Projekti

Treenitila Killeri

Rahoitusohjelma

Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Monialainen kuntoutus
Toteutusaika
1.4.2021 - 31.5.2022
Yksikkö
Hyvinvointi
Rahoitusohjelma
Keski-Suomen kehittämisrahasto
Projektin kuvaus

Treenitila Killeri hankkeessa hahmotellaan kokonaiskonseptin suunnittelu vanhalle rakennukselle, seurojen yhteiselle hallintomallille ja selvitetään alueen kaavan vaatimat muutokset ja tehdään rakennusluvan muutostyön suunnittelu.

Hankkeen päätavoitteena on selvittää millaisilla toimenpiteillä Killerin raviradan vanhasta katsomosta voidaan tehdä alueen urheilijoille oheisharjoittelutila ja kuinka vanhoja toiseen tarkoitukseen rakennettuja rakennuksia voidaan päivittää urheilu- ja liikuntatilaksi. Hankkeen tausta-ajatuksena on Training Room-hankkeen tavoitteet, eli lisätä nuorten urheilijoiden terveitä treenipäiviä ja suorituskykyä monipuolistamalla harjoittelua, sekä takaamalla heille laadukkaat ja turvalliset harjoitteluolosuhteet. Lisäksi huomioidaan ekologisuus, kun hyödynnetään jo olemassa olevia tiloja ja niiden uusiokäyttöä.

Hankkeen toimenpiteinä muodostetaan esitys oheisharjoittelutilan hallintomallista, tehdään selvitys siitä, millaisia toimia vanhan rakennuksen muuttamiseksi liikuntatilaksi tarvitaan. Hankkeen vaikutuksesta voidaan kehittää niin alueella harjoittelevien urheilijoiden harjoittelun laatua, kuin mahdollistaa konseptin hyödyntäminen maakunnassa laajemmin myös muiden seurojen hyödynnettäväksi.

Hankkeessa tehdään toimintamallin levittämistä ja tiedottamista maakuntaan yhdessä Keski-Suomen liikunta ry:n kanssa. Samalla mallinnetaan menetelmiä ja seurojen sitouttamista toimintaan yhteiskehittämisen kautta. Laajempana mallina on oheisharjoitteluun soveltuvan konseptin siirrettävyys muihin vanhoihin, jo olemassa oleviin, rakennuksiin. Hankkeen tuotoksena tehdään listaus asioista, joita tulee huomioida, kun vastaavan kaltaista katsomo/toimistotilaa lähdetään suunnittelemaan. Lisäksi saadaan ymmärrystä siitä, millaisista kustannuksista puhutaan, kun vanhan rakennuksen käyttötarkoitusta lähdetään muuttamaan.


Pasi Teräväinen

Projektipäällikkö

Liiketoiminnan asiantuntija, Kuntoutusinstituutti

etunimi.sukunimi@jamk.fi

+358 406684384