BBA Alumni Hannu Hokkanen, eCommerce Advertising, Arvo Partners Ltd

Jos haluaa saada asioita tapahtumaan, pitää haluta oppia uutta

Hannu Hokkanen

"Autamme verkkokauppoja saamaan lisää asiakkaita tekemällä mm. hakukoneoptimointia ja googlemainontaa. Suuren osan ajastani käytän Google Adwords –kampanjoiden parissa, seuraan tilastoja ja tulkitsen käppyröitä. Paras kaveri töissä on Excel!"

”Opiskellessani en vielä ajatellut ryhtyväni yrittäjäksi. Työuran, kokemuksen ja hyvän palautteen myötä me totesimme työkavereiden kanssa, että miksipä emme tekisi tätä itsellemme. Olimme valmiit riskeeraamaan ja katsomaan ollaanko oikeasti riittävän hyviä. Niinpä perustimme viidestään Arvo Partners Oy:n” kertoo Hannu Hokkanen.

Arvo Partners Oy tekee liikkeenjohdon konsultointia ja online-markkinointia.

 ”Autamme verkkokauppoja saamaan lisää asiakkaita tekemällä mm. hakukoneoptimointia ja googlemainontaa. Suuren osan ajastani käytän Google Adwords –kampanjoiden parissa, seuraan tilastoja ja tulkitsen käppyröitä. Paras kaveri töissä on Excel”, naurahtaa Hannu.

 Muutos on kipinäni

Digitaalinen liiketoiminta ja verkkokauppojen kehittäminen on alati muuttuva toimintakenttä. Hannulle muutos ei ole ongelma.

 ”Tykkään siitä, että voi oppia uutta, muutos on kipinäni.”

 ”Työn ohella hankin uutta tietoa eli tavallaan opiskelen jatkuvasti, mutta ei sitä tehdä opintopisteiden takia, vaan siksi koska se on äärimmäisen tärkeää.”

 Hannu lukee paljon alaan liittyviä blogipostauksia, testaa ja kokeilee erilaisia juttuja käytännössä. Noin kerran vuodessa hän osallistuu johonkin kansainväliseen alan seminaariin saadakseen uusia virikkeitä.

Tarvitaan liiketoiminnan ymmärrystä

  ”Googlemainonnan tekemiseen tarvitaan liiketoiminnan kokonaisvaltaista ymmärtämistä ja liikkeenjohdon konsultointia. Vaikka minun aikanani digitaalista mainontaa ei juuri opetettu, antoi International Business valmiudet juuri tuohon liiketoiminnan ymmärrykseen. Ja saipa sieltä myös yleisesti opetusta elämään”, pohtii Hannu.

"Olen aina tykännyt englannin kielestä, ja se oli minulle syy valita englanninkielinen koulutus. Kannattaa opiskella englanniksi, koska silloin pystyy tekemään asioita kaikkialla maailmalla."

 Yritykset rekrytoivat jatkuvasti online-markkinointiin ihmisiä. ”Jos olet alalla hyvä ja osaat englantia, pääset töihin, sillä osaajia on todella vähän”, kannustaa Hannu.

 teksti Paula Pasanen

Study BBA Study International Business! Read more
Takaisin