Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) kuuluvia opintojaksoja, mutta et koko tutkintoa. Ylemmät AMK-opinnot ovat sopivia sinulle, jos esimerkiksi

  • et ole vielä hakukelpoinen YAMK-tutkintoon (esim. työkokemus ei täyty)
  • et ole hakemisesta huolimatta tullut hyväksytyksi YAMK-tutkintoa opiskelemaan
  • haluat opintoja täydennyskoulutusmielessä

Ennen YAMK-opintoja sinulla tulisi olla AMK-tutkinto tehtynä. Tarkista kunkin opintojakson esitietovaatimukset ennen ilmoittautumista! YAMK-opinnot hyväksiluetaan tutkintoosi, mikäli tulet myöhemmin valituksi tutkinto-opiskelijaksi.

Yksittäisiä opintojaksoja voit tehdä kehittääksesi osaamistasi tai tähdätäksesi tutkinto-opintoihin verkkaisemmalla tahdilla. Tunnistat YAMK-opinnot ilmoittautuessasi otsikon YAMK/Master's Degree -merkinnästä järjestelmässämme:

Ilmoittaudu yksittäisille YAMK-opintojaksoille koulutusaloittain

Polkuopintoihin on koottu laajempi kokonaisuus, joka soveltuu erityisesti tutkintoon tähtääville. Polkuopintoja on tarjolla lähes kaikista yhteishaussa mukana olevista koulutuksista.

YAMK
eli ylempi ammattikorkeakoulututkinto

YAMK on hyvä vaihtoehto sinulle, joka olet jo työelämässä ja haluat kehittyä ja kehittää. YAMK-opinnot syventävät ammatillista osaamistasi ja asiantuntijuuttasi. Opit soveltamaan tutkimustietoa niin, että voit hyödyntää sitä työelämän kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä. Lisäksi koulutus tarjoaa hyvän mahdollisuuden verkostoitua.

YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden kuin yliopiston maisteritutkinto.

 

Polkuopinnot - avoimesta YAMK-tutkintoon

Polkuopinnot soveltuvat sinulle, mikäli tähtäät tutkinto-opintoihin. Polkuopintoihin on koottu yleensä koko ensimmäisen tutkintovuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu useimmiten tutkinto-opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä. Joillakin aloilla on myös omia erillisryhmiä avoimen AMK:n opiskelijoille. Jos sinulla on jo aiempia opintoja alalta, sinulle voidaan räätälöidä myös oma polku.

Malli soveltuu sinulle, joka

  • haluat tutkinnon ammattikorkeakoulusta
  • etsit joustavaa mallia opiskella
  • et halua olla riippuvainen tutkintokoulutuksen opinto-oikeusajoista
  • olet valmistunut AMK-tutkinnosta, eikä YAMK-tutkintokoulutukseen vaadittava työkokemus vielä täyty. Riittää, kun vaadittu työkokemus täyttyy hakiessasi tutkintokoulutukseen.
  • haluat jatkaa opintoja heti AMK-tutkinnon jälkeen

Avoimen väylä on tapa hakea tutkinto-opintoihin, kun sinulla on tehtynä 20-30 op YAMK-opintoja. Kyseiset opinnot voivat koostua polkuopinnoista, opintokokonaisuuksista tai yksittäisistä opintojaksoista - kunhan ne ovat tutkinto-ohjelmaan soveltuvia. Lyhyesti sanottuna: polku on matka, väylä on hakutapa ja portti tutkintokoulutukseen.

100 %
sai tutkintopaikan

Keväällä 2019 avoimen yamk-väylän kautta hakeneista hakukelpoisista hakijoista 100 % sai tutkintopaikan. 

Katso tarkempi koonti koulutuksittain

Ilmoittaudu
YAMK-poluille

Seuraava ilmoittautumisaika YAMK-polkuopintoihin on loppukesällä 2020. Tarkemmat tiedot tulossa pian, seuraa ilmoittelua!

Annika Lohva-Laitinen, 34, matkailu- ja palveluliiketoiminta, YAMK

"Olen opintovapaalla ja teen ylempää AMK-tutkintoa matkailu- ja palveluliiketoiminnasta. Jouduin vuosi sitten kahdeksan viikon sairauslomalle jalkaleikkauksen takia, ja koska olen tekeväistä sorttia, mietin, miten kestän tuon ajan. Mieleeni tuli avoin AMK, ja sitä kautta opintoni aloitin. "

Lue lisää

Avoin AMK

Päivitä osaamistasi tai tähtää tutkinto-opintoihin kaikille avoimissa AMK-opinnoissa. Opiskele paikan päällä JAMKissa tai joustavasti verkkokursseilla.

Tutustu avoimen AMK:n koko tarjontaan

Avoimessa AMK:ssa on opintoja kaikilta koulutusaloilta. Valitse yksittäisiä AMK tai YAMK -opintoja, laajempia opintokokonaisuuksia tai polkuopintoja.

Opiskelu avoimessa

Opiskelu avoimessa AMK:ssa on käytännönläheistä. Opinnot ovat samoja kuin tutkintokoulutuksessa.

Opiskelua tukevat edut ja palvelut

Avoimen opiskelijana saat useita etuuksia ja palveluita JAMKissa.

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Ilmoittaudu ja maksa verkossa. Maksat vain 10-15 euroa yhdestä opintopisteestä!

Ota yhteyttä

Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat kysyä avoimen AMK:n opinnoista tai tarvitset apua opintojen suunnitteluun.