Tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmasta voit suunnata tradenomitutkintosi web-sovelluskehitykseen, dataan ja pilvipalveluihin perustuvaan sovelluskehitykseen tai digitaaliseen liiketoimintaan. 

Kaikki puhuvat digitalisaatiosta, datasta ja tekoälystä, mutta vain harvat ja valitut osaavat oikeasti suunnitella ja toteuttaa digitaalisia palveluita. Tulevaisuuden työelämän kiehtovat haasteet odottavat Web&Data -linjalta valmistuvia sovelluskehittäjiä. Oletko sinä käyttäjiä opastavien web-palveluiden kuten älykkäiden chatbottien tai datan perusteella päätöksiä tekevien järjestelmien tuleva kehittäjä?

Tradenomi, tietojenkäsittely 210 op

 • yleisopinnot 25 op
 • yhteiset ammattiopinnot Game production -ohjelman kanssa 30 op
 • web & data -ammattiopinnot 30 op
 • täydentävät ammattiopinnot 35 op
 • Ticorporate -tuotekehitysprojekti 25 op
 • vapaasti valittavat opinnot 15 op
 • harjoittelu 30 op
 • opinnäytetyö ja tutkimusopinnot 20 op

Tutustu opintojen rakenteeseen ja opetussuunnitelmaan.

 

Opintojen aihealueita

 • web-ohjelmointi
 • web-teknologiat
 • tietokannat, koneoppiminen ja Business Intelligence
 • modernit sovelluskehitysympäristöt kuten pilvipalvelut
 • liiketoiminta
 • konseptikehitys ja käyttäjälähtöinen suunnittelu
 • tuotekehitysprojektit 
 • graafinen sisällöntuotanto

Academy-Member-Institution-logo_color_270x120.png

Olemme Amazon Web Services (AWS) Academy -jäsenoppilaitos. Ohjelman kautta korkeakoulut saavat opetustarjontaansa valmiiksi rakennetun pilvipalveluiden kurssitarjonnan, jota JAMK tarjoaa opiskelijoilleen syksystä 2021 alkaen.
 
Voit lukea lisää yhteistyöstä täältä.

Työllisty Web-sovelluskehitykseen

Digitalisaation käytännön toteuttajista on kova pula työmarkkinoilla. Ohjelmistokehittäjiä, erityisesti web- ja pilvipalvelukehittäjiä sekä liiketoimintaprosessien digitalisoinnin asiantuntijoita tarvitaan jatkuvasti lisää. Web-sovellusten kautta käytettävien tekoälypalveluiden ja esineiden internetiin liitettyjen älykkäiden web-sovellusten rakentaminen on vasta alkuvaiheessa.

Datan määrä ja sen kerääminen sekä hyödyntäminen kasvavat kiihtyvää tahtia. Yritykset muuttavat toimintaansa datalähtöiseksi ja etsivät keinoja parantaa liiketoimintaansa datan avulla. Erityisesti tietovarastoinnin ja data-analyysin osaaminen on todella kysyttyä.

Osaavien sovelluskehittäjien työllisyysaste on erinomainen. Reilusti toistasataa alumniamme työskentelee sovelluskehittäjinä 30-40 eri yrityksessä tai julkisen sektorin organisaatiossa. Onpa meiltä ponnistettu myös Piilaaksoon saakka!

Tuotekehitystä Ticorporatessa

Kolmantena opintovuonna osallistut Ticorporate-tuotekehitysprojektiin. Demolabissa opit tuotekehitysprojektin vaiheet puolen vuoden mittaisessa web-projektissa. Myöhemmin voit halutessasi viedä tuotekehitysosaamistasi askeleen pidemmälle julkaisuihin ja kaupalliseen liiketoimintaan tähtäävässä ProductLabissa.

Ticorporate-opinnot toteutetaan Jyväskylän Digi&Game Centerissä, jossa on ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua alan yritysten kanssa. 

Yhteistyötä yritysten kanssa

Kumppaniyrityksemme rekrytoivat opiskelijoitamme opinnäytetyön ja harjoittelun kautta jo opintojen aikana. Jatkuvasta osaajapulasta johtuen työ- ja urakehitysmahdollisuudet ovat erinomaiset!

Opinnäytetyön teet pääsääntöisesti alan yritykseen toimeksiantona. Yritysten kanssa tehtävät toimeksiannot ovat oivia paikkoja verkostoitua ja luoda itselleen työpaikka. Harjoittelun suoritat pääsääntöisesti ICT-alan yrityksessä tai organisaatiossa.

Opiskelijatarina: Samuli Rukkila, Aitio Finland Oy

"Aloitin opintoihini liittyvän harjoittelun heinäkuussa 2019 Jyväskylässä sijaitsevassa ohjelmointiyritys Aitio Finland Oy:ssä. Työni sisälsi pääasiassa ohjelmointia suoraan asiakkaille. Kun harjoitteluni loppui helmikuussa 2020, minulle tarjottiin kokoaikaista ohjelmistosuunnittelijan paikkaa. "

Lue lisää
Annika Manninen ja Siina Kaakinen

Annika ja Siina opiskelevat websovelluskehitystä

"Tietojenkäsittelyn opinnot ovat vahvistaneet entisestään, että olemme valinneet oikean polun työuralle. Hyvällä tsempillä ja omalla motivaatiolla pääsee pitkälle. Vaikka esimerkiksi ohjelmointi tuntui alkuun suurelta möröltä, on se kesyyntynyt pitkäjänteisen työnteon ja omatoimisenkin opiskelun avulla. Hyvää ja henkilökohtaista ohjausta saa tarvittaessa alusta asti. Koska ohjelmoinnin alkeet opetellaan jo ensimmäisenä vuonna, se ruokkii motivaatiota. Nyt me jo suunnitellaan ja toteutetaan omaa Lintukoto-sovellusta."

Lue lisää
Kuvassa Taneli Mäenpää (vas.), Antony Smal (oik.)

Mikko, Taneli ja Antony: IT-tradenomin opinnot

"JAMKissa hyvää on mm. kannustava opiskeluilmapiiri sekä opettajat. Opiskelu on myös hyvin työelämäläheistä. Ticorporate-kurssilla jokainen pääsee ryhmänä tuottamaan oman web-sovelluksen tai pelin. Perustimme Frostigon -nimisen yrityksen osana opintojamme. "

Lue lisää
kuva sovelluksesta

Parhaiten oppii tekemällä!

"Olemme viisi Jamkin toisen vuoden tietojenkäsittelyn tradenomiopiskelijaa ja olemme osana opintojamme kehittäneet Lahja-Jaakko -nimistä sovellusta. Web-sovelluskehityksessä on paljon työllistymismahdollisuuksia tällä hetkellä. "

Lue lisää
Elina Salminen

Tradenomi-opiskelija, tietojenkäsittely, Elina Salminen

"Opiskelin vuoden polkuopintoja, pääsin avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi ja suoritan nyt tietojenkäsittelyn opintoja toisen vuoden opiskelijoiden kanssa samaan tahtiin."

Lue lisää

Opiskelijaprojektit

 

Hakeminen

Koulutus löytyy hakuportaalista opintopolku.fi -> Jyväskylän amk -> Liiketalouden ala -> Tietojenkäsittely

Opintopolku.fi Hakuaika 17.-31.3.2021 klo 15.00 Hae!

Lisätietoja koulutuksesta

Immonen Jarkko

Immonen Jarkko

Lehtori, Senior Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358405853628
Näytä lisää