Sain intoa ja varmuutta hakea/jatkaa AMK-opintoja. Minua ohjattiin hyvin niin itse opinnoissa, kuin mahdollisuuksista lisäopintojen tekemiseen. Minulle myös varmistui se, mitä opintoja aion jatkaa.

- Opiskelijapalaute 2019

Mistä rahoitusta opinnoille? Mitä etuja saan opiskellessani avoimessa?

Opintososiaaliset tuet

Avoimen opintoihin voit käyttää erilaisia opiskelun rahoitusmahdollisuuksia sekä työttömänä että työssäkäyvänä. Lue vaihtoehdoista tarkemmin oheisista linkeistä.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskeluun et voi saada valtion myöntämää opintotukea ellet ole muiden opintojesi perusteella siihen oikeutettu. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat eivät saa myöskään opiskelijakorttia eivätkä opiskelija-alennuksia.

Tietojärjestelmät ja ohjelmistot

Avoimen AMK:n opiskelijana saat

  • käyttäjätunnuksen, joka käy ammattikorkeakoulun tietokoneisiin ja kaikkiin järjestelmiin
  • oikeuden käyttää ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintäjärjestelmiä, kuten sähköpostia, opintotietojärjestelmää (Peppi) sekä verkko-oppimisympäristöä (Moodle/Optima)
  • ladata koneellesi maksutta Windows 10:n
  • asentaa koneellesi maksutta Office-tuotteet opintojen ajaksi
  • tulostusoikeutta

Kirjasto- ja tietopalvelut

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana voit käyttää myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjastoa ja sen tietopalveluita. Voit osallistua kirjaston järjestämiin avoimiin, ilmaisiin tiedonhankinnan koulutuksiin. Pääkampuksen kirjaston tiloissa on myös exam-tenttistudio, jota pääset käyttämään omatoimiaikana voimassa olevalla kirjastokortilla.

Kirjastokortin saat kirjaston palvelupisteiltä. Statuksesi on "JAMK opiskelija", jolla saat kaikki yllämainitut oikeudet. Tutustu ohjeisiin.

Liikunta ja hyvinvointi

Kaikki avoimen opiskelijat voivat osallistua Jyväskylän korkeakoululiikuntaan ostamalla korkeakoululiikunnan tarran.

Polkuopiskelijat (AMK) saavat oikeuden opiskelijakunta JAMKOn kuntosalin käyttöön. Kuntosalia varten lataa puhelimeesi sähköisesti varmennettu opiskelutodistus Pepin Atomista. Pidä mukana myös henkilöllisyystodistus. Samaa opiskelutodistusta voit käyttää JAMKin opiskelijaravintoloissa, alla latausohje. Korona-aikana kuntosalille on ajanvaraus. Tutustu saliin ja sen käytäntöihin täällä.

Avoimen AMK:n opiskelijat eivät voi liittyä opiskelijakunta JAMKOon, mutta voivat osallistua JAMKOn järjestämiin opiskelijatapahtumiin ja hankkia halutessaan opiskelijahaalarit.

Oppilaitospappi on käytettävissäsi opiskelun ja arjen erilaisissa haasteissa ja paineissa.

Avoimen opiskelijat eivät ole oikeutettuja opiskeluterveydenhuoltoon (Laki korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta 2019/695 2 §).

Ruoka ja asuminen

Polkupiskelijat (AMK) saavat oikeuden alennettuun ateriahintaan (5,70 €) Juveneksen JAMK opiskelijaravintoloissa. Alennetun hinnan saa sähköisesti varmennetulla opiskelutodistuksella, jonka voit ladata puhelimeen Pepin Atomista. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi käyttäessäsi korttia. Avoimen opiskelijat eivät voi saada KELAn ateriatukikorttia (valtioneuvoston asetus 54/2012).

Avoimen AMK:n opiskelijat voivat hakea Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiön (KOAS) asuntoja, mutta hakijat käsitellään tapauskohtaisesti. Etenkin ruuhkien aikana tutkinto-opiskelijat ovat etusijalla. Tutustu myös muihin asumisvaihtoehtoihin.

Muut edut

Avoimen AMK:n opiskelijat ovat JAMKin opiskelijoille otettujen vakuutusten piirissä.

Osallistu maksuttomiin opiskelutaito-webinaareihin, joita toteutetaan eri avointen korkeakoulujen yhteistyönä.

Avoimen opiskelijat voivat hakea opiskelijoiden pysäköintilupaa.

Korkeakouludiplomin tai muun laajan kokonaisuuden suorittaneet saavat todistuksen opinnoista automaattisesti kotiosoitteeseen opintojen päätyttyä. Muista opinnoista saat halutessasi opintosuoritusotteen alla olevan ohjeen mukaisesti.

 

Tarvitsetko opintosuoritusotteen?

  • Opintojen aikana voit ladata oman opintosuoritusotteesi Pepin Atomi-palvelusta. Opintosuoritusote on sähköisesti allekirjoitettu.
  • Korkeakouludiplomien tai laajojen kokonaisuuksien suorittajat saavat todistuksen automaattisesti postiosoitteeseen koulutuksen päätyttyä.
  • Polkuopinnoista ja yksittäisistä opintojaksoista sinun on mahdollista tilata opintosuoritusote.
  • Suoritukset siirtyvät automaattisesti (pienellä viiveellä) Puroon, opintosuoritusten hakupalveluun. Palvelussa korkeakouluopiskelijat voivat tarkistaa omat suoritus- ja tutkintotietonsa. Mikäli sinulla ei ole ajantasaista opiskeluoikeutta korkeakouluun, voit katsoa opintotietojasi verkkopankkitunnuksilla Oma Opintopolku -palvelusta.

Tilaa JAMKin avoimen opintosuoritusote tästä