Ideoita nuorten vanhempien ryhmätoiminnan Kansikuvaohjaajalle

Tekijät: Johanna Moilanen, Taina Era, Susanna Nummi, Kaisa Malinen & Tanja Tervanen 

Julkaisun esittely

Nuorelle aikuiselle oman paikan löytäminen opinnoissa tai työelämässä ei välttämättä ole helppoa. Tämä opas esittelee nuorille työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella oleville vanhemmille tarkoitetun SUUNTA-ryhmätoimintamallin. SUUNTA-ryhmätoiminnan tavoitteena on vahvistaa nuorten vanhempien työ- ja toimintakykyä ja vanhemmuutta, erityisesti työn ja vanhemmuuden yhteensovittamista ja suuntautumista työelämään. Opas pohjautuu Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaan Nuorten vanhempien suunta työuralle -hankkeeseen ja kokemuksiin, joita saatiin osana hanketta toteutetuista SUUNTA-ryhmistä.

Opas sisältää paitsi käytännön ideoita ja vinkkejä SUUNTA-ryhmien toteutukseen, myös pohdintaa toiminnan kannalta keskeisistä teoreettisista käsitteistä. Opas antaa ideoita myös laajemmin nuorten aikuisten sosiaalisen kuntoutuksen toteuttamiseen.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 238
Koulutusyksikkö: Hyvinvointiyksikkö
ISSN-L: 1456-2332
ISBN 978-951-830-467-1 (Painettu)
ISBN 978-951-830-468-8 (PDF)
Julkaisuvuosi: 2017
Laajuus: 77 s.
Hinta: -

Lataa avoin julkaisu

Aiheeseen liittyvää

Urakortit uusiksi

Perinteisesti työnhaku keskitetään avoimiin työpaikkoihin. Piilotyöpaikat muodostavat kuitenkin valtaosan työmarkkinoista. Työnhakua on sen vuoksi toteutettava uudistunein keinoin. Tämän kirjan avulla lukija pystyy projektoimaan työnhakunsa ja löytämään uuden työpaikan piilotyömarkkinoilta.

Näytä lisää