jamk.fi

Tekijä(t): Veijo Turpeinen

Julkaisun esittely

Keittiömestarin ammattitaitoa ja ammatillista osaamista on tutkittu melko vähän. Tämä tutkimus kohdentuu keittiömestarin huippuosaamiseen, sen kehittymisen erilaisiin vaiheisiin ja siihen, minkä ruoanvalmistuksen tyylisuunnan edustajia huippuosaajat ovat.

Tutkimus perustuu ammatissaan ansioituneiden ja osaamisestaan merkittävää tunnustusta saaneiden keittiömestareiden kertomuksiin omasta huippuosaamisesta ja sen kehittymisestä.

Tutkimus tarjoaa uutta tietoa keittiömestareille, opettajille ja työelämälle huippuosaajaksi kehittymisen edellytyksistä ja niistä vaiheista joita siihen liittyy. Lisäksi tutkimus antaa aineksia pohtia syvemmin yleensä korkeaa ammattitaitoa, sen määrittelyä, rakentumista ja jäsentämistä.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 100
Koulutusyksiköt: ammatillinen opettajakorkeakoulu
ISSN 1456-2332
ISBN 978-951-830-160-1 (Painettu)
Julkaisuvuosi: 2009
Laajuus: 213 s.
Lisätiedot: akateeminen väitöskirja

Tutustu myös äänikirjaan!