Opettajankoulutus on osaamisperusteinen. Se perustuu henkilökohtaistettuun oppimispolkuun, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa opintoihisi omilla valinnoillasi. Voit myös hyödyntää erilaisia hyväksilukuja merkittävässä määrin. Oppimisesi perustuu pääsääntöisesti erilaisiin oppimistehtäviin ja oppimispiireissä tapahtuvaan yhdessä työskentelyyn.

Haluan opiskella verkossa

Ammatillisen opettajan opinnot voit suorittaa verkko-opintoina, jotka aloitetaan Jyväskylässä kaksipäiväisellä orientaatiojaksolla. Orientaatiopäiviin osallistuminen on välttämätöntä opintojen sujuvuuden, myöhemmän työskentelyn ja vuorovaikutuksen kannalta. Orientaatiopäivillä perehdyt opiskelukäytänteisiin ja digitaalisiin oppimisympäristöihin.

Tämän jälkeen opiskelet verkossa itsenäisesti, opiskelijatovereiden
kanssa muodostetuissa oppimispiireissä työskennellen sekä osallistuen eri teemoihin liittyviin verkko-ohjauspäiviin. Verkko-ohjauspäivät ovat kaikille yhteisiä ja niihin osallistuminen on välttämätöntä. Ajankohdat ilmoitetaan opintojen alussa. Ohjausta ja tukea sekä omiin opintoihisi että oppimispiirin toimintaan saat verkon välityksellä.

Harjoittelun eli oppimisen ohjaamistaitoja edistävät opinnot toteutat omassa oppilaitoksessasi, jos olet jo opettajan työssä. Tai jos et työskentele opettajana tällä hetkellä, valitsemassasi oppilaitoksessa tai muussa ammatillisen oppimisen yhteisössä.

Ammatillisen opettajan opinnot voivat olla joko osa-aikaisia tai kokopäiväisiä.
Omista lähtökohdistasi ja henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmastasi riippuen opintojen kesto on yleensä 1-2 vuotta.

Verkko-opiskeluryhmään otetaan 100 opiskelijaa. Jos hakijoita on enemmän, valintaperusteena on hakijoiden pistejärjestys. Jos et tule valituksi verkkoryhmään, sinulle on opiskelupaikka lähinnä olevassa alueryhmässä.

Verkko-opintoja varten tarvitset vakaan ja nopean internet-yhteyden, ajantasaisen tietokoneen, web-kameran, kuulokemikrofonin ja perusosaamisen niiden käyttöön. Suosittelemme myös rauhallista tilaa opintoja varten. Lisäksi on tärkeää, että sinulla on MS-Windows/IOS – käyttöjärjestelmän ohjauspaneelin perustoimintojen hallinta ja sen kautta tietokoneen asetusten hallinta.

Haluan opiskella alueryhmässä

Ammatillisen opettajan opinnot voit suorittaa monimuoto-opintoina alueryhmässä. Ryhmien ideana on opintojen tuominen eri paikkakunnille ympäri Suomen, lähelle opiskelijoita.

Alueryhmät muodostuvat alueellisista tai paikallisista (opiskelijoiden muodostamista) oppimispiireistä, jotka hyödyntävät verkon mahdollisuuksia työskentelyssään. Oppimispiirit kokoontuvat yhdessä ohjaus- ja verkko-ohjauspäiviin, joita on ensimmäisen vuoden aikana noin 14 arkipäivää. Niihin osallistuminen on välttämätöntä opintojen sujuvuuden ja etenemisen kannalta. Jyväskylässä viikonloppuisin kokoontuvien oppimispiirien ohjaus- tai verkko-ohjauspäivät ovat perjantaisin ja lauantaisin. Ohjausta ja tukea sekä omiin opintoihisi että oppimispiirin toimintaan saat verkon välityksellä.

Harjoittelun eli oppimisen ohjaamistaitoja edistävät opinnot toteutat omassa oppilaitoksessasi, jos olet jo opettajan työssä. Tai jos et työskentele opettajana tällä hetkellä, valitsemassasi oppilaitoksessa tai muussa ammatillisen oppimisen yhteisössä.

Ammatillisen opettajan opinnot voivat olla joko osa-aikaisia tai kokopäiväisiä. Omista lähtökohdistasi ja henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmastasi riippuen opintojen kesto on yleensä 1-2 vuotta.

