Korkeakouludiplomi

Opiskele hankintaosaajaksi

Avoimen ammattikorkeakoulun opintoja

Haluaisitko hoitaa hankintatoimen tehtäviä aiempaa menestyksekkäämmin? Opi tunnistamaan hankintojen mahdollisuudet ja haasteet sekä kehittämään hankintoja osana menestyvää liiketoimintaa. Hankinnat ovat olennainen osa menestyvää bisnestä!

Suorita napakka 30 opintopisteen Hankintaosaaja 1 -kokonaisuus. Jatka halutessasi sen jälkeen Hankintaosaaja 2:een, josta saat korkeakouludiplomin.

Neljä henkilöä työskentelemässä yhdessä saman pöydän ääressä
Laajuus
30 opintopistettä + 30 opintopistettä
Hakuaika
11.09.2023 - 10.12.2023
Alkaa
17.01.2024
Hinta
300 € / 30 opintopistettä

Opi tehokkaan hankinnan salat – Koulutusta hankinnan nykyisille ja tuleville ammattilaisille

Etsitkö uusia keinoja tehdä hankintoja entistäkin menestyksekkäämmin? Vai haluatko suunnata urallasi hankintojen pariin? Riippumatta siitä, oletko kokenut hankinnan ammattilainen vai kiinnostunut hankinnoista ilman aiempaa kokemusta, tarjoaa Hankintaosaaja-koulutus sinulle erinomaisen tilaisuuden vahvistaa osaamistasi. 

Hankintaosaaja-koulutus on tiivis paketti, jonka jälkeen

 • ymmärrät hankintojen roolin ja merkityksen yrityksen/organisaation toiminnan ja kilpailukyvyn kannalta
 • hahmotat kehitysmahdollisuuksia, joita osaavalla hankinnalla voidaan toteuttaa ja tukea niin omassa yrityksessäsi/organisaatiossasi kuin laajemmin liiketoimintaverkostoissakin
 • pystyt aiempaa menestyksekkäämmin hoitamaan hankintatoimen tehtäviä
 • osaat kehittää hankintoja osana yrityksesi/organisaatiosi liiketoimintaa
 • sinulla on vahvaa hankinta- ja liiketoimintaosaamista.

Hankintaosaaja 1 -koulutus soveltuu sinulle,

 • jonka työtehtäviin kuuluu hankintojen tekeminen, johtaminen tai kehittäminen
 • jonka tavoitteena on suuntautua hankintojen pariin
 • jolla on tarvetta laajentaa osaamistaan hankinnoista
 • joka toimit julkisella sektorilla
 • joka toimit yksityisellä sektorilla millä tahansa alalla.

Tartu nyt siis tilaisuuteesi oppia asiantuntijoilta ja kehittää osaamistasi. Samalla pääset tutustumaan sekä oman alasi että muiden alojen ammattilaisiin.

Hankintaosaaja 1

Hankintaosaaja 1 -koulutus (30 opintopistettä) muodostuu seuraavista opintojaksoista:

 • Hankinnan perusteet 5 op
 • Hankintojen johtaminen 5 op
 • Hankintojen analysointi ja kehittäminen 5 op
 • Vastuullisuus ja kestävä kehitys 5 op
 • Liiketoimintaverkostot 5 op
 • Julkiset hankinnat 5 op.

Valitse sopivin vaihtoehto ja ilmoittaudu

Koulutamme tulevia hankintaosaajia Helsingissä, Jamkin kotipaikkakunnalla Jyväskylässä ja verkossa. Seuraavaksi alkavan koulutuksen toteutuspaikan ja -tavan löydät alta.

Seuraava Hankintaosaaja 1 -koulutus – valitse kontaktipäivät Helsingissä tai itsenäinen verkko-opiskelu

Kontaktipäivät Helsingissä ovat sinulle, joka arvostat kohtaamisia opettajien ja opiskelijakollegoidesi kanssa. Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena – koulutukseen sisältyy yhteisiä lähipäiviä, verkko-opetustuokioita sekä itsenäistä verkko-opiskelua. Lähipäivät mahdollistavat vuorovaikutuksen, verkostoitumisen ja benchmarkkauksen. Pääsemme säännöllisesti keskustelemaan ja oppimaan yhdessä – koulutuspäivien yhteydessä saa samalla pienen irtioton arjesta. Kouluttajina saamme lähipäivistä suurta kiitosta ja usein ne nähdäänkin yhdeksi parhaaksi osaksi koulutuskokonaisuuttamme! Lähipäivät järjestetään Tapahtumatalo Bankin tiloissa.

