Projekti

Resilmesh: Situation Aware Enabled Cyber Resilience for Dispersed, Heterogenous Cyber Systems

Rahoitusohjelma

Lyhenne
Resilmesh
Projektityyppi
Innovaatioprojekti
Vahvuusala
Sovellettu kyberturvallisuus
Toteutusaika
1.10.2023 - 30.9.2026
Yksikkö
Teknologia
Rahoitusohjelma
Horizon Europe
Projektin kuvaus

Resilmesh-projektin tavoitteena on auttaa organisaatioita kasvattamaan kyberturvallisuutta ja resilienssiä. Jamk toteuttaa hankkeessa älykkääseen sähköverkkoon liittyvän harjoitusskenaarion, jota hyödynnetään Jamkin RGCE-ympäristössä järjestettävässä kyberturvallisuuden valmiuksia kehittävässä harjoituksessa.

Lähtökohtana Resilmeshissä on 'sitä ei voi suojata, mitä ei ymmärrä'. Projekti kehittää työkaluja tilannetietoisuuteen perustuvaan orkestraatioon ja analytiikkaan, jotta organisaatio voisi ymmärtää kybertilannetta paremmin.

Projektissa kehitetään kokonaisvaltainen ratkaisu tehtäväpohjaisen kyberresilienssin kehittämiseksi. Tällä varmistetaan, että organisaatiot saavat reaaliaikaista suojaa ja mahdollisuuden palauttaa oleelliset liiketoiminnan tehtävät. Tavoitteena on, että (i) organisaatiot voivat hallinnoida digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden monimutkaisuutta ja (ii) taistella edistyneitä jatkuvia uhkia (Advanced Persistent Threat, APT) vastaan.

Yhteistyökumppaneja on yhdeksästä Euroopan maasta: 11 johtavaa kumppania kyberpuolustuksen ja tekoälyn alalta (7 korkeakoulua ja 4 yritystä) sekä 3 kriittisen infrastruktuurin yritystä. Jyväskylän ammattikorkeakoulun lisäksi projektiin osallistuvat: Technological University Of The Shannon (IE), GMV Soluciones Globales Internet SAU (ES), Masarykova Univerzita (CZ), Silent Push Limited (IE), F6s Network Ireland Limited (IE), Joanneum Research Forschungsgesellschaft mbH (AT), Universidad de Murcia (ES), Alias Robotics S.L. (ES), algoWatt SPA (IT), Región de Murcia (ES), Kentro Meleton Asfaleias (EL), Montimage EURL (FR), Royal Holloway And Bedford New College (UK).

Projektin on rahoittanut Euroopan unioni Horizon Europe -ohjelmasta.

Lisätietoja antaa vanhempi tutkija Tuomo Sipola, [email protected], Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti.