Jyväskylän ammattikorkeakoulun alkuvaiheen tarina

Mauri Panhelainen (toim.)

Julkaisun esittely

Syksyllä 2007 ammattikorkeakoulutoiminnan alkamisesta Jyväskylässä oli kulunut 15 vuotta ja samalla vakinainen Jyväskylän ammattikorkeakoulu täytti 10 vuotta. Tässä julkaisussa käsitellään 1990-luvun suurinta koulutusuudistusta Keskisuomalaisessa kehyksessä. Siinä kerrotaan maakunnallisen ammattikorkeakoulun muodostumisesta Keski-Suomeen ja sen myöhemmistä kehitysvaiheista.

Jyväskylän ammattikorkeakoulusta on valmistunut jo yli 10 000 eri alojen ammattilaista, joista valtaosa on jäänyt Keski-Suomen työ- ja elinkeinoelämän palvelukseen. Paitsi opiskelijoidensa ja kasvattiensa kautta ammattikorkeakoulu näkyy ympäristössään nykyisin myös aluekehittäjänä sekä kehittäjä-kumppanina monelle yritykselle ja muulle toimijalle.

Teos on artikkelikokoelma, jossa pääosin ammattikorkeakoulun kehittämisessä keskeisesti mukana olleet ammattilaiset kirjoittavat monipuolisesti eri teemoista. Ammattikorkeakoulun taustan ja syntyvaiheiden lisäksi oman käsittelynsä saavat muun muassa ammattikorkeakoulun laajeneminen maakuntaan sekä 2000-luvun kypsä korkeakoulu, jonka tuloksellisuus kehittyi maan huipulle.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 81
ISSN: 1456-2332
ISBN 978-951-830-122-9 (Painettu)
Julkaisuvuosi: 2007
Laajuus: 428 s.

Loppuunmyyty