Itsenäinen verkko-opiskelu soveltuu puolestaan sinulle, joka arvostat itsenäistä opiskelua juuri silloin, kun sinulle sopii. Voit opiskella koulutuskokonaisuuteen kuuluvat kurssit itsenäisesti työskennellen laadukkaassa verkko-oppimisympäristössämme. Tarjoamme sinulle laadukkaan ja ohjaavan materiaalin sekä aihepiiriin liittyvät oppimistehtävät, joita voit soveltaa joustavasti kehittämistehtäviksi omaan organisaatioosi. Verkkoympäristössä on myös mahdollisuus verkostoitua sekä oman että muiden alojen ammattilaisten kanssa ja saada monipuolisia näkökulmia ja ideoita omaan tekemiseen!

Valitsitpa suoritustavaksi kontaktipäivät tai itsenäisen verkko-opiskelun pääset koulutuksen aikana syventymään monipuolisiin teoria-, tutkimus- ja artikkeliaineistoihin ja soveltamaan oppimaasi työelämälähtöisten oppimistehtävien parissa. Pääset myös työskentelemään ja jakamaan kokemuksia muiden alasta kiinnostuneiden kanssa. Saat opintojen suorittamiseen opettajien tuen. Lupaamme sinulle myös palautteen tekemästäsi työstä.

Seuraava Hankintaosaaja 1 -koulutus toteutetaan 17.1. - 31.12.2024. Koulutus sisältää kontaktipäiviä Helsingissä sekä lyhyitä verkkotapaamisia. Halutessasi sinulla on mahdollisuus suorittaa koulutus myös itsenäisesti verkossa. Valinta koulutuksen suoritustavasta tehdään koulutuksen alkaessa. Ilmoittautuminen kumpaankin toteutusmalliin tapahtuu saman linkin kautta. (Huom! Kontaktipäivät toteutetaan, mikäli kyseisen toteutustavan valinneita on riittävästi.)

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 11.9. - 10.12.2023 Jamkin Lyhytkurssijärjestelmässä.

Hankintaosaaja 2

Hankintaosaaja 2 on Hankintaosaaja 1:n suorittaneille tarkoitettu 30 opintopisteen laajuinen jatkokoulutus. Hyväksytysti suoritetusta kokonaisuudesta saat korkeakouludiplomin. Opintojen avulla kehität laajasti omaa hankinta- ja liiketoimintaosaamistasi. Hankintaosaaja 2 -koulutus on tarpeisiisi räätälöity kokonaisuus, joka on toteutettavissa hyvin itsenäisesti, täysin verkossa. Opiskele missä ja milloin vain!

Hankintaosaaja 2 -koulutus (30 opintopistettä) sisältää seuraavat osiot:

 • Työelämäprojekti 15 op
 • Valinnaisia opintojaksoja 15 op.

Työelämäprojekti (15 op) on laaja hankintojen ja/tai yhteistyöverkostojen kehitysprojekti, jonka avulla jatkat hankintaosaamisen kehittämistä Hankintaosaaja 1 -koulutuksen jälkeen. Täällä pääset toteuttamaan konkreettisen kehitystyön omaan organisaatioosi Jamkin henkilökohtaisen sparraajan tukemana. Työelämäprojektin toteuttaminen sovitaan yksilöllisesti siten, että se palvelee mahdollisimman hyvin niin sinun kuin organisaatiosi tarpeita.

Valinnaiset opintojaksot (15 op) valitset Jamkin tarjonnasta. Valitse opintojaksoja, jotka tukevat henkilökohtaisia kehittämistarpeitasi parhaiten. Tutoropettaja auttaa sinua valinnoissasi.

