Matkalla uuteen ammattiin

Sähkövoimatekniikan ammattilaisesta fysioterapeutiksi

"Olen Marko Bister, 32-vuotias fysioterapian opiskelija. Olen juuri aloittanut 3. vuoden opinnot, vaikka varsinaisesti tutkintokoulutuksessa olen ollut vasta vuoden. Tein kaikki ensimmäisen vuoden opinnot avoimen AMK:n polkuopinnoissa ja jatkoin suoraan kakkosvuoteen tutkintokoulutuksessa"

Joukkuepelaajana helppo ryhmäytyä

Avoimen opinnot oli minun aikanani järjestetty fysioterapiassa niin, että olin mukana tutkintoryhmän mukana. Nykyään siellä on kuulemma oma ryhmä avoimen opiskelijoille. Itse tykkäsin kovasti systeemistä, pääsin heti mukaan kaikkeen ja olen saanut kulkea kaikki vuodet saman ryhmän mukana. Olen jo harrastusteni puolesta joukkuepelaaja, joten ryhmäytyminen oli helppoa.

Vaihto tekniikasta hoitoalaan

Olen nuorempana tehnyt sähkövoimatekniikan ammatillisen perustutkinnon. Sen jälkeiset vuoden kuluivat ensin armeijassa ja sitten työelämässä, kunnes päätin aloittaa urheiluhierojakoulun. Sieltä valmistuin heinäkuussa 2013. Minulle oli tämän jälkeen selvää, että haluan fysioterapeutiksi. Kevään yhteishaku oli tuolloin jo mennyt, enkä halunnut odottaa seuraavan kevään hakuun saakka päästäkseni fysioterapiakoulutukseen. Olin kuullut avoimen polkuopinnoista ja koin sen parhaaksi vaihtoehdoksi itselleni. Olimme tyttöystäväni kanssa tien päällä, kun avoimen ilmoittautuminen alkoi. Tyttöystäväni täytti nopeasti ilmoittautumislomakkeen puhelimella puolestani ja ehdin saamaan paikan polkuopintoihin.

Omaehtoista opiskelua työttömyysetuudella tuettuna

Sain opiskella fysioterapiaa työttömyysetuudella tuettuna, sillä olin yli 25-vuotias aloittaessani opinnot. Tukea sai työkkäristä kahdeksi vuodeksi, ensin avoimen opiskeluun, sitten tutkinto-opintoihin. Opintoja piti kertyä vähintään 5 opintopistettä kuukaudessa. Koko homma sujui tosi mutkattomasti.

Varmistusta omaan alaan avoimen kautta

Avoimen opinnot varmistivat, että tämä on minun alani. En ehtinyt saamaan 60 opintopistettä kasaan, joten hain tutkintokoulutukseen normaalireitin kautta. Avoimen opinnoista oli hyötyä valintakokeissa, tiesin, mitä odottaa. Toin myös esiin, mitä olin aiemmin opiskellut.

Nyt edessä on reilu vuosi opintoja, sitten suuntaan työelämään heti kun mahdollista. Tulen varmasti opiskelemaan eläkeikään asti, olen sen tyylinen. Haluan kehittyä siinä, mitä teen ja valitsemani ala on sellainen, jossa tulee aina jotain uutta opittavaa.

Kiinnostuitko opiskelusta? Voit aloittaa avoimessa amk:ssa tai hakea suoraan tutkintokoulutukseemme!

Lue lisää fysioterapeutti (AMK) -koulutuksesta

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan

Takaisin