jamk.fi

Lokakylä video

Hankkeen ensimmäisessä kylävideossa tutustutaan Kivijärven Lokakylään, sen upeisiin maisemiin ja iloisiin kyläläisiin.

Lisää kylävideoita on tulossa, joten kannattaa seurata hankkeen Youtube -kanavaa!

Avoimet kylät - valokuvauskilpailu
AVAA OVET SINUN KYLÄÄSI!

Millainen tunnelma teidän kylällä on Avointen kylien päivänä 8.6.?

Nyt voit näyttää kyläsi parhaat puolet kaikille! Digisti kylässä ja Tuu meille kylään! -hankkeet sekä Keski-Suomen kylät ry keräävät kuvia ja videopätkiä keskisuomalaisista kylistä 8.6. järjestettävästä Avointen kylien päivästä. Lähetä siis lyhyt videoklippi tai kuva kyläsi tapahtumasta ja tunnelmasta Avointen kylien päivänä, ja osallistut samalla tuotepaketin arvontaan! Lähetä kuvasi tai videosi viimeistään 14.6.

Kaikista lähetetyistä videoista sekä hankkeen kuvaamasta materiaalista kootaan keskisuomalaista maaseutuasumista juhlistava video, joka julkaistaan kesän lopussa.

Ohjeet osallistumiseen

KUVAT JA VIDEOT

 • Videot enintään 2 minuuttia
 • Tiedostokoko alle 100 Mt
 • Kuvattu mieluusti vaakatasossa
 • Kuvaajalla oltava oikeuden kuviin ja videoihin ja lupa niissä esiintyviltä tunnistettavilta henkilöiltä
 • Lähettämisen yhteydessä mainittava kylän nimi
 • Materiaali on oltava kuvattu Avoimet kylät -päivänä 8.6.2019

OHJEITA

 • Jos video on liian pitkä tai suurikokoinen, sitä voi leikata helposti puhelimella tai tietokoneella
  • Tietokoneella Valokuvat-sovellus
  • Puhelimella Kuvat- tai Videoeditori-sovellus

Palauttamiseen tarvitset Google-tilin. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, etkä voi sellaista luoda, voit myös lähettää kuvasi tai videosi sähköpostilla Heidi Kerviselle etunimi.sukunimi@sydan.fi.

PALAUTA VIDEO TÄSTÄ

Materiaalin lähettämisen ja arvonnan säännöt

Kuviin ja videoihin liittyvät säännöt

 1. Lähettäjällä täytyy olla oikeus lähettämiinsä kuviin ja videoihin. Jos niillä esiintyvät henkilöt ovat tunnistettavissa, heiltä on oltava lupa videon lähettämiseen.
 2. Video tai kuva on oltava kuvattu jonkin keskisuomalaisen kylän alueella.
 3. Lähetettävä kuva tai video on oltava kuvattu Avointen kylien päivänä 8.6. Video saa olla julkaistu myös muilla alustoilla.
 4. Videon sisällön on oltava Suomen lakien mukaista, eikä se saa sisältää häiritsevää, ilkeämielistä tai väkivaltaista sisältöä.
 5. Digisti kylässä -hanke, Tuu meille kylään! -hanke ja Keski-Suomen Kylät ry saavat käyttö- ja muokkausoikeudet lähetettyihin videoihin. Videoita voidaan käyttää hankkeen ja yhdistyksen markkinoinnissa ja viestinnässä, muttei kaupallisissa tarkoituksissa. Kuvaajan nimi mainitaan aina näissä käyttötarkoituksissa.

Arvonnan säännöt

 1. Arvonta suoritetaan kaikkien kuvan tai videon lähettäneiden ja sähköpostiosoitteensa jättäneiden kesken.
 2. Arvontaan voi osallistua vain kerran per henkilö.
 3. Palkinnon arvo on noin 20€. Arvonnan palkintoa ei voi vaihtaa tai muuttaa rahaksi.
 4. Arvonnan voittaja valitaan maanantaina 17.6. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Jos voittaja ei vastaa yhteydenottoon kahden viikon kuluessa, valitaan uusi voittaja.

Katso kilpailun tapahtumamainos tästä

******

Kevät alkaa Keski-Suomessa olla jo pitkällä, ja samalla hanke on edennyt harppauksin eteenpäin. Monet innokkaat kylät ovat jo ilmoittautuneet hankkeeseen mukaan ja me olemme matkanneet heidän luokseen keskustelemaan ja suunnittelemaan miten heidän kylänsä voisi hyötyä digitaalisuudesta.

Monella kylällä kiinnostusta on herättänyt hankkeen järjestämät digitaitovalmennukset kyläläisille. Näistä ensimmäisiä päästään järjestämään jo toukokuussa, jolloin Hallin seudulla järjestetään kaksi vasta-alkajien ohjausiltaa. Vasta-alkajien ohjauksessa harjoitellaan muun muassa laitteen käynnistämistä, hiiren ja näppäimistön käyttöä sekä tietokoneen perustoimintoja. Muille kylille on suunnitteilla valmennuksia myös eri taitotasoille ja muista aiheista, kuten esimerkiksi tietoturvasta ja karttapalvelujen käytöstä.

Digitaitovalmennuksiin liittyvä digituutoritoiminta on myös kiinnostanut kyläläisiä, ja monilta kyliltä onkin ilmoittautunut innokkaita toimimaan kylän digituutorina. Kyläläiset voivat kysyä digituutorilta apua akuuteissa digipulmissa ja tuutori toimii apuohjaajajana myös hankkeen järjestämissä valmennuksissa kylällä.

Hanke toimii myös apuna kylien näkyvyyden parantamisessa. Monet mukana olevat kylät ovat lähteneet suunnittelemaan kylästä videomateriaalia, joilla kuvataan esimerkiksi kesätapahtumia, luontoa, nähtävyyksiä ja kyläläisiä sekä kuullaan kylän historiaa ja tarinoita. Näihin videokuvauksiin ovat innostuneet osallistumaan myös kylien lapset ja nuoret, ja hanke tukee sisällöntuottamista opastuksella ja omalla kuvauskalustolla. Näkyvyyttä ja kylien yhteisöllisyyttä lisätään myös päivittämällä kylien nettisivuja ja Facebook-sivuja.

Näiden pääteemojen lisäksi kyliltä on noussut mahtavia ideoita, joiden toteuttamisessa olemme innolla mukana. Joko teidän kylällä ollaan digisti? Jos kiinnostuit tai tiedät keskisuomalaisen kylän, joka voisi olla innokas osallistumaan hankkeeseen, ota meihin yhteyttä!