Koulutukseen kuuluu yhteinen aloituspäivä sekä päätösseminaari, jossa esittelet toteuttamasi työelämäprojektin opiskelijakollegoillesi. Näiden lisäksi koulutukseen kuuluu työelämäprojektin sparrauspalaverit noin kerran kuussa sekä mahdolliset valinnaisiin opintojaksoihin kuuluvat kontaktikerrat.

Seuraavan Hankintaosaaja 2 -koulutuksen ajankohta

Seuraava Hankintaosaaja 2 -koulutuksen verkkototeutus järjestetään 12.1. - 20.12.2024. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 11.9. - 10.12.2023 Jamkin Lyhytkurssijärjestelmässä.

500

osallistujaa vuodessa
Jamkin korkeakoulutasoisiin hankinnan koulutuksiin osallistuu vuosittain yhteensä yli 500 henkilöä! Olemme hankinnan suurimpia kouluttajia Suomessa.

Opintojen suunnittelu

Opiskelu vaatii aina sitoutumista, motivaatiota ja aikaa. Punnitse ennen opintoja, miten saat järjestettyä tilaa opiskelulle. Nyrkkisääntönä on, että yksi opintopiste (op) vastaa suunnilleen 27 tuntia opiskelijan työtä. Opintojen suunnittelussa olennaista on kalenterin hallinta. Ennakoi tulevia tehtäviä ja varaa viikoittain tietty aika opiskelulle.

Opiskelua tukevat edut ja palvelut

Jamkin avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana pääset käyttämään mm. Jamkin tietojärjestelmiä sekä kirjasto- ja tietopalveluita. Saat tarvittaessa myös ohjausta opintojesi kaikissa vaiheissa.

Hinta

Avoimen ammattikorkeakoulun kokonaisuudet maksavat 10 € / opintopiste (op). Toisin sanoen 30 opintopisteen koulutuksesta maksat 300 €. Mikäli olet työtön työnhakija, lomautettu tai turvapaikanhakija, olet oikeutettu maksuttomaan koulutukseen.

Kiinnostuin Hankintaosaaja-koulutuksista, sillä ne lähtivät liikkeelle aivan perusteista. Olen oppinut hankinnasta työn kautta, ja halusin hankkia teoriapohjaa tukemaan omaa tekemistä.

Teemu Paappanen

Tutustu Teemun tarinaan

Kun sellainen isompi opiskelu on ollut poissa kuvioista, niin sen moodin asettaminen itselle oli ehkä jopa jännittävää! Itsensä haastaminen ja kehittäminen on merkityksellistä - ja esimiesasemassa kun toimin, niin koen myöskin, että kun kykenen itseäni kehittämään, niin kehitystä tapahtuu myös oman tiimin sisällä.

Sami Juutilainen

Tutustu Samin tarinaan

Ilmoittaudu koulutuksiin

Hankintaosaaja 1, valitse kontaktipäivät Helsingissä tai itsenäinen verkko-opiskelu

Seuraava Hankintaosaaja 1 -koulutus toteutetaan 17.1. - 31.12.2024. Koulutus sisältää kontaktipäiviä Helsingissä sekä lyhyitä verkkotapaamisia. Halutessasi sinulla on mahdollisuus suorittaa koulutus myös itsenäisesti verkossa. Valinta koulutuksen suoritustavasta tehdään koulutuksen alkaessa. Ilmoittautuminen kumpaankin toteutusmalliin tapahtuu saman linkin kautta. Koulutukseen voit ilmoittautua 11.9. - 10.12.2023 Jamkin Lyhytkurssijärjestelmässä. (Huom! Kontaktipäivät toteutetaan, mikäli kyseisen toteutustavan valinneita on riittävästi.)
 

Ilmoittaudu Hankintaosaaja 1 -koulutukseen

Hankintaosaaja 2, verkkototeutus

Seuraava Hankintaosaaja 2 -koulutuksen verkkototeutus järjestetään 12.1. - 20.12.2024. Koulutukseen voit ilmoittautua 11.9. - 10.12.2023 Jamkin Lyhytkurssijärjestelmässä.
 

Ilmoittaudu Hankintaosaaja 2 -koulutukseen

 

Kysy lisää

Jutta Nihtilä

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358401455804