AMK-tutkinto

Opiskele rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri (AMK)

Opi suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan rakennusprojekteja asiakaslähtöisesti! Opinnot antavat sinulle valmiudet talonrakentamisen rakennesuunnittelun ja rakennustuotannon tehtäviin. Rakennusalan asiantuntijana johdat ja suunnittelet rakentamiseen ja kiinteistöön liittyviä asioita. Koulutus toteutetaan päiväopintoina.

Hae Opintopolku.fi-palvelussa
Digitaalinen 3D rakennuspiirros, jota taustalla oleva ihminen koskettaa
Laajuus
240 opintopistettä, 4 vuotta
Aloituspaikat
40
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Insinööri (AMK)
Opiskelumuodot
Päiväopiskelu
Alkaa
21.08.2023

Valmistu rakennustekniikan kansainvälisiin esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin

Opi suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan rakennusprojekteja asiakaslähtöisesti! Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörinä pystyt toimimaan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä rakennustekniikan kansainvälisessä toimintaympäristössä. Ymmärrät liiketoiminnan kokonaisuuden ja osaat tehdä päätöksiä kokonaisvaltaisesti tekniset, taloudelliset ja kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden.

Kun olet kartuttanut työkokemusta, pystyt toimimaan joko työmaan vastaavana työnjohtajana poikkeuksellisen vaativassa kohteessa tai kohteen päärakennesuunnittelijana vaativassa kohteessa rungon materiaalista riippumatta.

Opintojen sisältö ja toteutus

Perusopintoina opiskelet talonrakentamista, korjausrakentamista, kiinteistönpitoa, projektin hallintaa ja kestävän kehityksen rakentamista. Suuntautumisena voit valita joko talonrakennuksen rakennesuunnittelun tai talonrakennuksen tuotannonohjauksen.

Opiskelu sisältää luentoja, tiimi- ja projektitöitä, laboratoriotöitä, verkko-opintoja sekä tenttejä. Opintoihin kuuluu rakennusalan yrityksissä suoritettava harjoittelu, joka on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Harjoittelu suoritetaan kolmessa osassa ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden keväällä.

Opiskelu edellyttää kiinnostusta rakentamiseen.

Mitä valmistunut insinööri tekee?

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikasta valmistuneena insinöörinä sinulla on laaja työkenttä. Voit toimia yksityisellä ja yhteiskunnallisella sektorilla. Tehtäväkenttänä on suunnittelu, rakentaminen, rakennuttaminen, ylläpito sekä yhteiskunnalliset ohjaus- ja valvontatehtävät. Kaikilla osa-alueilla tehtävät jakaantuvat insinöörin perustehtävistä ylempiin johtotehtäviin.

Opintojesi aikana voit tehdä valintoja suunnittelun ja tuotannon ohjauksen välillä. Vaikka opetuksemme keskittyy talonrakentamiseen, useat työllistyvät myös yhdyskuntatekniikan toimiin, kuteen maanrakennukseen. Rakentamisen työmarkkinoilla on  kysyntää rakennusinsinööreistä.

Kalliolle kukkulalle rakennan sinun "majasi"

Miltä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin elämä näyttää valmistumisen jälkeen? Millaisiin työtehtäviin opinnot ovat johtaneet? Miten opintojen aikana kehittynyt osaaminen on tukenut valmistunutta työelämässä? Kokemuksiaan jakamassa rakennusalalla työnjohtajana työskentelevä alumnimme Ida Lemetyinen. Idaa haastattelemassa insinööriopiskelija Henni Jääskeläinen. Tallenne Hakijan päivä @Jamk -tapahtumasta (12.11.2021).

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.
Usein kysyttyä hakemisesta

Usein kysyttyä hakemisesta

Jäikö jotain kysyttävää? Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta!
Hakuohjeet suomenkielisiin AMK-tutkintoihin

Hakuohjeet suomenkielisiin AMK-tutkintoihin

Kevään toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin AMK-tutkintoihin 16. - 30.3.2022 klo 15 mennessä.

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Pekka Lähdesmäki

Lehtori, Senior Lecturer
Logistiikka ja rakentaminen, Logistics and Civil Engineering
Teknologia, School of Technology
+358504471230