jamk.fi

Tori.fi

Suomen laajuinen ostetaan, myydään ja annetaan –vaihdanta-alusta. Osastoista löytyy mm. Rakentaminen ja remontointi. Alaosastoja Kylpyhuoneet, WC:t ja saunat; Sähkötarvikkeet; Työkalut, tikkaat ja laitteet; Lämmityslaitteet ja takat; Keittiöt; Eristys ja katot; LVI ja putket; Ikkunat, ovet ja lattiat; Muu rakentaminen ja remontointi

Kiertonet.fi

Julkisen sektorin verkkohuutokauppa, jossa julkiset organisaatiot, kuten kunnat, kaupungit, seurakunnat, koululutuskuntayhtymät, pelastuslaitokset, kuntien osakeyhtiöt yms. voivat myydä tuottamatonta tai muuten tarpeettomaksi käynyttä omaisuuttaan markkinahintaan. Myös yritykset, joiden omistuspohja on yli 50 prosenttisesti julkisella sektorilla, esim. kunta tai kaupunki voivat myydä omaisuutta kiertonetissä. 

Kiertonet on perustettu vuonna 2015. Palvelun tarjoaja on Kiertoa Oy Pekka Kallunki 050 540 1609 julkisten hankintojen asiantuntija ja kiertotalouden vauhdittaja.

Huuto.net

Vuonna 1999 perustettu verkkohuutokauppa, jossa voidaan myydä itsellesi tarpeettomat tavarat ja tehdä ostoksia muilta käyttäjiltä. Huuto.netissä voidaan myydä ja ostaa mm. rakennustarvikkeita- ja materiaaleja. Tuotteet voidaan myydä joko kiinteällä hinnalla tai huutokauppana. Tavallisille käyttäjille myyminen on ilmaista. Tehomyyjät (vähintään 50 tehtyä kauppaa 12 kuukauden aikana) ja yritykset joutuvat maksamaan välityspalkkion toteutuneen myynnin perusteella. Vuonna 2018 välityspalkkio on 4,9 % lopullisesta kauppahinnasta, ja se peritään jokaisesta toteutuneesta kaupasta (kuitenkin enintään 9,90 € / toteutunut kauppa). Yrityksillä on lisäksi mahdollisuus avata Huuto.netiin oma kauppa.

Facebook sivustoja

Rakennustarvikkeet Jyväskylä
Julkinen Facebook ryhmä, jossa myydään, ostetaan ja vaihdetaan sisustustarvikkeita, rakennustarvikkeita ja -koneita. Muun tyyppisistä materiaaleista ilmoittelu ei ole sallittua.

Roskalava ryhmät
Roskalava Facebook ryhmissä lahjoitetaan erityyppisiä tarvikkeita. Ryhmiä on ympäri Suomea ja suurin osa niistä ovat suljettuja, mutta julkisiakin löytyy. Lahjoituksesta ei saa ottaa vastaan rahaa eikä vastalahjaa. Tarkemmat säännöt ovat kyseisen ryhmän Facebook sivustolla.

Roskalavaryhmät löytyvät Keski-Suomessa seuraavista kunnista tai paikkakunnilta: Joutsa, Jyväskylä, Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kivijärvi, Korpilahti, Kuhmoinen, Laukaa, Leppävesi, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas + lähialueet, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Äänekoski + lähialueet. Hankasalmen ryhmän nimi on Roskislava Hankasalmi.

Yritysjätteen vaihdanta-alusta JÄSTI – TULOSSA!

Kunnallisten jätelaitokset voivat vastaanottaa tulevaisuudessa yritysjätettä vain niiltä osin kuin markkinaehtoista jätteen käsittelypalvelua ei ole kohtuullisin kustannuksin saatavilla. Markkinaehtoisen palvelun saatavuutta yritykset voivat  tarkastella vuoden 2019 huhtikuussa käyttöön otettavalla tietoalustalla. Yritykset voivat sinne ilmoittaa jätteet ja tuotannonsivuvirrat. Lisäksi alustalla tulee muita yritysten jätehuoltoon liittyvistä palveluista. Markkinaehtoisen palvelun saatavuustarkastelua ei edellytetä pieniltä yrityksiltä, mikäli vuotuiset jätekustannukset ovat matalat. Lisää tietoa JÄSTIstä Motivan kalvosarjasta.