Kimmo Tuppurainen | Hankintaosaaja

Halusin pätevöityä hankintoihin

"Lähipäivät ja lähiopiskelu antoivat eniten! Ne olivat ehdottomasti parasta koulutuksessa. Mahtava porukka kokeneita konkareita erilaisilla taustoilla. Pidimme kaikki sitä voimavarana ja mahdollisuutena oppia uutta ja nähdä asioita uudessa valossa."

Kimmo Tuppurainen toimii hankintajohtajana Watrec Oy:ssä. Hankintoja hän tekee pääasiassa erilaisiin biokaasulaitosprojekteihin. Hän on myös Watrec:n johtoryhmän jäsen ja osakas. Kimmo lähti mukaan hankintaosaajakoulutukseen, koska hän oli tehnyt työssään hankintoja jo vuodesta 2008 ja halusi pätevöityä. Ensimmäistä kertaa toteutettu Hankintaosaaja-koulutus tuli vastaan kuin tilauksesta.

”En tiennyt, miten koulutus soveltuisi minulle. Heittäydyin mukaan opiskelumaailmaan 15 vuoden tauon jälkeen, mutta jo alkuvaiheessa huomasin, että tässä tehdään jotain hienoa ja poikkeuksellista”, Kimmo kertoo tyytyväisenä.

Koulutukselta Kimmo odotti etenkin pätevöitymistä hankintojen toteuttamiseen, vahvistusta omiin työtehtäviinsä sekä johtamiseen. Hän halusi oppia lisää erilaisten toimittajien kanssa tehtävästä yhteistyöstä ja toimitusketjun hallinnasta. Toiveena oli, että valmiina hankintaosaajana hän pystyisi selkiyttämään eri toimintoja Watrec:lla.

”Lähipäivät ja lähiopiskelu antoivat eniten! Ehdottomasti parasta koulutuksessa. Mahtava porukka (noin 20 hlöä) kokeneita konkareita eri osa-alueilta ja erilaisen taustan omaavana. Pidimme kaikki sitä voimavarana ja mahdollisuutena oppia uutta ja nähdä asioita uudessa valossa”, toteaa Kimmo iloisesti. Kanssakäyminen ja vuorovaikutus kollegoiden kanssa oli olennaista.

Lähiopetuksen lisäksi koulutus sisälsi runsaasti itsenäistä opiskelua, verkko-opintoja ja oppimistehtäviä. Opintojen tahti vaati toisinaan venytettyjä päiviä työssäkäyvältä etenkin ensimmäisenä syksynä, jolloin oppimistehtäviä oli lähes joka viikolle. ”Toisaalta kovin draivi ja halu tehdä juttuja olivat päällä, joten oli hyvä, että siinä vaiheessa tahtia pidettiin yllä”, Kimmo summaa.

Yllätyksiäkin tuli opiskelun aikana. Suurin yllättäjä oli oma motivaatio ja halu oppia. Opiskeluinto oli tallella, vaikka edellisistä opinnoista oli jo kauan. Myös asioiden ja annettujen tehtävien oivaltaminen ja se, että hän huomasi tehneensä hyviä ja loogisia johtopäätöksiä työssään jo ennen koulutusta. Ajatukset saivat vahvistusta.

Parasta antia koulutuksesta on ollut se, että ei pelkästään Kimmon oma työskentelytapa hankintojen parissa, vaan myös kollegoiden ja alaisten, on muuttunut. ”Olemme kehittäneet yhtiömme hankintatoimen käytänteitä ja työtehtäviä koulutuksen aikana ja uuden opitun pohjalta, joten koulutus on ollut todella paljon meidän toimintaan vaikuttavaa”, hän kertoo.

Kimmo suosittelee koulutusta erityisesti yritysten tai julkishallinnon päättävässä asemassa oleville sekä luonnollisesti hankintojen tai logistiikan parissa työskenteleville tai alalle haluaville.

Ilmoittaudu Hankintaosaajakoulutusta Jyväskylässä ja Oulussa Lue lisää
Takaisin