Suuntaa opintojasi varhaisiän musiikkikasvatukseen

Varhaisiän musiikkikasvatuksen opinnoissa (VaMuKa) kehität musiikillisen osaamisen lisäksi laaja-alaisessa taidekasvatuksessa tarvittavia luovia ja ilmaisullisia taitoja. Opintojen aikana opit ohjaamaan 0-7-vuotiaiden lasten muskariryhmiä sekä saat pätevyyden toimia oman pääinstrumenttisi alkeiden opettajana.

Vuodesta 2020-2021 alkaen voit valita opintoihisi myös Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden laitoksen opintotarjonnasta erityispedagogiikan opintoja, draamaa ja kirjallisuutta ja kuvataidetta media- ja digitaalisuus-kärjellä. Lisäksi tarjolla on mm. tanssikasvastusta (Gradia).

Opintoihin kuuluu kattava opetusharjoittelu (väh.15 op), jonka yhteydessä pääset kokeilemaan ja harjoittamaan omia musiikkipedagogisia taitojasi erilaisten ryhmien parissa. Voit toimia myös soiton alkeiden opettajana lapsille ja aikuisille. Käytännön työtä pääset seuraamaan ja tekemään esim, JAMKin Muskaristudiossa ja Harjoitusmusiikkiopistossa. Opit suunnittelemaan ja toteuttamaan tavoitteellista ja pitkäjänteistä musiikkikasvatustyötä.

Opintoihin sisältyvä taideaineiden integraatio toteutuu erilaisissa projektiopinnoissa. Projektit voivat olla esim. lastenkonsertteja ja teatteri- tai musikaaliesityksiä.

Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi musiikkioppilaitoksissa, yksityisissä musiikkileikkikouluissa, kansalais- ja työväenopistoissa tai päiväkodeissa.

Viola työllistyi jo opintojen aikana pianonsoitonopettajaksi

Voit katsoa videon myös täältä »