Mirva Tynkkynen, liiketalous

Vauhdilla tradenomiksi

"Minun tarinani on kulkenut parturi-kampaajasta merkonomiksi ja sitten myynnin ammattitutkintoon. Tein avoimessa AMK:ssa lähes 90 opintopistettä ja pääsin avoimen väylän kautta suoraan tutkintokoulutukseen. Tulevana syksynä valmistun tradenomiksi JAMKin liiketalouden ohjelmasta. "

Päätös haastaa itseä

Aloitin tradenomiopinnot vuonna 2015 JAMKin avoimessa AMKissa. Tarkoitukseni ei alun perin ollut lähteä opiskelemaan, mutta halusin kuitenkin haastaa itseäni, ja saada itselleni uuden ammatin, jonka kautta pääsisin tekemään työtä, joka on ollut haaveenani jo pitkään. Haku tutkintokoulutukseen oli jo loppunut, mutta kaverini vinkkasi, että samoja opintoja voi tehdä myös avoimen kautta.

Tiesin heti eka vuonna, mitä haluan: Jos pääsen tutkintokoulutukseen, se käydään tosi nopeasti ja kiitettävillä arvosanoilla. Tein avoimessa yhden vuoden aikana lähes 90 opintopistettä, mikä oli kieltämättä kova rutistus. Pääsin avoimen väylän kautta suoraan tutkintokoulutukseen, eikä valintakokeita tarvittu, vaikka olin varmuuden vuoksi hakenut myös yhteishaussa.

Eväitä aiemmasta taustasta

Olen alusta asti halunnut tehdä opinnoissani oman polun. Mietin heti alkuun aiempaa taustaani ja sitä, kuinka pystyisin hyödyntämään tätä tulevaisuudessa.  Minulla on pitkä kaupan alan myynti- ja asiakaspalvelutausta. Nyt olen tradenomina siirtymässä hallinnolliselle puolelle, jossa pystyn hyödyntämään aiemmin hankkimaani tietotaitoa.

Olen liiketalouden opintojen aikana tehnyt paljon HR-opintoja. Kesällä olen menossa viideksi kuukaudeksi Staffpointille harjoitteluun tekemään HR-puolen hommia. Teen harjoittelupaikkaani myös opinnäytetyöni. Olen tosi innoissani harjoittelupaikastani, halusin juuri sinne. Tulen tekemään muun muassa rekrytointeja kaupantoimialan puolella.

Itsekuria ja pitkiä päiviä

Olen tavoitteellinen ja määrätietoinen ihminen, minulla on selvät sävelet, mitä haluan tulevaisuudelta. Päämäärätietoisuuteni on näkynyt opinnoissa: olen päättänyt, että joka lukukausi pitää tulla vähintään 60 opintopistettä, jotta valmistun reilussa kahdessa vuodessa. Tahti on kyllä ollut kova: en ole pitänyt koko opiskeluaikana lomaa kuin kolmisen viikkoa. Nämä vietin ulkomailla. Ratkaisu on vaatinut tarkkaa suunnittelutyötä, ajankäytön hallintaa, itsekuria ja pitkiä päiviä. Myös verkko-opinnot ovat olleet tärkeässä roolissa aikataulutuksen helpottamisessa. Vaikka tämä ei ole helpoin tie opiskella, tavoitteellisuus ja itseni haastaminen palkitsevat minua niin paljon, että olen tyytyväinen juuri tähän valintaan.

Näiden kahden vuoden ajan olen keskittynyt pelkästään opintoihin. Koulutusrahaston sekä TE-toimiston omaehtoisen opiskelun tuki on mahdollistanut opiskelun päätoimisesti.

Tavoitteeni on nyt ensin saada tradenomin tutkinto valmiiksi ja saada työskennellä haaveammatissani HR:n parissa. Kieltämättä myös YAMK-opinnot siintävät jo mielessäni, mutta tehdään nyt yksi asia kerrallaan. Syksyllä aion juosta puolimaratonin, sen olen päättänyt.

Lue lisää liiketalouden AMK-koulutuksesta

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan

Takaisin