jamk.fi

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa voit painottaa tradenomitutkintosi pelinkehitykseen tai web-sovelluskehitykseen. Lisäksi voit opiskella web-liiketoimintaa.

Tradenomi, tietojenkäsittely 210 op

 • perusopinnot 60 op
 • ammattiopinnot 90 op
 • vapaasti valittavat opinnot 15 op
 • harjoittelu 30 op
 • opinnäytetyö 15 op

Tutustu opintojen rakenteeseen ja opetussuunnitelmaan.

Opintojen aihealueita

 • ohjelmointi
 • www-sovelluskehitys
 • pelinkehitys
 • graafinen sisällöntuotanto
 • liiketoimintaosaaminen
 • konseptikehitys
 • tuotekehitysprojektit

Työllisty Web-sovelluskehitykseen

Voit kehittää osaamistasi modernissa full-stack web- ja mobiilikehityksessä. Voit erikoistua esim. frontend- tai backend-sovelluskehitykseen, tietokantasuunnitteluun, käytettävyyteen ja käyttöliittymiin tai ohjelmistotestaukseen.

Kumppaniyrityksemme rekrytoivat opiskelijoitamme opinnäytetyön ja harjoittelun kautta jo opintojen aikana. Jatkuvasta osaajapulasta johtuen työ- ja urakehitysmahdollisuudet ovat erinomaiset!

Tuotekehitystä Ticorporatessa

Toisena opintovuonna osallistut Ticorporatio-yrityssimulaatioon. Demolabissa opit tuotekehitysprojektin perusteet puolen vuoden mittaisessa peli- tai web-projektissa. Kolmantena opintovuonna voit halutessasi viedä tuotekehitysosaamistasi askeleen pidemmälle julkaisuun tähtäävässä ProductLabissa.

Ohjelmistosuunnittelija, konsultti Niko Kettunen, Reaktor. Tradenomi, tietojenkäsittely.

"On tärkeää ymmärtää asiakasta ja omata tunneälyä. Siitä on hyötyä asiakastilanteissa. Ongelmat eivät aina ratkea koodaamalla."

Lue lisää

Tradenomi-opiskelija, tietojenkäsittely, Elina Salminen

"Opiskelin vuoden polkuopintoja, pääsin avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi ja suoritan nyt tietojenkäsittelyn opintoja toisen vuoden opiskelijoiden kanssa samaan tahtiin."

Lue lisää

Peliprojektit

Web-projektit

Yhteistyötä yritysten kanssa

Teet opintojesi aikana asiakaslähtöisiä hankkeita, kuten esimerkiksi asiakkaiden tarpeisiin vastaavan verkkopalvelun kehittäminen tai Stage142-verkkopelitapahtuman toteuttaminen.

Opinnäytetyön teet alan yritykseen toimeksiantona. Yritysten kanssa tehtävät toimeksiannot ovat oivia paikkoja verkostoitua ja luoda itselleen työpaikka. Harjoittelun suoritat pääsääntöisesti paikallisessa tai ulkomaisessa peli- tai IT-alan yrityksessä tai organisaatiossa.

Opiskelijaprojektit maailmalla 

Galactic Conquerors

JAMKin tietojenkäsittelyn opiskelija Juha Möttönen on lanseerannut markkinoille Galactic Conquerors –vuoropohjaisen strategia-taktiikkapelin. "On tärkeää kerätä toimiva tiimi; pelin tekemiseen tarvitaan mm. koodaajaa, äänisuunnittelijaa ja visuaalista suunnittelijaa”.

Voit katsoa videon myös täältä »

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Koulutus löytyy hakuportaalista opintopolku.fi -> Jyväskylän amk -> Liiketalouden ala -> Tietojenkäsittely

Lisätietoja koulutuksesta

Karhulahti Mika

Karhulahti Mika

Lehtori, Senior Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358405668036