IRB 910SC SCARA

IRB 910SC SCARA on nopea ja tarkkaliikkeinen robotti. Se soveltuu erinomaisesti pienten komponenttien kokoonpanoon, materiaalin hallintaan ja laaduntarkastukseen. Robotin X-Y suuntaisissa nivelissä on hieman joustoa, mikä helpottaa joitain kokoonpanossa tehtäviä toimenpiteitä, kuten tappien asettamista reikiin. Robotilla on 4 vapausastetta.

Asycube 240

Asycube 240-tärymaljaa voidaan hyödyntää pienen komponenttien syöttämisessä, erottelussa ja niiden haluttuun asentoon saattamisessa. Se soveltuu erittäin hyvin tilanteisiin, joissa komponentteja ei haluta asetella manuaalisesti jigiin. Tärymaljasta löytyy myös valonlähde, jolla komponentit on mahdollista valaista altapäin konenäkötunnistusta varten.

Testaus Valtralle

Valtra halusi robotisoida käsityönä tehtävän O-renkaiden asennuksen nippoihin. Osat liittyvät toimeksiantajan valmistamien traktoreiden kokoonpanoon. O-renkaiden eli tiivisteiden asennus nippoihin tehdään käsityönä ilman voiteluaineita ja työvaihe koetaan hankalaksi ja hitaaksi. Asennuksia tehdään päivittäin lukemattomia määriä ja työvaihetta helpottamaan kehitetyt apuvälineet ovat jääneet käyttämättä. Suuresta toistomäärästä johtuen työvaihe vie paljon aikaa ja asennus kuormittaa työntekijän sormia, mikä heikentää merkittävästi työhyvinvointia. 

Onnistuneen pilotoinnin lopputulemana Valtralle tehtiin ehdotus järjestelmäkokoonpanoksi. Lue testauksesta tarkemmin blogistamme ja katso testausvideo.