jamk.fi
toggle mainmenu toggle search

 

*********

Lokakylä video

Hankkeen ensimmäisessä kylävideossa tutustutaan Kivijärven Lokakylään, sen upeisiin maisemiin ja iloisiin kyläläisiin.

Lisää kylävideoita on tulossa, joten kannattaa seurata hankkeen Youtube -kanavaa!

 

******

Avoimet kylät - valokuvauskilpailu
AVAA OVET SINUN KYLÄÄSI!

Millainen tunnelma teidän kylällä on Avointen kylien päivänä 8.6.2019?

Nyt voit näyttää kyläsi parhaat puolet kaikille! Digisti kylässä ja Tuu meille kylään! -hankkeet sekä Keski-Suomen kylät ry keräävät kuvia ja videopätkiä keskisuomalaisista kylistä 8.6. järjestettävästä Avointen kylien päivästä. Lähetä siis lyhyt videoklippi tai kuva kyläsi tapahtumasta ja tunnelmasta Avointen kylien päivänä, ja osallistut samalla tuotepaketin arvontaan! Lähetä kuvasi tai videosi viimeistään 14.6.2019.

Kaikista lähetetyistä videoista sekä hankkeen kuvaamasta materiaalista kootaan keskisuomalaista maaseutuasumista juhlistava video, joka julkaistaan kesän lopussa.

******

Hankkeen kuulumisia keväällä 2019

Kevät alkaa Keski-Suomessa olla jo pitkällä, ja samalla hanke on edennyt harppauksin eteenpäin. Monet innokkaat kylät ovat jo ilmoittautuneet hankkeeseen mukaan ja me olemme matkanneet heidän luokseen keskustelemaan ja suunnittelemaan miten heidän kylänsä voisi hyötyä digitaalisuudesta.

Monella kylällä kiinnostusta on herättänyt hankkeen järjestämät digitaitovalmennukset kyläläisille. Näistä ensimmäisiä päästään järjestämään jo toukokuussa, jolloin Hallin seudulla järjestetään kaksi vasta-alkajien ohjausiltaa. Vasta-alkajien ohjauksessa harjoitellaan muun muassa laitteen käynnistämistä, hiiren ja näppäimistön käyttöä sekä tietokoneen perustoimintoja. Muille kylille on suunnitteilla valmennuksia myös eri taitotasoille ja muista aiheista, kuten esimerkiksi tietoturvasta ja karttapalvelujen käytöstä.

Digitaitovalmennuksiin liittyvä digituutoritoiminta on myös kiinnostanut kyläläisiä, ja monilta kyliltä onkin ilmoittautunut innokkaita toimimaan kylän digituutorina. Kyläläiset voivat kysyä digituutorilta apua akuuteissa digipulmissa ja tuutori toimii apuohjaajajana myös hankkeen järjestämissä valmennuksissa kylällä.

Hanke toimii myös apuna kylien näkyvyyden parantamisessa. Monet mukana olevat kylät ovat lähteneet suunnittelemaan kylästä videomateriaalia, joilla kuvataan esimerkiksi kesätapahtumia, luontoa, nähtävyyksiä ja kyläläisiä sekä kuullaan kylän historiaa ja tarinoita. Näihin videokuvauksiin ovat innostuneet osallistumaan myös kylien lapset ja nuoret, ja hanke tukee sisällöntuottamista opastuksella ja omalla kuvauskalustolla. Näkyvyyttä ja kylien yhteisöllisyyttä lisätään myös päivittämällä kylien nettisivuja ja Facebook-sivuja.

Näiden pääteemojen lisäksi kyliltä on noussut mahtavia ideoita, joiden toteuttamisessa olemme innolla mukana. Joko teidän kylällä ollaan digisti? Jos kiinnostuit tai tiedät keskisuomalaisen kylän, joka voisi olla innokas osallistumaan hankkeeseen, ota meihin yhteyttä!

 

Kannettava tietokone nurmikolla.