Projekti

OsaavaPK - Tuottavuutta pk-yritysten rekrytointia, osaamista ja uudistumiskyvykkyyttä kehittämällä

Rahoitusohjelma

Lyhenne
OsaavaPK
Projektityyppi
Kehittämisprojekti
Vahvuusala
Muu ala
Toteutusaika
1.3.2017 - 31.12.2019
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Rahoitusohjelma
Euroopan sosiaalirahasto (ESR)
Projektin kuvaus
Tavoitteena on tuottaa käytännön ratkaisuja siihen, kuinka pk-yritykset voivat hyödyntää uusia ja tuottavampia rekrytointikäytäntöjä sekä osaamisen ja oppimisen kehittämisen malleja. Nämä ratkaisut kehittävät yrityksen tuloksellisuutta, tuottavuutta ja hyvinvointia. Käytännön ratkaisuja tavoitteen saavuttamiseksi kehitetään 55 kohderyhmään kuuluvassa pilottiyrityksessä. Avaintoimenpiteitä ovat yrityskohtaiset alkukartoitukset ja niiden pohjalta toteutettavat ryhmäkohtaiset kehittämistyöpajat: rekrytoinnin väylät ja välineet, urakehitys ja osaamisen kehittäminen sekä uudistumiskyvykkyys. Lisäksi toteutetaan yritysklinikoita, joiden tarkoituksena on varmistaa ryhmäkohtaisten kehittämistyöpajojen sisältöjen vieminen yritysten arkeen. 

Hankkeen tuloksena mikro- ja pk-yritysten rekrytointivalmiudet sekä oppimis- ja uudistumiskyvykkyys paranevat. Tämä luo yrityksiin kasvun mahdollisuuksia sekä yritykset oppivat tunnistamaan tulevaisuuden osaamistarpeita ja toimimaan ketterästi niitä ennakoiden. Lisäksi yritykset saavat käyttöönsä uusia rekrytointiin ja työnantajakuvaan liittyviä toimintamalleja. 

Toteutusaika 1.3.2017-31.12.2019 yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Työterveyslaitoksen ja LUT- yliopiston sekä mikro- ja pk-yritysten kanssa. 

Lisätietoja: Projektipäällikkö Henna-Riikka Markkio, etunimi.sukunimi@jamk.fi, puh. 040 662 3244

Muokattu 15.1.2020.