AMK-tutkinto

Opiskele rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri (AMK)

Opi suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan rakennusprojekteja asiakaslähtöisesti! Opinnot antavat sinulle valmiudet talonrakentamisen rakennesuunnittelun ja rakennustuotannon tehtäviin. Rakennusalan asiantuntijana johdat ja suunnittelet rakentamiseen ja kiinteistöön liittyviä asioita. Koulutus toteutetaan päiväopintoina.

Hae Opintopolku.fi-palvelussa
Digitaalinen 3D rakennuspiirros, jota taustalla oleva ihminen koskettaa
Laajuus
240 opintopistettä, 4 vuotta
Aloituspaikat
40
Hakuaika
15.03.2023 - 30.03.2023
Tutkinto
Insinööri (AMK)
Opiskelumuodot
Päiväopiskelu
Alkaa
21.08.2023

Valmistu rakennustekniikan kansainvälisiin esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin

Opi suunnittelemaan, kehittämään ja johtamaan rakennusprojekteja asiakaslähtöisesti! Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörinä pystyt toimimaan esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä rakennustekniikan kansainvälisessä toimintaympäristössä. Ymmärrät liiketoiminnan kokonaisuuden ja osaat tehdä päätöksiä kokonaisvaltaisesti tekniset, taloudelliset ja kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden.

Kun olet kartuttanut työkokemusta, pystyt toimimaan joko työmaan vastaavana työnjohtajana poikkeuksellisen vaativassa kohteessa tai kohteen päärakennesuunnittelijana vaativassa kohteessa rungon materiaalista riippumatta.

Opintojen sisältö ja toteutus

Perusopintoina opiskelet talonrakentamista, korjausrakentamista, kiinteistönpitoa, projektin hallintaa ja kestävän kehityksen rakentamista. Suuntautumisena voit valita joko talonrakennuksen rakennesuunnittelun tai talonrakennuksen tuotannonohjauksen.

Opiskelu sisältää luentoja, tiimi- ja projektitöitä, laboratoriotöitä, verkko-opintoja sekä tenttejä. Opintoihin kuuluu rakennusalan yrityksissä suoritettava harjoittelu, joka on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Harjoittelu suoritetaan kolmessa osassa ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden keväällä.

Opiskelu edellyttää kiinnostusta rakentamiseen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi ja vähintään kaksi vuotta työkokemusta kerättyäsi voit hakeutua ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen. Opintoja voit jatkaa myös hakeutumalla esimerkiksi yliopistojen maisterikoulutuksiin tai vastaaviin tai ammatilliseen opettajankoulutukseen. Ammattikorkeakoulututkinnon jälkeen sinun on luonnollisestikin mahdollista jatkaa myös ulkomaisissa korkeakouluissa Master-tason koulutusohjelmissa. Ammattikorkeakoulu tarjoaa myös täydennyskoulutusmahdollisuuksia erikoistumiskoulutuksissa, avoimessa ammattikorkeakoulussa, verkko-opintoportaalissa (CampusOnline) ja työelämäperusteisessa täydennyskoulutuksessa.

Jos suoritat ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon, voit hakeutua yliopistojen tieteellisiin tai taiteellisiin jatko-opintoihin (37 §/558/2009). Yliopisto arvioi tapauskohtaisesti tutkinto-opiskelijaksi pääsyn kriteerit.

Mitä valmistunut insinööri tekee?

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikasta valmistuneena insinöörinä sinulla on laaja työkenttä. Voit toimia yksityisellä ja yhteiskunnallisella sektorilla. Tehtäväkenttänä on suunnittelu, rakentaminen, rakennuttaminen, ylläpito sekä yhteiskunnalliset ohjaus- ja valvontatehtävät. Kaikilla osa-alueilla tehtävät jakaantuvat insinöörin perustehtävistä ylempiin johtotehtäviin.

Opintojesi aikana voit tehdä valintoja suunnittelun ja tuotannon ohjauksen välillä. Vaikka opetuksemme keskittyy talonrakentamiseen, useat työllistyvät myös yhdyskuntatekniikan toimiin, kuteen maanrakennukseen. Rakentamisen työmarkkinoilla on  kysyntää rakennusinsinööreistä.

Tehtävänimikkeitä

  • Suunnitteluinsinööri (rakennus)
  • Rakennusinsinööri
  • Työnjohtaja (rakennus)
  • Tarkastusinsinööri (rakennus)
  • Tuotantoinsinööri (rakennus)

Kalliolle kukkulalle rakennan sinun "majasi"

Miltä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin elämä näyttää valmistumisen jälkeen? Millaisiin työtehtäviin opinnot ovat johtaneet? Miten opintojen aikana kehittynyt osaaminen on tukenut valmistunutta työelämässä? Kokemuksiaan jakamassa rakennusalalla työnjohtajana työskentelevä alumnimme Ida Lemetyinen. Idaa haastattelemassa insinööriopiskelija Henni Jääskeläinen. Tallenne Hakijan päivä @Jamk -tapahtumasta (12.11.2021).

Hakuohjeet kevään yhteishakuun

Lyhyet step-by-step ohjeet opiskelijaksi hakeutumiseen.

Hae yhteishaussa 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä

Tähän AMK-tutkinto-ohjelmaan voit hakea, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon. Myös keväällä valmistuvat voivat hakea.

Hae kevään yhteishaussa 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä osoitteessa opintopolku.fi.

Vaadittavat liitteet tulee liittää hakemuksen ohjeiden mukaisesti opintopolun sähköiselle hakemukselle 6.4.2023 klo 15 mennessä. 

Valintatavat ja todistusvalinta

Opiskelijat valitaan Jamkin insinööri (AMK) päivätoteutuksiin seuraavasti:

Valintatapa Opiskelupaikoista Ensikertalaisten osuus
Ylioppilastutkintotodistus

31%

90%
Ammatillinen perustutkinto (1.8.2015 tai sen jälkeen valmistuneet) 20% 90%
Valtakunnallinen AMK-valintakoe 49% 70%

Todistusvalinta

Todistusvalinnat julkaistaan aikaisintaan 19.5. ja viimeistään 29.5.2023. 

Mikäli tulet valituksi todistusvalinnan kautta, sinun ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Jos kuitenkin haluat vielä tavoitella mahdollista ylemmän hakutoiveesi opiskelupaikkaa, sinun tulee osallistua valintakokeeseen.

AMK-valintakoe

Ilmoittaudut valintakokeeseen valitsemalla hakuaikana hakulomakkeella itsellesi sopivan ajan ja paikan tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tarjolla olevat vaihtoehdot täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe järjestetään 29.5. - 2.6.2023 välisenä aikana. Hakija osallistuu kokeeseen yhtenä päivänä joko aamu- tai iltapäivän kokeeseen.

Valintojen tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023 mennessä. Jamk tiedottaa valituksi tulleilta sähköpostitse.

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja tee läsnäoloilmoittautuminen opintopolussa 14.7.2023 klo 15 mennessä.
  • Varasijoilta hyväksyminen päättyy viimeistään 1.8.2023 klo 15.
  • Opinnot alkavat elokuun lopussa.

Tervetuloa Jamkiin!

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.

Usein kysyttyä hakemisesta

Jäikö jotain kysyttävää? Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta! Sivulta löydät myös vinkkejä alavalintaan ja aikuisopiskeluun.

Hakuohjeet suomenkielisiin AMK-tutkintoihin

Kevään toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin AMK-tutkintoihin 15. - 30.3.2023 klo 15 mennessä.

Kysy lisää opintojen sisällöistä

Pekka Lähdesmäki

Lehtori, Senior Lecturer
Uudistuvan teollisuuden instituutti, Institute of New Industry
Teknologia, School of Technology
+358504471230