Alueryhmät 2020

 • Jyväskylä
 • Jyväskylä, viikonlopputoteutus (maksimi 50 opiskelijaa*)
 • Itä-Suomi (pääasiassa Kuopio, Iisalmi, Joensuu)
 • Kaakkois-Suomi (pääasiassa Mikkeli, Savonlinna, Lappeenranta, Kouvola)
 • Länsi-Suomi (pääasiassa Vaasa, Seinäjoki, Kokkola ja Kalajokilaakso)
 • Pääkaupunkiseutu

* Jyväskylän viikonloppuryhmään otetaan 50 opiskelijaa. Jos hakijoita on enemmän, valintaperusteena on hakijoiden pistejärjestys. Jos et tule valituksi ryhmään, sinulle on opiskelupaikka lähinnä olevassa alueryhmässä.

I Want to Study in the Internationally Oriented Group

Professional teacher education studies are available also in English. The separate admission group is called International Professional Teacher Education for the Digital Era. Studies require a good level of English, both spoken and written.

You can study part-time while working (multimodal studies), but you have a possibility to full-time studies as well. The programme usually takes from 1 to 2 academic years, depending on your background and personal competence development plan.

Studies include working in learning circles (4-6 students in a group), hybrid learning sessions, e-learning activities, independent work and teaching practice. The group will gather initially face-to-face for a one to two day orientation session in Jyväskylä. Subsequent sessions will be one-day hybrid learning sessions in Jyväskylä and online, approximately 6-8 times per semester.

Voit suorittaa ammatilliset opettajanopinnot myös englanniksi kansainvälisessä ryhmässä. Opinnot voivat olla joko osa-aikaisia tai kokopäiväisiä. Omista lähtökohdistasi ja henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmastasi riippuen opintojen kesto on yleensä 1-2 vuotta.

Opintoihin sisältyy oppimispiirityöskentelyä (4-6 opiskelijan ryhmissä), hybridiopiskelua, verkko-opintoja, itsenäistä työskentelyä ja opetusharjoittelu. Opintojen alkaessa elo-syyskuussa ryhmä kokoontuu 1-2 päivän mittaiseen lähitapaamiseen Jyväskylässä. Seuraavat tapaamiset ovat hybridi-lähijaksoja Jyväskylässä, joihin voi osallistua verkon kautta. Lukukaudessa näitä tapaamisia on 6-8 kertaa. 

Ryhmään valitaan 22 opiskelijaa hakupisteiden mukaisessa järjestyksessä. Kansainvälisessä ryhmässä opiskelusta voit lukea lisää  englanninkielisiltä sivuiltamme.

Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa opiskelu vaatii sinulta

 • sitoutumista itseohjautuvaan työskentelyyn itsenäisesti, oppimispiireissä ja verkossa
 • säännöllistä osallistumista ohjauspäiviin, verkko-ohjauspäiviin ja verkossa työskentelyyn
 • mukautumista yhteisölliseen opiskeluun oppimispiireissä ja verkossa 
 • suostumista opiskeluun liittyvän oman toimintasi tallentamiseen ja tallenteiden jakamiseen oman ryhmäsi opiskelijoiden kesken

Opintojesi sujumista varten suosittelemme, että käytettävissäsi ovat

 • vakaa ja nopea internet-yhteys 
 • ajantasainen tietokone
 • web-kamera
 • kuulokemikrofoni
 • rauhallinen tila

ja että sinulla on perusosaaminen näiden käytöstä.

Hae
5. - 21.1.2021

Haluatko opetusalan ammattilaiseksi? Hae tammikuussa JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun aikuiskoulutuksiin ja opiskele:

> ammatilliseksi opettajaksi
> opinto-ohjaajaksi 
tai
> ammatilliseksi erityisopettajaksi
.

 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää opiskelusta tai kysyä jotain hakemisesta? Laita sähköpostia opiskelijapalveluillemme opiskelijapalvelut.aokk(at)jamk.fi tai ota suoraan yhteyttä johon kuhun meistä.

Jouhiaho Katariina

Jouhiaho Katariina

Opinto-ohjaaja, Study Counsellor
AOKK Hallinto, Administration
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358407525358
Näytä lisää
Asiakaslupaus:
Saat minulta hakuvaiheen ohjausta (esim. hakukelpoisuuden osalta) ammatilliseen opettajan- , erityisopettajan- ja opinto-ohjaajankoulutukseen.
Salminen Marika

Salminen Marika

Opintoasiainkoordinaattori, Study Affairs Coordinator
AOKK Hallinto, Administration
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358403515261
Lahtinen Henriikka

Lahtinen Henriikka

Opintoasiainkoordinaattori, Study Affairs Coordinator
AOKK Hallinto, Administration
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358407720598
Näytä lisää