Osaamisen kehittäminen ammattikorkeakoulussa

Tekijät: Sirpa Laitinen-Väänänen, Liisa Vanhanen-Nuutinen & Ulla Hyvönen (toim.)

Julkaisun esittely

Askelmerkkejä työelämäkumppanuuteen -julkaisussa kuvataan ammattikorkeakoulun ja työelämän välisen yhteistyön lähtökohtia, käynnistämistä ja kehittämistä kohti kumppanuutta.

Julkaisun artikkeleissa käsitellään ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyön ja kumppanuuden teoreettisia ja yhteiskunnallisia lähtökohtia, kuvataan työelämän näkökulmaa yhteistyöhön ja opettajien käsityksiä työelämätiedosta ja sen opettamisesta. Julkaisun keskiössä ovat työelämäkumppanuus- ja työelämäyhteistyöosaamisen kehittämisen valmennusohjelman kuvaus ja valmennukseen osallistuneiden henkilökohtaiset tarinat siitä, kuinka he kumppanuutta kehittivät. Lopuksi hahmotellaan teoreettisemmin kumppanuuden kehittämisen askelmia.

Julkaisu on suunnattu ammattikorkeakoulun ja työelämän kumppanuuden kehittämisestä kiinnostuneille ammattikorkeakouluissa ja yrityksissä. Toivottavasti julkaisu innoittaa myös opettajaksi opiskelevia ja tutkijoita. Julkaisu on kirjoitettu Euroopan Sosiaalirahaston ja Pirkanmaan ELY-keskuksen rahoittamassa Stepit-projektin KOHO-osaprojektissa.

Sarja: Jyväskylän ammattikorkeakoulun julkaisuja 121
Koulutusyksikkö: Ammatillinen opettajakorkeakoulu
ISSN: 1456-2332
ISBN: 978-951-830-197-7 (PDF)
Julkaisuvuosi: 2011
Laajuus: 126 s.
Lisätiedot: vain verkkojulkaisu

Lataa ilmainen pdf-verkkojulkaisu