TKt Sanna Nieminen | Kouluttaja ja kehittäjä

Sanna: Innostunut innostaja - uskoo ihmisiin, osaamiseen ja yhteistyöhön

"Työni on mielenkiintoista ja innostavaa! Paras palkinto työstä on se, kun onnistuneiden koulutuspäivien jälkeen osallistujan silmä palaa innosta päästä kehittämään omaa työtään ja organisaatiotaan."

Olen kouluttaja ja kehittäjä. Ymmärrän strategiaa, liiketoimintaa ja toimintamalleja. Osaan johtaa ja kehittää liiketoimintaverkostoja ja yritysten välisiä suhteita. Uskon asioiden menevän hyvin, ideoin uutta ja nautin ratkaisujen etsimisestä, kilpailemisesta ja voittamisesta. Uskon ihmisiin, osaamiseen ja yhteistyöhön. Juoksen kohti myönteistä – yhdessä muiden kanssa!

Olen valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannasta 1990-luvun alussa ja työskennellyt Valmetissa noin kymmenen vuotta hankinnan eri tehtävissä. Tulin JAMKille 2000-luvun alussa uteliaisuuttani kokeilemaan, miltä opettaminen tuntuisi, ja olen viihtynyt äärimmäisen hyvin. Täällä pääsen kouluttamaan ja innostumaan yhdessä yksilöiden kanssa oppimisesta ja osaamisen kehittämisestä. Saan kehittää organisaatioiden liiketoimintaa yhdessä toimijoiden kanssa. Lukuvuoden aikana tapaan satoja oppijoita kymmenistä eri organisaatioista. Heidän kanssaan opin joka päivä uutta. Työni on mielenkiintoista ja innostavaa. Paras palkinto työstä on se, kun onnistuneiden koulutuspäivien jälkeen osallistujan silmä palaa innosta päästä kehittämään omaa työtään ja organisaatiotaan.

Tein työni ohessa jatko-opintoja Aalto-yliopistossa ja väittelin tekniikan tohtoriksi 2011 hankintojen johtamisen alalta. Hankinta- ja verkosto-osaamisen kehittäminen valtakunnassa ja kansainvälisestikin on oman työni tavoite. Polkuja ja tapoja on monia. JAMKissa olemme onnistuneet lisäämään hankinnan ja verkostojen koulutusta sekä tutkintokoulutuksissa että muissa kanavissa. Verkostojohtamisen YAMK- ja hankintaosaaja-koulutukset olivat meiltä isoja avauksia, ja nyt jo voi sanoa, että erittäin onnistuneita sellaisia.

Meillä on huipputiimi kouluttajia. Koulutamme ja kehitämme verkostoja, hankintoja, toimitusketjun hallintaa ja liiketoimintaa. Yhdessä tekeminen on mukavaa ja tuottavaa. Uskomme, että asiakas ja opiskelija arvostaa sitä, että panostamme ja heittäydymme täysillä kouluttamiseen, ohjaamiseen ja vuorovaikutukseen. Kunnianhimoinen tavoitteemme on aina tehdä asiat vielä vähän paremmin ja välillä loikkaamme ihan reippaasti tuntemattomaan katsoen kuinka käy.

Lataan akkuja perheen ja ystävien kanssa. Kaikenlainen liikunta innostaa ja pitää mielen virkeänä. Pallopelit on parasta! Kesälajini on ollut golf jo 30 vuotta ja nyt uutena innostavana lajina on tennis.

Parasta meillä on asiakkaat ja opiskelijat. He tulevat hyvin erilaisista organisaatioista ja hyvin erilaisilla taustoilla eri puolilta Suomea. Ryhmien ansiosta koulutuspäivät ovat täynnä rikkaita vuorovaikutustilanteita ja osaaminen kumuloituu ryhmän hyväksi. Aina oppii –
niin osallistujat kuin kouluttajatkin. Osallistujilta olemme saaneet kiitosta myös siitä, että annamme kaikista tehtävistä henkilökohtaisen palautteen joko kirjallisesti tai videon välityksellä. Kiitosta olemme saaneet myös siitä, että “koulutuksessa ei pääse helpolla”. Tämän kouluttajana tulkitsemme siten, että olemme onnistuneet yhdessä ja osaaminen kehittyy. Parasta antia on yrityselämän vierailijaluennoitsijat, joita meillä käy vuosittain kymmeniä.

Parhaita saamiamme palautteita kasvokkain on ollut: “Arvostan sitä, että te kouluttajat aidosti panostatte ja näette paljon vaivaa meitä varten. Materiaalit ja koulutuspäivät on hyvin suunniteltu toimiviksi. Annatte kaikesta henkilökohtaisen palautteen, josta näkee, että te oikeasti luette kaikki meidän raportit. Kun näkee, miten te panostatte, tuntuu, että täytyy itsekin panostaa täysillä.” Parasta palautetta on myös se, että koulutuksen jälkeen osallistujat haluavat jatkaa opiskelua. Jokaiselle innokkaalle oppijalle löytyy oma polku jatkaa oman osaamisen kehittämistä.

Oma mottoni on: Elämä on mukavaa.

Sanna Nieminen
Hankintaosaaja-kouluttaja
  • TkT, Hankintojen johtaminen 2011 Aalto-yliopisto
  • DI, Tuotantotalous 1992 Lappeenrannan teknillinen yliopisto
  • 10 v kokemus teollisuuden kansainvälisistä hankinnan tehtävistä
  • 20 v kokemus kouluttajana ja kehittäjänä
  • aktiivinen hankintaosaamisen kehittäjä valtakunnallisissa foorumeissa 
  • vuoden paras logistiikkatutkimus 2012 (väitöskirja): "Toimittajan vapaaehtoinen panostus toimittajasuhteessa"
  • Hyvä hankinta - parempi bisnes (2016) -kirjan kirjoittaja
Takaisin