JAMK Robotics Center on JAMKin hanketoiminnan tuloksena perustettu Keski-Suomen alueen robotiikan osaamiskeskittymä ja yhteistyöverkosto, jota yritykset voivat hyödyntää matalalla kynnyksellä robotiikan testaukseen ja pilotointiin. Hankkeissa rakennettavan konseptin avulla voidaan palvella yrityksiä niin, että he saavat apua robotiikan käyttöönottoon ja käyttöön liittyvien haasteiden ratkaisemiseen.

JAMK on saanut hankerahoitusta robotiikan monialaiseen kehittämiseen 1,9 miljoonaa euroa vuosille 2019–2021. JAMKissa opetus-, tutkimus- ja testauskäytössä robotteja on niin tekniikan kuin hyvinvoinnin alalla. Hyvinvointi käyttää valmiiksi ohjelmoituja, helppokäyttöisiä robotteja sekä virtuaalitodellisuutta, kun taas teollisuusrobottien käyttäminen vaatii erityisosaamista. Uusinta kehitystä edustavat ihmisen kanssa samassa tilassa toimivat turvalliset yhteistyö- ja mobiilirobotit, jotka vähentävät työn kuormittavuutta valmistuslinjoilla, hoivatyössä ja kodeissa. Liiketaloudessa etsitään puolestaan ratkaisuja ohjelmistorobotiikan ja automaation avulla mm. päätöksenteon tueksi ja nopeuttamiseksi.

Robotiikkaa yli toimialojen

Teaser_ROR_320x180.png

Robots on Road

Hankkeen tavoitteena on perustaa Keski-Suomen alueelle robotiikan osaamiskeskittymä ja yhteistyöverkosto JAMK Robotics Center, jota yritykset voivat hyödyntää teollisuusrobotiikan testaukseen ja pilotointiin. Hankekokonaisuuteen kuuluu myös investointihanke.

Lue lisää

Teaser_RTT_320x180.png

Robotti tuli töihin

Hanke vastaa pk-yritysten tarpeeseen ottaa käyttöön liiketoimintaa tehostavia robotiikan ja automaation ratkaisuja henkilöstön kannalta tuloksellisella tavalla. Kohderyhmänä hankkeessa ovat keskisuomalaiset pk-yritykset palvelu-, hyvinvointi- ja tuotantoteollisuuden aloilta.

Lue lisää

Teaser_RC_320x180.png

RoboCountryside

Tiedonvälityshankkeen tavoitteena on jakaa uusinta robotisaatioon liittyvää tietoa, vahvistaa maaseudun toimijoiden osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä tukea teknologisten ratkaisujen käytäntöön viemistä. Hankeessa vaikutetaan robotiikkaan liittyviin asenteisiin sekä rohkaistaan robotiikan kokeilukulttuuriin.

Lue lisää

Automaatio ja robotiikka JAMKin vahvuusala

JAMK panostaa automaation ja robotiikan osaamiseen kehittäen jatkuvasti alan koulutuksia, TKI-toimintaa ja palveluita laajan yhteistyöverkostomme kanssa.

Tutustu automaation ja robotiikan kokonaisuuteen

Robotiikassa tapahtuu

14.2.2020

Webinaari on peruttu! Robotti tuli töihin -projektin Kick-off (webinaarina)

Webinaarissa pääset tutustumaan robotiikkaan ja keskustelemaan sen sovelluskohteista. Ohjelmassa on asiantuntijaesityksiä ja tutustumiskierros tuotantotalouden laboratoriotiloihin JAMKissa. Päivän aikana saat tietoa robotiikan luomista mahdollisuuksista yrityksellesi.

4.11.2019

Puettava teknologia suorituskyvyn lisääjänä

Kohtuuhintainen puettava teknologia tulee muuttamaan työskentelyä merkittävästi yhdistämällä ihmisen älykkyyden robotin suorituskykyyn. Puettava teknologia parantaa tehokkuutta ja lisää työturvallisuutta mm. mahdollistamalla fyysisesti kuormittavan työn keventämisen. Mitä mahdollisuuksia puettavaa teknologia tuo yritysten työhyvinvoinnin ja tuottavuuden näkökulmasta? Tule tutustumaan ja testaamaan teknologiaa!

31.10.2019

UR+ Workshop Tour 2019 | Jyväskylä

Tervetuloa maksuttomaan tilaisuuteen, jossa Universal Robots ja UR+ yhteistyökumppanit esittelevät ratkaisujaan tuotannon cobottiautomatisointiin.

1.8.2019

JAMK on mukana Business Rallyn City Special Stagella

Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen liitto järjestävät yrityksille ja päättäjille tapahtuman, jossa esitellään jyväskyläläistä huippuosaamista. JAMKilta tapahtumassa ovat mukana automaation ja robotiikan asiantuntijat sekä mm. AR-teknologiaa, UR- ja MIR-robotiikkaa ja Exoskeleton. Tilaisuus on kutsuvieraille.

24.5.2019

Robotiikka pk-yrityksissä

Miten yrityksesi voisi hyödyntää ja soveltaa robotiikkaa omassa tuotannossa? Kaipaatko matalan kynnyksen robotiikan testausmahdollisuutta omassa toimintaympäristössä?

JAMK Robotics Centerin hankkeita rahoittaa

 Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahaston logoEuroopan unioni - Euroopan sosiaalirahaston logo  VipuvoimaaEU:lta 2014-2020 -logo  Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin -logoElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen logo

Yhteystiedot

Projektipäälliköt

Robots on Road: Juho Riekkinen | Robotti tuli töihin: Henna-Riikka Markkio | RoboCountryside: Toni Pekkola

Riekkinen Juho

Riekkinen Juho

Lehtori, Senior Lecturer
Teollisuustekniikka, Industrial Engineering
Teknologia, School of Technology
+358405716417
Markkio Henna-Riikka

Markkio Henna-Riikka

Projektipäällikkö, Project Manager
LIKE T&K, Research and Development
Liiketoiminta, School of Business
+358406623244
Näytä lisää
Pekkola Toni

Pekkola Toni

Projektiasiantuntija, Project Specialist
HYVI T&K, Research and Development
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358503382260
Näytä lisää