TKt Sanna Nieminen | Hankintaosaajakouluttaja

Sanna: Vankkaa osaamista hankinnoista

"Olen hankinnan kouluttaja ja kehittäjä. Työssäni JAMKissa pääsen kouluttamaan innostuneita ryhmiä ja kehittämään monia hyvin erilaisia yrityksiä. Lukuvuoden aikana tapaan satoja aikuisopiskelijoita kymmenistä eri organisaatioista ja heidän kauttaan opin joka päivä uutta. Työni on ennen kaikkea mielenkiintoista ja innostavaa. Paras palkinto työstä on se, kun onnistuneiden koulutuspäivien jälkeen osallistujan silmä palaa innosta päästä kehittämään omaa työtään ja organisaatiotaan."

Olen hankinnan kouluttaja ja kehittäjä. Innostun liiketoiminnan kehittämisestä ja yhteistyöstä ihmisten kanssa. Olen valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannasta 1990-luvun alussa ja työskennellyt Valmetissa noin kymmenen vuotta hankinnan eri tehtävissä.

Tulin JAMKille 2000-luvun alussa uteliaisuuttani kokeilemaan, miltä opettaminen tuntuisi, ja olen viihtynyt äärimmäisen hyvin. Täällä pääsen kouluttamaan innostuneita ryhmiä ja kehittämään monia hyvin erilaisia yrityksiä. Lukuvuoden aikana tapaan satoja aikuisopiskelijoita kymmenistä eri organisaatioista ja heidän kauttaan opin joka päivä uutta. Työni on ennen kaikkea mielenkiintoista ja innostavaa. Paras palkinto työstäni on se, kun onnistuneiden koulutuspäivien jälkeen osallistujan silmä palaa innosta päästä kehittämään omaa työtään ja organisaatiotaan.

Tein työni ohessa jatko-opintoja Aalto-yliopistossa ja väittelin tekniikan tohtoriksi 2011 hankintojen johtamisen alalta. Hankintaosaamisen kehittäminen valtakunnassa ja kansainvälisestikin on oman työni tavoite. Polkuja ja tapoja on monia. JAMKissa olemme onnistuneet lisäämään hankinnan koulutusta sekä tutkintokoulutuksissa että muissa kanavissa. Hankintaosaaja-koulutus oli meiltä iso avaus, ja nyt jo voi sanoa, että erittäin onnistunut sellainen.

Meillä on huipputiimi hankinnan kouluttajia. Koulutamme ja kehitämme hankintoja, toimitusketjun hallintaa ja liiketoimintaa. Yhdessä tekeminen on mukavaa ja tuottavaa. Uskomme, että asiakas ja opiskelija arvostaa sitä, että panostamme ja heittäydymme täysillä kouluttamiseen, ohjaamiseen ja vuorovaikutukseen. Kunnianhimoinen tavoitteemme on aina tehdä asiat vielä vähän paremmin ja välillä loikkaamme ihan reippaasti tuntemattomaan katsoen kuinka käy.

Lataan akkuja perheen ja ystävien kanssa. Kaikenlainen liikunta innostaa ja pitää mielen virkeänä. Kesälajini on ollut golf jo yli 25vuotta ja talvisin lajit vaihtelee, mutta liike säilyy.

Parasta meidän aikuiskoulutuksissa on opiskelijat. He tulevat hyvin erilaisista organisaatioista ja hyvin erilaisilla taustoilla eri puolilta Suomea. Ryhmän ansiosta koulutuspäivät ovat täynnä rikkaita vuorovaikutustilanteita ja osaaminen kumuloituu ryhmän hyväksi. Aina oppii –
niin opiskelijat kuin kouluttajatkin. Opiskelijoilta olemme saaneet kiitosta myös siitä, että annamme kaikista tehtävistä henkilökohtaisen palautteen joko kirjallisesti tai videon välityksellä. Kiitosta olemme saaneet myös siitä, että “koulutuksessa ei pääse helpolla”. Tämän kouluttajana tulkitsemme siten, että olemme onnistuneet yhdessä ja osaaminen kehittyy. Varmasti parasta antia on myös yrityselämän vierailijaluennoitsijat, joita meillä käy vuosittain kymmeniä.

Parhaita saamiamme palautteita kasvokkain on ollut: “Arvostan sitä, että te kouluttajat aidosti panostatte ja näette paljon vaivaa meitä varten. Materiaalit ja lähipäivät on hyvin suunniteltu toimiviksi. Annatte kaikesta henkilökohtaisen palautteen, josta näkee, että te oikeasti luette kaikki meidän raportit. Kun näkee, miten te panostatte, tuntuu, että täytyy itsekin panostaa täysillä.” Parasta palautetta on myös se, että koulutuksen jälkeen osallistujat haluavat jatkaa opiskelua. Jokaiselle innokkaalle oppijalle löytyy oma polku jatkaa opiskelua.

Oma mottoni on: Elämä on mukavaa.

Sanna Nieminen
Hankintaosaaja-kouluttaja
  • TkT, Hankintojen johtaminen 2011 Aalto-yliopisto
  • DI, Tuotantotalous 1992 Lappeenrannan teknillinen yliopisto
  • 10 v kokemus teollisuuden kansainvälisistä hankinnan tehtävistä
  • 15 v kokemus hankinnan kouluttajana ja kehittäjänä
  • aktiivinen hankintaosaamisen kehittäjä valtakunnallisissa foorumeissa 
  • vuoden paras logistiikkatutkimus 2012 (väitöskirja): "Toimittajan vapaaehtoinen panostus toimittajasuhteessa"
  • Hyvä hankinta - parempi bisnes (2016) -kirjan kirjoittaja
Takaisin