jamk.fi

Mitä ovat polkuopinnot?

Polkuopinnot soveltuvat sinulle, mikäli tähtäät tutkinto-opintoihin. Polkuopintoihin on koottu yleensä koko ensimmäisen tutkintovuoden opinnot ja opiskelu tapahtuu useimmiten tutkinto-opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä. Joillakin aloilla on myös omia erillisryhmiä avoimen AMK:n opiskelijoille. Jos sinulla on jo aiempia opintoja alalta, sinulle voidaan räätälöidä myös oma polku.

Kenelle?

Polkuopinnot sopivat sinulle, joka

 • tähtäät tutkintokoulutukseen
 • haluat käyttää välivuoden hyödyksesi
 • olet valmis opiskelemaan AMK-opintoja päätoimisesti ja tiiviillä tahdilla vuoden ajan (YAMK-opinnot eivät ole yleensä päätoimisia)
 • haluat opiskella koko vuoden saman ryhmän kanssa
 • haluat vuoden päästä jatkaa tutkintokoulutuksessa suoraan kakkosvuodesta
 • tavoittelet hakua avoimen väylän kautta

Avoin tulevaisuus? Vietä välivuosi avoimessa!

Voit katsoa videon myös täältä »

Polkuopinnoista hyötyä tutkintokoulutukseen

 1. Polkuopinnoissa voit kerryttää opintoja niin paljon, että voit hakea avoimen väylän kautta ja päästä tutkintokoulutukseen jopa ilman valintakokeita (sekä AMK- että YAMK-tutkinto-ohjelmat). Lue lisää avoimen väylästä.
 2. Tekemäsi opinnot hyväksiluetaan JAMKiin, mikäli myöhemmin haet ja pääset tutkinto-opiskelijaksi. Pääset hyppäämään suoraan seuraavaan opintovuoteen!
 3. Voit testata, tuntuuko ala ja ammattikorkeakouluopiskelu omalta.
 4. Mikäli sinulla ei ole muutoin hakukelpoisuutta hakea ammattikorkeakouluun, saat sen suorittamalla avoimen väylän edellyttämät opinnot.
 5. Opintojen avulla valmistaudut mahdollisiin valintakokeisiin. Opinnot kertovat myös motivaatiostasi ja opiskelutaidoistasi, joten ne kannattaa tuoda esiin mahdollisessa haastattelussa.

 HUOM! Avoimen opinnot eivät vaikuta ensikertalaisuuteen korkeakoulussa.

Polkuopintojen kautta aloittamalla voit valmistua yhtä nopeasti kuin suoraan tutkintokoulutuksessa aloittanut!

Mirva Tynkkynen, liiketalous

"Minun tarinani on kulkenut parturi-kampaajasta merkonomiksi ja sitten myynnin ammattitutkintoon. Tein avoimessa AMK:ssa lähes 90 opintopistettä ja pääsin avoimen väylän kautta suoraan tutkintokoulutukseen. Tulevana syksynä valmistun tradenomiksi JAMKin liiketalouden ohjelmasta. "

Lue lisää

Huomioi suunnitellessasi polkuopintoja

Avoimen AMK:n väylä

86 %
sai tutkintopaikan

Keväällä 2017 avoimen väylän kautta hakeneista 86 % sai tutkintopaikan. Hakijoita oli 130, valittuja 112.

> Katso tilastot eri tutkinto-ohjelmissa

Mikä väylä? Mikä polku?

Avoimen väylä on tapa hakea tutkinto-opintoihin, kun sinulla on tehtynä 55 op AMK-opintoja tai 20-30 op YAMK-opintoja. Kyseiset opinnot voivat koostua polkuopinnoista tai yksittäisistä opintojaksoista. Lyhyesti sanottuna: polku on matka, väylä on portti tutkintokoulutukseen.

Tutustu polkuopintoihin

AMK-polkuopinnot

 

YAMK-polkuopinnot