Ennen opintojen alkua saat opintokirjeen sähköpostitse ilmoittamaasi osoitteeseen. Kirjeessä on muun muassa vahvistus opintojen alkamisesta, tietoa opintojen aikataulusta sekä yhteyshenkilöt. Kirjeessä sinua ohjeistetaan käymään läpi alla mainitut vaiheet ennen opintojen aloitusta. HUOM! Opintokirjeet usein ohjautuvat roskapostiin, joten tarkistathan myös roskalaatikon sähköpostissasi ja merkitse viesti ei-roskapostiksi.

Tee nämä ennen opintojen alkua

1. Nouda JAMKin käyttäjätunnus

Tutustu uuden verkonkäyttäjän oppaaseen ja siellä erityisesti Vetuma-ohjeeseen käyttäjätunnuksen hakemisesta. Nouda henkilökohtainen käyttäjätunnuksesi ja salasanasi Vetuma-palvelusta. Vetumaan kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos sinulla ei ole näitä, ota yhteyttä: avoinamk@jamk.fi.

Uusien opiskelijoiden käyttäjätunnus on muotoa kaksi kirjainta + neljä numeroa. Jos olet opiskellut JAMKin avoimessa aiemmin, käyttäjätunnus pysyy samana (kirjain + neljä numeroa). Käyttäjätunnuksellasi pääset kaikkiin JAMKin järjestelmiin, mukaan luettuna kirjaston verkkopalvelut.

Siirry Vetuma-palveluun

2. Tutustu JAMKin järjestelmiin

a) Testaa digitaitojesi lähtötaso ja tutustu uuden opiskelijan digiohjeisiin.

b) Kirjaudu käyttäjätunnuksillasi Peppiin opiskelijan työpöydälle ("Pakki"). Työpöydältä näet omat tietosi sekä mahdollisen lähiopetuksen aikataulun (klikkaa kalenterissa Omat toteutukset -painiketta). Atomi-palvelusta voit ladata itsellesi muun muassa sähköisesti allekirjoitetun opiskelutodistuksen tai opintosuoritusotteen.

c) Käy lukemassa JAMKin sähköposti (O365, Outlook). Sähköpostisi on muotoa käyttäjätunnus@student.jamk.fi. Käytä sähköpostia myös opintojen aikana.

3. Hyppää opintoihin!

Liity mukaan opintoihin aikataulun mukaisesti. Etäopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Moodle- tai Optima-verkko-oppimisympäristössä (katso tieto opintokirjeestä). Verkkoympäristöön pääset JAMKin käyttäjätunnuksella. Opintojen työskentelytila avautuu opintojen alkaessa. 

Jos opintojakso toteutetaan Moodlessa, kirjaudu verkko-oppimisympäristöön osoitteessa:  https://moodle.jamk.fi/

  • Katso Moodle-ohjeet
  • Oppimisympäristön käyttöä voit treenata Opiskelijan Moodle-perehdytys -kurssilla Moodlessa.

Jos opintojakso toteutetaan Optimassa, kirjaudu verkko-oppimisympäristöön osoitteessa https://optima.jamk.fi

  Moodleen  Optimaan

4. Tule uusien opiskelijoiden orientaatioinfoon

Avoimen uusien opiskelijoiden orientaatioinfo pidetään 24.8. klo 15.30-16.30 verkossa. Ilmoittaudu mukaan, niin saat osallistumislinkin Zoomiin.

Ilmoittaudu orientaatioinfoon

5. Polkuopiskelijoille: ennakkotehtävä ja orientaatiopäivät

Mikäli olet tulossa polkuopiskelijaksi, katso uuden opiskelijan intrasta orientaatioviikon/-päivien ohjelma ("opintojen aloitustiedot"). Ilmoittaudu myös avoimen omaan orientaatioinfoon (yllä kohta 4). Intrasta löydät myös linkin orientoivaan ennakkotehtävään, joka tulee tehdä ennen opintojen alkua.

Uuden opiskelijan intraan

Antoisia opintoja!

Opinto-oikeus

Avoimen AMK:n opintojen kesto on määritelty kurssitiedoissa. Opinnot tulee suorittaa opintojen alussa määritellyssä aikataulussa. Tunnukset ovat voimassa lukukauden loppuun saakka.

Sinun on tärkeää osallistua heti opintojen alkuun niin lähi- kuin verkko-opetuksessakin. Mikäli sinulla on ylitsepääsemätön este, ota yhteyttä opettajaan etukäteen.

Mikäli opintosi jäävät kesken, ilmoittaudu uudelleen toiseen toteutukseen. Tällöin sinun tulee maksaa opintomaksu uudelleen. Opinto-oikeutesi voidaan evätä myös, mikäli sinulla on hoitamattomia opintomaksuja avoimeen.