1.10.2021

Katariina Korniloffille liikunnallisen ja digitaalisen kuntoutuksen dosentin arvo

Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunta on myöntänyt Jyväskylän ammattikorkeakoulun Kuntoutusinstituutissa vanhempana tutkijana toimivalle Katariina Korniloffille liikunnallisen ja digitaalisen kuntoutuksen dosentin arvon. Myönnetty dosentuuri on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

- Kyllä tätä saavutusta osaa arvostaa. Dosentuuri on iso virstanpylväs väitöksen jälkeisellä tutkijan uralla. Hakuprosessin myötä tulee näkyväksi se tutkimustyö, mitä on oman alan eteen tehnyt. Arvonimi mahdollistaa erittäin kilpailtujen tutkimusrahoitusten haun ja edesauttaa tutkimusyhteistyön rakentumista erityisesti kansainvälisissä verkostoissa, Korniloff iloitsee.

Korniloff on toiminnallaan edistänyt Kuntoutusinstituutin digitaalisen kuntoutuksen osaamista ja tutkimustoimintaa jo useamman vuoden ajan. Digitaalisen kuntoutuksen teemat ovat tällä hetkellä erittäin ajankohtaisia ja COVID19-pandemia on lisännyt entisestään erilaisten digitaalisten kuntoutusmenetelmien tarvetta. Tähän tarpeeseen on vastattu Jyväskylän ammattikorkeakoulun Kuntoutusinstituutissa, jossa digitaalisen kuntoutuksen teemat ovat nousseet yhdeksi erityisosaamisalueeksi ja nyt myönnetty dosentuuri vahvistaakin entisestään Kuntoutusinstituutin osaamisprofiilia.

- Kuntoutusinstituutissa on käynnissä useampi kansallinen ja kansainvälinen tutkimushanke, joiden avulla pyrimme edistämään digitaalisen kuntoutuksen käyttöönottoa sekä vahvistamaan digitalisen kuntoutuksen tietoperustaa ja osaamista. Teemme hankkeissa tiivistä yhteistyötä kuntoutusalan toimijoiden sekä yritysmaailman kanssa. Tutkimustyön avulla tavoittelemme asiakaskeskeisen toimintamallin syntymistä, missä digitaaliset ratkaisut lisäävät kuntoutukseen pääsyä ja saavutettavuutta niin Suomessa kuin maailmalla, Korniloff kertoo.

Tutustu digitaaliseen kuntoutukseen ja Kuntoutusinstituutin toimintaan tarkemmin osoitteessa www.jamk.fi/kuntoutusinstituutti.

Lisätiedot:
Katariina Korniloff vanhempi tutkija, TtT, dos.
+358401841417
katariina.korniloff@jamk.fi

Jaa

Takaisin