Oivallista ruokaa -hankkeen kirjallisuusselvitys

Tekijät: Suvi-Tuulia Leinonen, Karoliina Väisänen, Moona Partanen, Jenni Palosaari, Gun Wirtanen, Taina Seppälä-Kolkka

kuvituskuva: kirjan kansikuva

Julkaisun esittely

Kuinka ravitsemispalveluissa voidaan vaikuttaa ruokahävikin syntymiseen ja minkälaisia keinoja on elintarvikejätteen seurantaan? Minkälaista tutkimusta aiheesta on ja millaisella termistöllä aiheesta puhutaan? Tähän kirjallisuusselvitykseen on koottu tietoa elintarvikejätteen ja ruokahävikin vähentämisen keinoista ja syntymisen riskitekijöistä sekä niihin vaikuttavista tekijöistä ravitsemispalveluissa. Elintarvikejätteen ja ruokahävikin seuranta ja vähentäminen on noussut globaalisti yhä tärkeämmäksi tavoitteeksi. Ruokahävikistä syntyy runsaasti taloudellisia menetyksiä sekä ympäristöllisiä että eettisiä ongelmia. Elintarvikejätettä ja ruokahävikkiä syntyy ravitsemispalveluissa koko ruoantuotannon ketjussa, mikä vuoksi näiden vähentämisen keinoja on hyödynnettävä aktiivisesti ravitsemispalveluissa ja koko elintarvikeketjussa. Tämä kirjallisuusselvitys on toteutettu osana Oivallista ruokaa hanketta ja sen kohderyhmää ovat ruokajärjestelmän toimijat, alan opiskelijat ja muu väestö.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun raportteja 35
Koulutusyksikkö: Liiketoimintayksikkö
ISSN 1795-3766
ISBN 978-951-830-628-6 (PDF)
Julkaisuvuosi: 2021
Laajuus: 49 s.
Lisätiedot: saatavilla vain verkkoversiona

Lataa avoin julkaisu