Mihin suoritukset kirjautuvat? Voiko saada hyväksilukuja? Saanko ohjausta?

Opintojakson suorittaminen

Ensimmäiselle kontaktikerralla tai verkkokurssin auetessa käydään läpi opintojakson suoritustavat, suoritusten uusintamahdollisuudet ja arviointiperusteet. Ensimmäisellä kontaktikerralla sovitaan myös mahdollisen tentin ajankohta sekä ilmoitetaan opintojakson päättymisajankohta, jonka jälkeen suorituksia ei enää oteta vastaan.

Avoimen ammattikorkeakoulun kautta tehtävissä opinnoissa on samat vaatimukset ja arviointikriteerit kuin tutkinto-opiskelussakin.

Lisätietoa opiskelukäytänteistä

Ohjaus

Avoimen AMK:n opiskelijat ovat JAMKin ohjauspalveluiden piirissä. Ohjausta on saatavilla kaikissa vaiheissa, opintoja suunnitellessasi, niiden aikana ja niiden jälkeen. Ota meihin yhteyttä!

Avoimen AMK:n opiskelijat voivat osallistua valtakunnallisiin opiskelutaito-webinaareihin. Webinaarit on suunnattu kaikille avointen AMKien ja yliopistojen opiskelijoille ja niissä saat hyviä vinkkejä erilaisiin opiskelutaitoihin, kuten verkko-opiskeluun, tenttiin valmistautumiseen tai tieteellisen tekstin kirjoittamiseen.

 

Osaamisen tunnustaminen ja tunnistaminen (ent. hyväksilukeminen) avoimessa

Mikäli teet avoimessa polkuopintoja tai muuta laajaa kokonaisuutta, voit anoa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista muualla suorittamistasi korkeakoulutasoisista opinnoista tai muulla tavoin hankkimastasi osaamisesta. Huomaathan, että avoimen väylässä on määritelty, paljonko hyväksiluettuja opintoja voi olla kokonaisuudesta.

Opiskelija maksaa opintomaksun opinnoista, joille hakee hyväksilukua. Polkuopiskelijoilla hyväksiluettavat opinnot sisältyvät polkuopintomaksuun.

Hyväksilukemisen hakeminen

Tutustu tutkinto-ohjelmasi opintojaksoihin ja niissä esitettyihin osaamistavoitteisiin. Mikäli koet, että olemassa oleva osaamisesi vastaa tavoitteita ja sisältöjä, voit hakea hyväksilukemista.

  1. Keskustele opintosuunnitelmastasi ja hyväksilukemisen hausta opettajatutorisi kanssa.
  2. Mikäli et ole ilmoittautunut opintojaksolle esim. polkuopiskelijana, ilmoita hyväksilukemisen hausta avoimen AMK:n koulutuskoordinaattorille, joka laskuttaa opintomaksun.
  3. Hae hyväksilukua opinto-oppaasta löytyvillä ohjeilla ja lomakkeilla.

 

Mitä opintojen jälkeen?

  • Opintojen jälkeen lähetämme sinulle palautekyselyn opinnoistasi antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
  • Korkeakouludiplomien tai laajojen kokonaisuuksien suorittajat saavat todistuksen automaattisesti postiosoitteeseen koulutuksen päätyttyä.
  • Polkuopinnoista ja yksittäisistä opintojaksoista sinun on mahdollista tilata opintosuoritusote.
  • Suoritukset siirtyvät automaattisesti (pienellä viiveellä) Puroon, opintosuoritusten hakupalveluun. Palvelussa korkeakouluopiskelijat voivat tarkistaa omat suoritus- ja tutkintotietonsa.

Tilaa opintosuoritusote tästä