THL:n ICF-verkosto
THL on perustanut ICF-verkoston, joka yhdistää toimijoita, joiden kiinnostuksena on ICF-luokituksen oppiminen, kehittäminen, tutkimus ja käyttöönotto. Yhteyshenkilönä on Heidi Anttila (varalla Päivi Nurmi-Koikkalainen). Tieto ICF-verkoston sähköpostilistasta ja sille liittymisestä on vammaisasioiden oppimisverkoston sivulla innowikissä, kohdassa ICF-verkosto.
ICf eLearning Tool tilannepäivitys
ICF Research Branch päivittää ICF-luokituksen itseopiskelumateriaalin (ICF eLearnijng Tool, http://icf.ideaday.de/en/index.html) sisältöä yhdessä WHO:n kanssa. Päivitetty englanninkielinen materiaali valmistuu kesän 2013 aika ja sen suomentaminen toteutetaan syksyllä 2013. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti suomennosta pilotoidaan ICF-hankkeen aikan kolmessa kuntoutuskeskuksessa ja THK:n innopajassa. Suomennettu itseopiskelmateriaali tullaan julkaisemaan WHO:n sivuilla keväällä 2014.
WHODAS 2.0
WHODAS 2.0 on geneerinen ja käytännöllinen työkalu toimintakyvyn arviointiin. Se on saatavilla englanninkielisenä WHO:n sivuilta (http://www.who.int/classifications/icf/whodasii/en/)seitsemänä eri versiona. Näiden suomentainen on alkanut Jamkissa (Jaana Paltamaa) keväällä 2013. Suomenetut lomakkeet tullaan julkaisemaan Jamkin julkaisusarjassa ja TOIMIA-tietokannassa.
WHODAS 2.0 mitta toimintakykyä väestössä tai käytännön työssä kuudella osa-alueella:
- Kognitio – ymmärtäminen ja kommunikointi
- Liikkuminen – käveleminen ja liikkuminen kulkuneuvoilla
- Itsestä huolehtiminen – hygieniasta huolehtiminen, pukeutuminen, syöminen ja staying alone
- Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa
- Keskeiset elämänalueet – kotityöt, vapaa-aika, työ ja opiskelu
- Osallistuminen – yhteisön ja yhteiskunnan toimintoihin osallistuminen.