoden polkuopintoja, pääsin avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi ja suoritan nyt tietojenkäsittelyn opintoja toisen vuoden opiskelijoiden kanssa samaan tahtiin."

Lue lisää

Peliprojektit

Web-projektit

Yhteistyötä yritysten kanssa

Teet opintojesi aikana asiakaslähtöisiä hankkeita, kuten esimerkiksi asiakkaiden tarpeisiin vastaavan verkkopalvelun kehittäminen tai Stage142-verkkopelitapahtuman toteuttaminen.

Opinnäytetyön teet alan yritykseen toimeksiantona. Yritysten kanssa tehtävät toimeksiannot ovat oivia paikkoja verkostoitua ja luoda itselleen työpaikka. Harjoittelun suoritat pääsääntöisesti paikallisessa tai ulkomaisessa peli- tai IT-alan yrityksessä tai organisaatiossa.

 

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Koulutus löytyy hakuportaalista opintopolku.fi -> Jyväskylän amk -> Liiketalouden ala -> Tietojenkäsittely

Opintopolku.fi Hakuaika 18.3. - 1.4.2020 klo 15.00 Hae!

Lisätietoja koulutuksesta

Karhulahti Mika

Karhulahti Mika

Lehtori, Senior Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358405668036