Annika Lohva-Laitinen, matkailu- ja palveluliiketoiminta, YAMK

Opinnoista motivaatiota ja boostia uraan

"Olen opintovapaalla ja teen ylempää AMK-tutkintoa matkailu- ja palveluliiketoiminnasta. Jouduin vuosi sitten kahdeksan viikon sairauslomalle jalkaleikkauksen takia, ja koska olen tekeväistä sorttia, mietin, miten kestän tuon ajan. Mieleeni tuli avoin AMK, ja sitä kautta opintoni aloitin. "

Tasapaino perheen ja opiskelun välillä

Minulla on kolme poikaa ja olen aina miettinyt, pystynkö aloittamaan opiskelut kaikkien lasten harrastuskiireiden keskellä. Minulla tuli kuitenkin voimakas tunne, että nyt on pakko päästä opiskelemaan. Otin opintovapaata töistäni ja kevään päättyessä huomasin opiskelleeni 30 opintopistettä avoimen AMK:n kautta. Totesin haluavani suorittaa koko tutkinnon, joten hain ja pääsin avoimen väylän kautta tutkintokoulutukseen.

Olen rytmittänyt tarkkaan opintoni. Aloitan opiskelun aamulla, kun lapset menevät kouluun. Päivällä on minulle paras aika opiskella, mutta jos saan kunnon flow-tilan päälle, voin tehdä opintoja yölläkin. Taloudellisesti opiskelu on ollut mahdollista koulutusrahaston aikuiskoulutustuen avulla, jota olen saanut opintoihini sekä avoimessa että tutkintokoulutuksessa.

Palkitsevaa itsensä kehittämistä

Minulla parasta opinnoissa on ollut itseni kehittäminen, kaipasin uutta boostia ja näkökulmia työhön. Kaikki kehittämistehtäväni olen saanut tehtyä omaan työpaikkaani. Lisäksi kun on 10 vuotta antanut lapsille suurimman osan ajasta, voin nyt keskittyä vähän itseenikin. Olen saanut opinnoista tosi paljon.

Olin aiemminkin miettinyt, että olisi kiva lähteä opiskelemaan, mutta epäillyt, pystynkö tässä elämäntilanteessa. Olisi ollut iso päätös hakea suoraan tutkinto-opiskelijaksi, mutta avoimen kautta pystyin kokeilemaan, miltä opiskelu tuntuu. Se tuntui hyvältä, en voinut kuvitellakaan, miten inspiroivaa ja motivoivaa opiskelu oli pitkästä aikaa!

Teksti: Maarit Korva

Kiinnostuitko opiskelusta? Voit aloittaa avoimessa amk:ssa tai hakea suoraan tutkintokoulutukseemme!

Lue lisää restonomi YAMK -koulutuksesta

Tutustu avoimen AMK:n tarjontaan

Takaisin